Emek Partisi,
SİYASET 13.06.2020 20:26:00 1254 0

Emek Partisi, "Adana'da COVİD-19 vakaları artıyor yetkililer seyrediyor"

Emek Partisi Adana İl Örgütü, Hükümetin yeni normalinin işçileri tehdit ettiğini belirterek “ Salgına karşı mücadele ve çözüm ücretsiz yaygın test,  halkın zorunlu ihtiyacının karşılandığı, emekçilerin ücretli izne ayrıldığı karantinadır” dedi.

Adana Tabip Odası Türk Tabipleri Birliği’nin yaptığı yeniden açılma sürecine erken girildiği uyarılarının ve bilim kurulunun önerilerinin dikkate alınmamasının sonucu olarak Adana’da salgının en hızlı seyrettiği Mart ayı sonunda olduğu kadar testi pozitif olan hasta mevcut olduğuna dikkat çekilen açıklamada Covid-19 ile ilgili verilerin iller bazında açıklanması istendi. “Halk kurallara uymuyor”  diyerek suçu halka atmaya çalışan Hükümet’in, işçileri ölümüne çalıştırdığının ifade edildiği açıklamada  “Adana’da salgının en hızlı seyrettiği Mart ayı sonunda olduğu kadar testi pozitif olan hastanın mevcut olduğu konuşulurken Adana İl sağlık Müdürlüğü, Valilik neden bir açıklama yapmıyor?” diye soruldu.

“İŞYERLERİNDE ALINMAYAN ÖNLEMLER NE OLACAK?”

“Bu sadece vatandaşın alacağı bireysel önlemlerle baş edilecek bir salgın mı?” diye sorulan açıklamada Emek Partisi şunlara dikkat çekti,  

“Fiziki mesafeyi korumamız önemli, maske takmamız ve temizliğe aynı titizlikle devam etmememiz gerekiyor. Ancak işyerlerinde alınmayan önlemler ne olacak? Pozitif vaka çıkmasına rağmen üretime ara verilmemesi ne olacak? Bunun sorumluluğu kimde? İşyerlerinde alınan önlemler çok yetersiz bunu kimin denetlemesi gerekiyor? 1 Haziran itibarıyla toplu taşımalara, servislere kapasite sınırlaması kaldırıldı. Otobüs, metro, dolmuş ve servis kapasitesinin yüzde ellisi dolacak şekilde binilmesi önlemi kaldırıldı. İlk başta servislerde yapılan dezenfekte uygulaması yapılmaz oldu. Sürü bağışıklığı uygulamasına gidildi adeta.

İŞÇİLER, EMEKÇİLER TEDİRGİN…

İşçiler her gün işe gidiyor, iş arkadaşlarıyla yakın temas halinde çalışıyor, akşamları da evde bıraktıklarının yanına dönüyor. Bu nedenle belki birkaç haftada kontrol altına alınabilecek bir salgının kontrolü aylara uzanıyor. İşçiler işe gidip gelirken tedirgin oluyor. Korka korka işe gittiklerini söylüyor. Ama işe gitmeseler açlıktan gidince de koronadan korkuyorlar. İşçiler eve gidince çocuklarına sarılmaktan çekiniyorlar. Çünkü toplu üretimin olduğu yerlerde alınan önlemler yetersiz. Son dönemde Adana’da vaka artışı olmasına rağmen Beyza Tavukçuluk da üretimin devam etmesi işçilerin hayatını hiçe sayıldığını gösteriyor. İlk pozitif vakalar çıkınca üretime ara verilmeyerek işçilerin hayatı tehlikeye atılmıştır. Adana’da değişik işyeri, işletme ve fabrikalarda vaka tespit edilmesine rağmen, üretimin devam etmesi halkı kaygılandırıyor”

“İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, VALİLİK NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYOR?”

Yetkililerin konuya duyarsız kaldığının dile getirildiği açıklamada  “Sağlıklı bir bilgilendirme, resmi bir açıklama yapılmıyor.  Günde birkaç kez camiden anons yapılmasıyla sınırlı bir süreç yaşanıyor. Halkın sağlığı camilerde yapılan anonslara ve vatandaşın alacağı bireysel önlemlere bırakılmış. Adana’da salgının en hızlı seyrettiği Mart ayı sonunda olduğu kadar testi pozitif olan hastanın mevcut olduğu konuşulurken Adana İl sağlık Müdürlüğü, Valilik neden bir açıklama yapmıyor. Hasta sayısının tekrar artmaya başladığı, hastanelerde ki doluluk oranlarının da arttığı belirtilmekte ve görülmektedir. Adana Valiliğini, Sağlık İl Müdürlüğünü ilimiz genelinde Covid-19 salgınında gelinen en son durum ile ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Vaka artış hızı, yeni vaka sayıları, pozitiflik oranları, yatan hasta sayısı kaçtır, tüm bu verileri şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Salgının bir an önce denetim altına alınması için halkın beklentisi gerçek bir fiziksel temasın kesileceği tedbirlerin alınması ama Hükümet ve patronlar üretimde ısrar ediyorlar” diye ifade edildi.

“ÜCRETLİ  İZİN, YAYGIN TEST”

Hükümetin, salgınla mücadeleyi, yurttaşların kişisel sorumluluğuna atmaması gerektiğini ifade eden Emek Partisi Adana İl Örgütü açıklamasında önerilerini şu şekilde sıraladı.

Herkesin test taramaları yapılmalı, maske, eldiven ve dezenfektanların parasız dağıtılmalıdır.

Zorunlu üretim alanları haricindeki bütün fabrika ve işyerlerinde üretime ara verilmeli ve bu süre boyunca işçiler ücretli izinli sayılmalıdır.

Koronavirüs dayanak yapılarak gündeme getirilen kıdem tazminatının gasp edilme girişimlerinden, salgını fırsata çevirerek esnek çalışmayı yaygınlaştıran uygulamalardan vazgeçilmeli, işten atmalar yasaklanmalıdır”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false