?ER MEYDANINI TESBİT ET, GELMEYEN ŞEREFSİZDİR?
SİYASET 10.04.2018 16:08:11 349 0

?ER MEYDANINI TESBİT ET, GELMEYEN ŞEREFSİZDİR?

Recep Tayyip Erdoğan´ın ´Er meydanına gel´ sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Er meydanına gelmezsin diyorsun. Nihayet söyledin. Şimdi sana söylüyorum. Er meydanını tespit et, gelmeyen şerefsizdir" dedi.

Partisinin grup toplantısında kouşan Kılıçdaroğlu´nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

?Siz de biliyorsunuz ben de biliyorum; Şeker vatandır vatan satılmaz. Hangi partiden olursa olsun, CHP gurubundan seksen milyona sevgilerimizi gönderiyoruz.  Başta Mustafa Kemal Atatürk Fevzi Çakmak olmak üzere bütün büyüklerimize en içten rahmet dileklerimizi iletiyoruz.Siyasi partilerin temel görevi kavga atmak değildir. Var olan sorunları çözmek Türkiye´ye çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmaktır. Biz kavgadan gerginlikten yana değiliz. 460 aile var Pendik´te tapu sorunu olan, Kartal Belediyesi´nde de böyle bir sorun vardı çözüldü, hatta törene ben de katıldım. Pendik´i önümüzdeki seçimlerde bize verin size sözüm söz altı ayda tapularınızı alacaksınız.?

Ankara´daki beylerin siyaset anlayışında vatandaşın derdini çözmek yok, cebimi nasıl doldururum endişesi var. Bir milletvekilimiz Enis Berberoğlu 301 gündür içeride esir. Önce müebbete hapis ettiler. Ya arkadaşlar ne yapıyorsunuz siz? Hakim arkadaşlara soruyorum ve Anayasa Mahkemesi üyelerine bir çağrı yapıyorum. Adalet aramamıza engel oluyorsunuz kararınızı verin. Şimdi suç yoktur diyemiyorsanız suçludur deyin. Anayasa Mahkemesi´nin başkan ve üyelerine özellikle istirham ediyorum. Milletvekilleri hapse atılmaz. 20 Temmuz darbesnden sonra 15 Temmuz´u fırsata çevirdiler. Yargı korkuyor, avukat korkuyor, üniversite hocası korkuyor. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Polis teşkilatımızın 173´üncü kuruluş yıl dönümü. Polisler hayatımızın hangi aşamasında var?Her ailede şöyle ya da böyle bir polis arkadaşımız vardır, Polus teşkilatı kurulurken hangi felsefeden yola çıkılmış. Polis arkadaşlarımın kendi kanunlarının ilk dört maddesini okumalarını istirham ederim. Polis amirinden aldığı emiri yasalara yönetmeliklere aykırı ise yerine getirmez ve bu emri bildirir ancak amir emrinde ısrar eder ve bunu yazılı olarak verirse bunu yerine getiren sorumlu olmaz. 1930´ların polis anlayışı budur. Polis hiçbir süretle başka bir görevde kullanılmaz. Gazi Mustafa Kemal polisin görevi yerine getirken bir anne ogibi şevkatle davranmasını ister. İki yüz yıllık bir kurumda liyakat sistemi yerine oturdu mu? Oturmamıştır. Polis teşkilatını FETÖ´ye teslim eden kim? Bir numaralı isim Saray´da oturan zattır. Buru size söyledim. Polis kumun polisidir? Polis devletin polisidir. Devletin polisi oolduğu için hükümetten aldığı konusu suç teşkil eden şeyleri yerine getirmez. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmıştır. Polis hükümetin polisi olursa halkı baskılamak için bir araç olur. O nedenle polis devletin polisidir, eğer siz polisi hükümetin polisi olmak yönünde eğitirseniz o zaman hükümetin polisi olur.  Hükümetler yasadışı talimat verirse polis onu uygulamaz. Polis polis devletinde hükület olanların can ve mal güvenliğini sağlar. Hükümetin ve yandaşlarının yolunu korumak için yoluna devam ediyor. Maalesef atamalarda söyasi otoritenin dedeğinin yapıldığını hepimiz biliyoruz, polisin siyasetten kurtulmasına hepimizin ihtiyacı var. 75 saat fazla mesai yapan polisler var, yaptığı mesainin karşılığını alamayan polisler var. Düne kadar 5 bin lira ile geçirken emekli oluyorsunuz ücretiniz yarı yarıya düşüyor. Yüzlerce polis şehidimiz var Allah´tan rahmet diliyoruz.

Son zamanlarda polislerden bilinçli olarak bazı görevlerin alındığını görüyoruz. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü´ne bazı görevler verildi. Hükümete soruyoruz; Siz bazı örgütlerin militanlarını özel olarak korumak mı istiyorsunuz? Yabancılarla ilgili istihbarat polise neden verilmiyor.

Bütün Roman kardeşlerimizin Dünya Romanlar Günü´nü kutluyorum. Romanların eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal yardımlara ulaşma sorunları var. Romanlarla yapılan özel bir çalışmada ilk öğretimi terk yüzde 21.4, üniversite mezunu binde 4. Toplumda beraber yaşadığımız milyonlarca kişi Roman kardeşlerimiz. Onların sorunlarını düşünen tak parti CHP´dir. Romanlar günlük yaşıyor diyorlar, boyacılık yapıyor. çiçek satıyor. Hiç bir Roman annesi birilerinin önünde dilenmeyecek, kimseye muhtaç olmayacak herkesin rızkını vereceğiz.

Eskişehir´de yaşanan olay hepimizi üzdü. Bir araştırma görevlisi, hayatını öğrencilere vermiş bir kişi, kalktı 4 kişiyi katletti. Bu noktaya nereden geldik? AK Parti´nin genel başkanı olan zat, "Tanıdığınız FETÖ´cüleri ihbar edin" dedi. Bir baktık ortalık ihbardan geçilmiyor. Bu katliamı yapan kişi, herkesi FETÖ´cü diye damgalamış. Bir cadı avı başlatıldı. Hakimler FETÖ´cü denilenleri araştırmadan hapse attı. Ölen kişilerin kanları vatandaşı muhbirliğe çağıranın yakasındadır.

ŞEKER FABRİKALARININ SATILMASI

Şeker vatandır, vatan satılmaz dedik. Her vatandaş yılda 35 kilo şeker tüketiyor. Bir kişi hariç. Saraydaki zat bal ve badem ile besleniyor. Sen badem sütünü nerede kullanıyorsun diyorum, tık yok. 

Bir yıl petrol kullanmazsanız ölmezsiniz, ama bir yıl şeker kullanmazsanız ölürsünüz. Kardeşim şeker üret, Ortadoğu´ya sat. İngiliz, Fransız satana kadar sen sat. 15 yılda bir şeker fabrikası açmamış. Atatürk, İnönü, Menderes, Ecevit, Erbakan, Özal kurmuş ama bir kişi kurmamış. Onlar kurmuş ben satacağım diyor. İntikam alacağım diyor, kimden Demirel´den, Erbakan´dan, Ecevit´ten. 

Sana o fabrikaları kapattırmayacağız diyoruz. Binlerce kişi çalışıyor, hayvanlara posası kullanılıyor, hayvancılığı öldürdüler. Dünyanın en pahalı yemini veriyorsun. Artık yem de bulunmuyor, saman ithal ediyorsun. Ormandan 3 kat daha fazla oksijen üretiyor şeker pancarları. Yok etmek için adeta yemin etmişsiniz. 

Hiç bir Ortadoğu ülkesinde şeker üretilemez, kardeşim şekeri Ortadoğu´ya sat. Şekere ihanet onun için görev. Şeker fabrikalarını bir kişi kurmuş ben bunları satacağım diyor. Onların yaptıkları şeker fabrikalarını babamın malı gibi satacağım diyor. Neden şeker fabrikalarına önem veriyor? Bunlar hayvancılığı öldürdüler yemin yüzde 50´si ithal, yem bulunmuyor hatta samanı bile dışarıdan ithal ediyorsun. 10 milyona yakın insanımız geçiniyor şeker fabrikalarından. Ormandan 3 kat daha fazla oksijen üretiyor. Biz de bunlara karşı çıkınca üzerimize bütün güçleriyle geliyorlar. Yahi biz kimiz bilmiyor musunuz, biz kuvayi Milliyeciyiz. Erciş´te Yozgat´ta neden kapatıyorsunuz. Oyunu verenlere sesleniyorum Anadolu´nun içi boşanıyor. Niye satıyor, 150 milyar dolar tefeciye para kaptırmışlar. İçeride bir grup sermedara 675 milyar dolar ödediler.

İğneden ipliğe zam geliyor. 1 Şubat 2007´den düne kadar 26 ekonomi paketi açıklamışlar. Uzun uzun teşvik paketleri ama ekonomi dikiş tutmuyor, ekonomi canlanmaz. Sen milletvekilini üniversite öğretmenini attın hapise heykeli de atacaklar hapise, 20 Temmiz darbesinden sonra milletin sırtında boza pişirmeye başladılar. OHAL´e karşıyız. OHAL´i kaldıran rahmetli Bülent Ecevit´tir. OHAL Adıyamanlı çiftçinin sırtına vurulan coptur. On binlerce taşeron işçisine kadro verilip kapının önüne koymaktır. OHAL heykelden korkmaktır. OHAl milli idareye kayyum atamak demektir, zam demektir zulum demektir. O yüzden de biz OHAL´i değiy demokrasiyi istiyoruz.

´MAL VARLIĞINI İNTERNET SİTESİNE BİLE KOYAMIYORSUN´

Sağ olsun beni övmüş. Ömründe devletten aldığının dışında tek kuruş kazanamamış diyor. Evet devlette çalıştım. Bütün hayatımı incelediler. Bir kuruş yolsuzluk bulamadılar, bulamazsınız. Biz de kul hakkı yememiz söz konusu olamaz. Bizim Man Adası´nda şirketimiz yok. Bu ülkede vergi vermemek için Man Adası´nda şirket kuranların arkasında duruyorsun. Diyordu ki yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, ben yırtık ayakkabı ile girmedim. Mal varlığımı siyasete girerken açıkladım. Sen mal varlığını internet sitesine bile koyamıyorsun. Devlet yönetmek için garip gurebanın hakkına dokunmamak gerekir.

Ticaret yapmazsam geçinemem diyor. Bunun üzerine ben o zaman bir önerge verdim, onun hayatını devlet yönetimine vermesi lazım dedim. Libya liderinden 250 bin dolar aldı bağışlayacağım dedi ben de elli sefer sordum tık yok. Cebine indir diye verilmedi bu para tık yok.

Sevgili Erdoğan Er meydanına gelmezsin diyorsun er meydanını tespit et gelmeyen şerefsizdir?

´ MİLLET SENDEN BIKTI YA´

Tüm araçlarıyla üstümüze geliyorlar. TV, gazete, radyoyla üstümüze geliyorlar. Siz kimsiniz, biz kimiz. Biz Kuvayi Milliye´ciyiz. Biz kendi vatanımızı koruruz. 

Erzurumluya, Yozgatlıya sesleniyorum. Oy verdin, her sene nüfusun azalıyor. Herkes büyük şehirlere gidiyor ekmek bulabilir miyim diye. Yakayı tefeciye kaptırdılar. 150 milyar dolar faiz ödediler. Dilin kapı kadar uzun desene 150 milyar dolar faiz ödemedik diye. Hiç kimse günaha, harama ortak olmasın. Düne kadar bağırıyorlardı faizler çok yüksek, KHK ile düşmezmiş. Talimat ver o zaman. Zirat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası emrinde. 700 milyon doları verecekler o TV´ler, gazeteler, CHP´ye kapalı olacak.

7/24 konuş, millet senden bıktı ya. Koltuk ittifakı kurdular, biz şeker ittifakı kurduk. Çorum´dan sordum beyefendiye, sevgili Erdoğan, Türkiye Sudan´da tarım arazisi kiraladı. TRT Haber yayınladı. Tık yok. Çiftçiye sesleniyorum, Sudan´daki vatandaşı destekliyor, seni köstekliyor. Sandıkta hesabını sormak senin namus borcun, namus.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli