ERDOĞAN: AVRUPA BİZİ SÜRECİN DIŞINA ZORLUYOR
GÜNDEM 13.11.2016 12:29:55 242 0

ERDOĞAN: AVRUPA BİZİ SÜRECİN DIŞINA ZORLUYOR

Terör örgütlerinin hamiliğine soyunan AB ülkelerini eleştiren Erdoğan, ?AB âdeta bizi zorlayarak, bizim AB sürecinin dışına çıkmamızı istiyor. Açıkça söylesinler, gereken kararı alsınlar? dedi.

Türkiye´nin sonsuza kadar sabredemeyeceğini bildiren Cumhurbaşkanı, ?Gerekirse, İngiltere gibi biz de halka sorarız. Bakalım millî irade ne diyor? Ne derse onu yaparız? şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus ziyareti dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulundu. ABD seçimlerinden terör örgütlerine sahip çıkan Avrupa ülkelerine kadar pek çok güncel konuya değinen Erdoğan´ın gazetecilerle yaptığı sohbetten geriye kalanlar şöyle:

Türkiye´nin ihtiyacı, hemen başkanlık seçimine gitmek mi yoksa 2019´u beklemek mi?

Bu safhada takvimle ilgili açıklamada bulunmam doğru olmaz. Bildiğim kadarıyla her iki taraf (AK Parti-MHP), ikişer-üçer arkadaş belirleyip bir çalışma yapacak. Yol haritasını nasıl belirleyecekler? Takvimin nasıl belirleneceğine, sürece hep birlikte şahit olacağız. Temennimiz odur ki, bir an önce hayırlısıyla bu iş artık ülkenin gündeminde çok daha olumlu istikamette yerini bulsun.

Yıldırım-Bahçeli görüşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben sadece, ?inşallah hayırlı olur? temennisindeyim. Bardağın dolu tarafına bakıyorum. Şu anda attıkları adımın da olumlu istikamette olduğunu görüyorum.

TRUMP İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Donald Trump´un seçilmesiyle birlikte ABD´yle ilişkilerimizin seyri konusundaki öngörünüz nedir?

Kendisi başkanlık görevini 20 Ocak 2017´de devralacak. O tarihten önce de görüşmemiz söz konusu olabilir. Telefonda, karşılıklı olarak en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye´nin yurt dışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergiledi. Başkanlık görevini devralmadan önce görüşebiliriz."

ABD´yle ile ilişkilerin yeni dönemde daha iyiye gideceğine dair bir izleniminiz var mı?

Sayın Trump´ın ve yakın ekibinin seçim öncesi yaptığı açıklamalarda, özellikle, Suriye´de de, Irak´ta da bizimle benzer düşünceler gözleniyor. Mesela, uçuşa yasak bölge konusu. Onların da benzer düşünceleri var. Bu hayati bir konu. Sayın Trump görevi devraldıktan sonra, temennimiz tüm bu meseleleri kendisiyle görüşüp hayırlısıyla gerekli adımları atabilmektir. Çünkü Suriye´de, Irak´ta çok kan aktı. Buralardaki sorunlar, Türkiye için büyük tehdit oluşturuyor. Kandil´e müdahalelerimizi yaptık, yapıyoruz. Şimdi benzer bir durum Sincar için geçerli. Sincar da şu anda Kandil´in bir başka versiyonu... Oraya PKK´lılar yerleşmiş... Orayı kontrolleri altına almak suretiyle oradan bize güya korku verecekler. Oranın hemen doğusunda Telafer var.

Telafer´de Türkmenlerin durumu malum. Onlar arasında Pers yanlısı olanlar da var. Bir de bizim yaklaşımımızı doğru bulanlar var. Öbür tarafta Musul meselesi var. Peşmergeler ile Ninova Muhafızları arasındaki dayanışması olumlu. Malum Haşdi Şâbi, Musul için sürekli bir tehdit. Peşmergeler ve Ninova Muhafızları, ?Elimizden geldiğince mücadelemizi vereceğiz? diyor. Haşdi Şâbi´nin tavrı, Irak´ta Pers yayılmacılığının giderek baskın çıkması, müspet şeyler değil. Bu anlayışla Kerkük, Musul ve benzeri yerleri kontrolleri altına almak istiyorlar. Bizler bunları ABD ve Avrupalı dostlara anlattım. Ne yazık ki beklenen neticeler alınamadı. Biz, Irak yönetimiyle ters düşmenin gayreti içerisinde değiliz. Samimi ve adil bir Irak yönetimi, her zaman bizim desteğimizi yanında bulacaktır. Ama soydaşlarımıza haksızlık yapılmamalı. Bugün Musul´da 1,5 milyon Sünni Arap, 400 bin Türkmen, 100 bin civarında da Sünni Kürt vardır. Haksızlığa, mağduriyete meydan verilmemeli.

ŞİRAZEDEN ÇIKTILAR

Avrupa´nın teröristlere kapıları açmasına ne diyorsunuz?

O konu çok daha ileri aşamaya geçti. Almanya´da Cumhurbaşkanlığı makamının yaptığını düşünün: Terörden yargılanarak 5 yıl ceza almış, adli kontrolle serbest bırakılmış, buradan kaçmış olan birisini alıyor, kendi makamında eşiyle beraber karşılıyor. Ona özel muamele yapıyor. Aynı şekilde Fransa´da Paris Belediyesi fahri hemşehrilik beratı veriyor. Bunlar tam bir skandal. Bu skandallar, aslında yarın dönüp onları vuracak. Batı´daki bazı kuruluşlar, Türkiye´deki yönetime karşı sırtını teröre dayamış olanlara tutup sahip çıkıyorlar. ?Sırtımızı PKK´ya, PYD´ye, YPG´ye, Kandil´e dayıyoruz? diyenlere yarın bunlar ödül vermeye kalkarlarsa şaşırmayın. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland´a tüm bu hassasiyetlerimizi aktardım. Bunlar, AB´nin terör örgütü olarak ilan ettiği bir örgüte sırtlarını dayadıklarını açıkça söylüyorlar. Ama ne yazık ki Avrupa Konseyi´nde de, Avrupa Parlamentosu´nda da, binaların koridorlarında, her yerde terörist başının resimlerinin asılmasına müsaade edilebiliyor. Oralarda terör örgütün afişleri, pankartları asılıyor; çadır kurmasına müsaade ediliyor. Bunu yapan Belçika´ya hiç bir şey demeyenler, gelip bize adeta akıl vermeye kalkıyorlar. Şu anda Batı´da âdeta şirazesinden çıkmış bir yapı var.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false