Enfeksiyon hastası çocuklara  Balcalı´da kütüphane
KÜLTÜR SANAT 26.01.2018 11:05:11 683 0

Enfeksiyon hastası çocuklara Balcalı´da kütüphane

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Kliniği, Temsa Hayal Ortakları Derneği, Gönüller ve İş Kadını Filiz Yaldız´ın el ele vermesiyle kliniğe çocuklar için bir kütüphane yapıldı.

Açılışı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindekiler tarafından yapılan kütüphanede klinikte uzun süreli yatan çocukların hastalık sürecinde yaşadıkları olumsuz havanın biraz olsun değiştirilmesi amaçlanıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emine Kocabaş´ın koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalar sonuç verince hasta çocuklar için yapılan kütüphanenin açılışı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılıç, Temsa Hayal Ortakları Derneği üyeleri, Gönüllü Grupları ve İş Kadını Filiz Yaldız´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış öncesi konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Bölgesi´n de gerek üniversite gerekse üniversite hastanesiyle sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve yakın temasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak bu işbirliği sonucunda bu şekilde önemli ve anlamlı hizmetlere kapı açılmış olunduğuna değindi. Rektör Kibar tedavi gören minik hastalar için açılan kütüphanenin yapımına katkı koyan herkese teşekkür etti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas da yapılan kütüphane sayesinde hasta çocukların biraz olsun sıkıntılı süreçlerini unutabileceğini belirterek, Fakülte nezdinde bulunan gönüllü öğrencilerinde çocuklara burada kitap okuyacağını dile getirdi.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova´da sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmanın önemine değindi. Taşova gönüllük, bağış ve yardımlaşma kültürünün güzel bir örneğinin bu kütüphane ile ortaya çıktığını ifade ederek, bu birlikteliğin her alanda sürmesi temennisinde bulundu. 

Kütüphane´nin amacı hakkında bilgiler veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emine Kocabaş klinikte yatan çocukların enfeksiyon hastası olması ve izole bir şekilde kalması nedeniyle uzun süre evlerinden ayrı kaldıklarını, bu süreçte eğitimlerinin de aksadığını söyledi. Kocabaş, kütüphanenin gerek eğitim amaçlı gerekse çocukların hastalık sürecinden biraz olsun uzaklaşmasını sağlayacağını vurgulayarak, bu konuda katkısı olan başta Temsa Hayal Ortakları Derneği ile İş Kadını Filiz Yaldız olmak üzere diğer gönüllülere teşekkür etti.

Temsa Hayal Ortakları Derneği yetkilileri ile kütüphane yapımında katkısı bulunan diğer isimlerde kütüphane projesinin sosyal sorumluluk alanında ne kadar olduğunu şimdi daha iyi anladıklarını ve bu alanda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdiler

Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindekiler kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Rektör Kibar Çocuk Enfeksiyon Kliniğinde bir süre incelemelerde de bulundu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli