EMEKLİ TÜMGENERAL AHMET YAVUZ  ADANA  EMEKLİ  SUBAYLAR DERNEĞİ´NDE  ?TÜRKİYE VE SURİYE İLİŞKİLERİ? KONULU SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ.
YAŞAM 15.01.2019 11:06:53 3941 0

EMEKLİ TÜMGENERAL AHMET YAVUZ ADANA EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ´NDE ?TÜRKİYE VE SURİYE İLİŞKİLERİ? KONULU SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ.

Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz Adana 14 Ocak Pazartesi akşamı saat: 17:30 - 18:30 ?Vesayet Savaşları? adlı kitabını imzalamanın yanı sıra ?Türkiye ve Suriye İlişkileri? adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Adana Subaylar Derneği´ndeki konuşma öncesinde ?Vesayet

/resimler/2019-1/15/1109457362064.jpg         ?2014´de IŞID varken Türkiye müdahale etseydi. Daha iyi olurdu. Bizim Kürtlerle ilgili bir problemimiz yok. Eşit yurttaşız hem? 1924 anayasasında bunun yeri var. Atatürk, ?Ne mutlu Türküm olana? değil, ?Ne mutlu Türküm diyene? demiş diyerek sözlerine başlayan Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz; ?sonuçta bu gün Trump çekilme kararından sonra bu Rusya´yla araya biraz olsun mesafe koymuş gibi bir izlenim var? dedi. Suriye savaşı hakkında sorulan bir soruya; ?Tabii, tabi, bunlar bize astarı yüzünden pahalı oldu? diyen  Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz, IŞID var mı yolunda sorulan bir soruya ise: ?Bence yok, IŞID tehlikesi yok gibi. El Nusra var, onunla mücadele etmek gerekir? dedi.  ?Önümüzdeki günlerde Suriye´de çatışma olabileceği görülüyor. Rusya temizledim diyor ama temizleyemedi. Bu da önümüzdeki günlerde olayların olacağını gösteriyor? diyen Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz ?M-4, M-5 yolu var iki tane, açık tutulması gereken. Ama bu yollar El Nusra´nın elinde. Oysa bizim elimizde olması lazım? dedi.    

/resimler/2019-1/15/1110545387940.jpgEmekli Subaylar Derneği Başkanı Süleyman Sırrı Saraçoğlu´ın ?Türkiye ve Suriye konusunda brifing verirken özgeçmişten bahsetmeyelim, suç işlemiş gibi oluyorum? Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz, özgeçmişi okunurken de Osmaniye´nin Bahçe ilçesinde doğduğu söylendiğinde, o zaman Adana´ya bağlı olduklarının altını çizdi. 2011 yılında Balyoz davası nedeniyle tutuklanıp, 2015 yılında serbest bırakılan; Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret Madalyası sahibi olan ve Ermeni meselesi olayı gündeme geldiğinde Fransa´dan aldığı Liyakat Madalyası´nı, anılan ülkenin Ermeni meselesi karşısındaki tutumu nedeniyle Fransa´ya geri iade ettiği vurgulandı.  

/resimler/2019-1/15/1112150063022.jpgÖzgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşu yapılıp, İstiklâl Marşı´nın okunduğu etkinliğe dinleyicilere seslenerek başlayan Em. Tümg. Ahmet Yavuz; ?böyle bir Adana gününün kendisine ayıran izleyicilere teşekkür etti. Bu toprağın çocuklarından olduğunu dile getiren Yavuz; Adana´yla ilgili çocukluk anılarını anlatırken, öğretmen okulunda okuyan ablasının yanına ayda bir ziyarete gelip Atatürk Parkı´nda oturduklarını, ardından Asmaaltı´nda kebap yediklerinden söz etti. Bir arkadaşının bisikleti olduğunu, kendisine de bisiklet alınması için Tepebağ´a gittiklerini, fakat bisikletten düştüğü için babasının kendisine bisiklet almadığını söyleyen Ahmet Yavuz; yıllar sonra eğitim için Fransa´ya gittiğinde orda ilginç bir biçimde aynı parklara rastladığından söz ederek,  ?Dün, evvel ki gün geldiğimde oraya gittim. O zamanların şehirleri tüm dünyada hep aynıydı. İnsanları, o günleri özlüyorum? dedi.

/resimler/2019-1/15/1110206746782.jpgTürkiye-Suriye sınırında sıkıntı hissedildiğini, Türkiye´yi yönetenlerin buna asla girmemeleri gerektiğini vurgulayıp; geçtiğimiz yıllarda 6 saatte Şam´da Emevi Camii´nde namaz kılacağız diyorlardı. 2012 yılında Türkiye- Suriye ilişkilerinin iyi olduğundan söz eden Yavuz; hatta Suriye Hava Kuvvetleri komutanının Türkiye geldiğinde kendisinin mihmandarlık yaptığını da belirterek; ?o günlerde Suriye ile olan ilişkilerimiz iyiydi, fakat bir de sızı vardı. O zamanlar yöremizde adam kaçırma olayları da vardı. Sınırdan adam geçirme ticareti de vardı. O yıllarda Türkiye´de yapılan bir başka operasyon balyoz operasyonuydu.? diyen Em. Tümg. Ahmet Yavuz dedesinin de Zeytun´a gelip isyan bastıran bir komutan olduğundan ve kendisini Türkmen torunlarından olduğunu söyledi. Atatürk´le ilgili bir kitap yazdığından da söz eden Em. Tümg.  Ahmet Yavuz; ?Kitap yazıyorum ama oraları bilmeden, görmeden yazılmıyor.? dedi. Habertürk televizyonun davetlisi olarak Azez´e gitmiştik. İyi ki gidip görmüşüm? diyen Yavuz; Suriye konusunda, ?büyük bir maceraya atıldık ama Amerika´nın oyununa geldik? dedi. Fırat´ın doğusuna Kobani´ye falan girmeyince o bölgeden Türkmenlerin sökülüp atıldıklarını, iki kenti birleştirdiklerini, bizim sonradan uyanarak Fırat Kalkanı ve arkasından Zeytin dalı harekatlarını yaptığımızı belirtti. Rusya´nın desteğiyle Suriye´nin güçlendiğini, sonraki adımlarla koridoru kıramadıklarını, Esad´ın artık yıkılmadığını, bizim Rusya ile ilişkilerimizin olumlu olduğunu ve Rusya´yı artık kimsenin oradan çıkaramayacağını /resimler/2019-1/15/1112548664479.jpgifade eden Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz; ?Aptal Batılılar Ukrayna olayında Rusya´nın gelip Kırım´ı ellerinden aldığını belirtti. Rusya´yla ilişkilerimizin gelecekteki belirsizliğene dikkat çeken Yavuz; Amerika ile ilişkilerimizi geliştirmemiz gerektiğinden de söz ederek;  Turump´un gelmesinin Amerika´nın orta sınıfını ayağa kaldırmak için olduğunu, bu paralelde Turump´un verdiği bir takım sözler sonucu Çin´le olan ticaretlerini savaş haline getirdiğini söyledi. Amerika´nın Suriye´den çekilmesinin iyi ama o boşluğun nasıl doldurulacağının kaygısını belirtip, ?Savaş zamanı Suriye´yi tanımazsın ama barış zamanında tanımak zorundayız diyen Em. Tümgeneral Ahmet Yavuz; ?Kısa vadede Suriye konusunda kârlı çıkarız ama uzun vadede zararlı çıkarız. Özgür Suriye ordusu orda  El Nusra´nın püskürtmesi sonucunda  mağlup olduğunu sözlerine ekleyen Em. Genr. Ahmet Yavuz eğer bu konuda doğru adım atılırsa hem ABD´nin oyunu bozulur, hem de Türkiye büyük oyundan kurtulmuş olur? diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra dinleyicilerden gelen bazı soruları yanıtladı.                             

/resimler/2019-1/15/1113420864986.jpgEmekli Subaylar Derneği Başkanı Süleyman Sırrı Saraçoğlu´ın açılış konuşması

***Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ***            

2011 Yılında Balyoz  davası tertibiyle tutuklanmış ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Cezaevinde Emekli Edilmiştir. 2014´te Anayasa mahkemesi tarafından Verilen yeniden yargılama kararıyla özgürlüğüne kavuşmuş, yeniden yargılama sonunda 2015 yılında beraat etmiştir.

?asker ve siyaset? kitabının iki yazarından birisidir. Son kitabı ?vesayet savaşları?´dır. Aralıklı olarak makaleler yazmakta ve çeşitli televizyon kanallarında yorumlarda bulunmaktadır.

Türk silahlı kuvvetleri üstün cesaret ve feragat madalyası sahibidir. Fransa tarafından layık bulunduğu liyakat madalyasını anılan ülkenin ermeni meselesindeki tutumu nedeniyle 2006´da iade etmiştir.

Lütfiye yavuz hanımefendi ile evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Fransızca bilmektedir.

/resimler/2019-1/15/1114516040654.jpgSaygıdeğer hanımefendiler, komutanlarım, meslektaşlarım, fahri üyelerim, basın mensupları ve dostlarım; değerli komutanımız, em. Tümg. Sn. Ahmet yavuz´ un ? türkiye ve suriye ilişkileri ? konulu söyleşisine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Müsaadenizle komutanımızın özgeçmişinden bahsetmek istiyorum.

Sayın yavuz, 1955 osmaniye- bahçe doğumludur.

1975´te kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olmuştur.

Kara kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde takım, bölük, tabur, alay ve tugay komutanlığı yapmıştır.

1985´te kara harp akademisinden, 1991´de silahlı kuvvetler akademisinden, 1995´de fransa silahlı kuvvetler akademisinden mezun olmuştur. 1992-1998 yıllarında istanbul üniversitesinde uluslar arası ilişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır.

1997-2000 yıllarında paris büyükelçiliği nezdinde kara ateşeliği görevinde bulunmuştur.

2001 yılında tuğgeneral, 2005 yılında tümgeneral olmuş, bu rütbede şırnak´ta 23 ncü jandarma sınır tümen komutanlığı, kara harp akademisi komutanlığı ve harp akademileri kurmay başkanlığı görevlerini icra etmiştir.

2011 yılında balyos davası tertibiyle tutuklanmış ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Cezaevinde emekli edilmiştir. 2014´te anayasa mahkemesi tarafından verilen yeniden yargılama kararıyla özgürlüğüne kavuşmuş, yeniden yargılama sonunda 2015 yılında beraat etmiştir.

?asker ve siyaset? kitabının iki yazarından birisidir. Son kitabı ?vesayet savaşları?´dır. Aralıklı olarak makaleler yazmakta ve çeşitli televizyon kanallarında yorumlarda bulunmaktadır.

Türk silahlı kuvvetleri üstün cesaret ve feragat madalyası sahibidir. Fransa tarafından layık bulunduğu liyakat madalyasını anılan ülkenin ermeni meselesindeki tutumu nedeniyle 2006´da iade etmiştir.

Lütfiye yavuz hanımefendi ile evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Yaptığımız teklif ile bizleri kırmayarak bu güzel ortamı sağladığı için hepimiz adına kendisine şükranlarımızı sunuyorum.(Fİ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false