ERDOĞAN DANIŞTAY SAVCISINA: ?YAHU SEN KİMSİN!?
SİYASET 8.12.2018 23:20:53 205 0

ERDOĞAN DANIŞTAY SAVCISINA: ?YAHU SEN KİMSİN!?

TSK´da başörtüsü serbestliğinin iptalini isteyen Danıştay savcısına tepki gösteren Erdoğan, ?Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturtulmuşken, sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun?,? dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar´da toplu açılış törenine katıldı. Törende Erdoğan´ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da hazır bulundu. 

Recep Tayyip Erdoğan TSK´da başörtüsü serbestliğinin iptalini isteyen Danıştay savcısına tepki göstererek, "Bir anda bakıyorsunuz bir savcı çıkmış. Yahu sen kimsin? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturtulmuşken, anayasada kanunlarda her şey bir yere oturtulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun?" dedi.

"Bir Savcı Çıkmış, Yahu Sen Kimsin?" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada TSK´da başörtüsü serbestliğinin iptalini isteyen Danıştay savcısına tepki göstererek şunları söyledi:

 "Türkiye´de ordumuz ve emniyetimiz dahil olmak üzere kamuda ve özel sektörde başı açık, başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık ülkemizde tüm kurumlarda kardeşlerimiz kendi tercihlerine göre nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Senin başın niye kapalı, niye açık böyle bir şey sormaya kimsenin hakkı yok. Bir anda bakıyorsunuz bir savcı çıkmış. Yahu sen kimsin? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturtulmuşken, anayasada kanunlarda her şey bir yere oturtulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun? Bunlar eski Türkiye´den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay´ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var? Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini nasıl üretebiliriz onu mu tartışmalıyız. Biz bu ülkede hala laiklik tartışmasıyla mı vakit geçirmeliyiz, yoksa çocuklarımıza daha güzel bir geleceği nasıl bırakabileceğimizi mi tartışmalıyız. Biz bu ülkede insanların dini veya etnik kökenlerini mi tartışmalıyız, yoksa bölgemizi yeniden dizayn etmek çabalarına karşı kendi duruşumuzu nasıl göstereceğimizi mi tartışmalıyız. Biz bu ülkede hepsi yalan iftira uydurma ürünü olan iddiaları mı tartışmalıyız, yoksa şehirlerimizi nasıl daha yaşanabilir kılabileceğimizi mi tartışmalıyız. Milletimizi eski Türkiye tartışmaları içine çekmek isteyenlerin hepsi art niyetlidir. ?Tayyip Erdoğan tökezlesin de Türkiye isterse yere kapaklansın.´ Bu zihniyetle hareket edenlerin hiçbirinin yüreğinde ülke ve millet sevgisi olamaz. Er meydanı olan siyasette, seçimde, sandıkta bizimle başa çıkamayanların, işi ülkenin geleceğine saldırmaya vardırması ancak ihtirasla ve kifayetsizlikle izah edilebilir. Bizimle derdi olanlara sesleniyorum ülke ile milletle uğraşmayı bırakın. İşte önümüzde 31 Mart´ta seçim var. Türkiye´de demokrasi işliyor. Çıkın meydana, anlatın millete"


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli