Erdemli´de ´Limon Çiçeği Projesi´
YAŞAM 20.04.2018 12:24:15 804 0

Erdemli´de ´Limon Çiçeği Projesi´

Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ´Limon Çiçeği Projesi´ kapsamında, Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi ve Tarım Lisesi öğretmenleriyle yapılan çalışmalar neticesinde, ilçede yaşayan yaşlı vatandaşlara hasta yatağı, engelli öğrencilere ise tekerl

Erdemli Belediyesi´nin sosyal yardım konusunda daha sağlıklı hizmet verebilmek için başlattığı ´Limon Çiçeği Projesi´ örnek hizmetler vermeye devam ediyor. Proje kapsamında kurulan ekipler, ilçede yaşayan vatandaşların yardımına koşuyor. Ekipler, yaşlı vatandaşlara hasta yatağı, engelli öğrencilere ise tekerlekli sandalye yardımı yaparken, ihtiyaç sahibi olan ailelerin de temel ihtiyacı olan ev eşyaları baştan aşağı yeniliyor. 
Proje sayesinde engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü yardımına koştuklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ´Limon Çiçeği Projesi´nin bir insanlık projesi olduğunu söyledi. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışarak onların her türlü sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını söyleyen Tollu, "Onlara hizmet etmek bizim en asli görevlerimizdendir" dedi. 
Yaşlıları ayda en az 3 kez ziyaret ederek tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, yatalak hastalara elektrikli hasta yatağı, bedensel engelli vatandaşlara da akülü araç ile engelli tekerlekli sandalye verdiklerini aktaran Tollu, "Belediye olarak nerede insan, orada hizmet düsturu ile hareket ediyoruz. 7´den 70´e insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız tüm hizmetler insanların yaşam kalitesini arttırmak ve kimsesiz bırakmamaktır. Vatandaşların ´benim belediyem 7/24 yanımda olur´ diyebilmesi için çaba göstermekteyiz" ifadelerini kullandı. 
Akdeniz Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Musa Arslan ise Limon Çiçeği ekibi ile birlikte ortak bir çalışma içerisinde olduklarını ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışma yürüttüklerini kaydetti. Arslan, Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi olarak hasta ve yaşlı hizmeti alan öğretmen ve öğrencileri ile birlikte bir proje uygulamaya karar verdiklerini ifade ederek, "Amacımız, öğrencilerimizi proje konusunda bilgilendirmekti. Toplumu daha duyarlı hale getirmek için böyle bir proje gerçekleştirmiş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false