ENERJİNİN ZİRVESİ ADANA´DA BULUŞUYOR
EKONOMİYE BAKIŞ 22.11.2016 16:59:17 319 0

ENERJİNİN ZİRVESİ ADANA´DA BULUŞUYOR

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nın himayelerinde ve destekleriyle bu yıl Doğu Akdeniz temasıyla gerçekleştirilen 7´nci Türkiye Enerji Zirvesi bu yıl 24-26 Kasım tarihlerinde Adana´da düzenleniyor.

 

 7. Türkiye Enerji Zirvesinde bu yıl 8´i özel olmak üzere 100´e yakın katılımcının yer aldığı toplam 20 oturum gerçekleştirilecek.

Doğu Akdeniz teması ile gerçekleştirilecek olan 7. Türkiye Enerji Zirvesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ın yanı sıra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da katılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zirvenin ilk gününde düzenlenecek ?Zirve Özel Oturumunda´ gazeteci ve moderatörlerin enerji piyasasına ilişkin sorularını cevaplayacak. Bununla beraber, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı bu yıl Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilecek olan ?KKTC Özel Oturumunda´ Doğu Akdeniz enerji jeopolitiği ve Kıbrıs enerji sektörüne ilişkin son gelişmeleri değerlendirecek.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN BULUŞMA ADRESİ

3 gün boyunca yoğun bir şekilde sürecek Zirvede, Türkiye ve dünya enerji piyasalarındaki son gelişmeler, Türkiye ve yurtdışından sektör profesyonelleri ve uzmanlar tarafından değerlendirilecek. Enerji sektörünün merakla beklediği Zirve kapsamında, bölge ülkeleri arasındaki siyasi, diplomatik ve güvenlik sorunları nedeniyle bölgesel ilişkilerde gerilime yol açan Doğu Akdeniz enerji kaynakları ile ilgili son gelişmeler uluslararası hukuk, güvenlik, diplomatik, teknik ve ticari açılardan ele alınacak.

YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK

7. Türkiye Enerji Zirvesi´ne Türkiye ve birçok ülkeden bakan, bürokrat, diplomat, enerji uzmanı, akademisyen, bölgede çalışmalar yapan çok uluslu şirketlerin yöneticileri ve sektör profesyonellerinin katılım sağlayacak. Ayrıca Zirve´de enerji piyasalarının tüm yönleriyle derinlemesine analiz edilerek tüm bölge ülkelerinin refahı ve barışına katkı sunacak bir uzlaşının sağlanabilmesi için bir yol haritası sunulması hedefleniyor.

BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

Gas & Power ve Green Power Gazeteleri tarafından düzenlenen 7. Altın Voltaj, 7. Altın Vana ve Enerji Petrol Gaz Gazetesi tarafından düzenlenen 12. Altın Varil ve 2. Altın Tüp Başarı Ödülleri de her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında sahiplerini bulacak. Türkiye Enerji Zirvesi Başarı Ödülleri, enerji sektöründe hizmet veren firmaların gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine veriliyor. Böylece akaryakıt, LPG, doğal gaz ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren firmaların sosyal sorumluluk uygulamaları konusunda teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başarı Ödüller 24 Kasım gecesi Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında düzenlenecek olan Gala Yemeğinde verilecek.

BAYİLER 7. TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİNDE BULUŞACAK

7. Türkiye Enerji Zirvesinin 3. gününde gerçekleştirilecek olan Büyük Bayi Buluşması´nda binlerce akaryakıt ve LPG bayisi bir araya gelecek. Büyük Bayi Buluşması´nda, EPDK Petrol Piyasası Dairesi Başkanı Abdullah İnce, EPDK LPG Piyasası Dairesi Başkanı Yılmaz Tamer, EPDK Denetim Dairesi Başkanı Mehmet İbiş, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ve PÜİS Başkanı İmran Okumuş konuşmacı olarak katılacak. Bayilerin, sektör temsilcileri ile bir araya geleceği bu büyük buluşmada, sektördeki son gelişmeler, bayi sorunları, yeni düzenlemeler ve piyasaya ilişkin hedefler masaya yatırılacak. Toplantı boyunca bayiler sorularını ilgili kişilere yöneltme imkanı bulabilecek. (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli