Egeliler bu laboratuvarlarda yetişiyor
EĞİTİM 31.12.2018 12:38:49 440 0

Egeliler bu laboratuvarlarda yetişiyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi, öğrencilerin üniversite eğitim hayatı boyunca öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de pekiştirmeleri için birçok imkânı sağlıyor. Üniversite sonrasında öğrencilerin ihtiyaç duyacağı pratik bilgiler, Ege Üniversi

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi, yedi laboratuvarda doğrudan proje üretiliyor ve topluma yönelik hizmetler veriliyor. Bu oluşum Ege Üniversitesi´nin araştırma üniversitesi olma yolundaki adımlarını güçlendirirken, öğrenciler, üniversite eğitim hayatı boyunca öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de pekiştirmeleri için birçok imkânı sağlıyor. 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademik birimlerle vatandaşlara dokunmaya çalıştıklarını söyledi. Budak, Topluma hizmet noktasında bünyemizde bulunan akademik birimlerimizle halkımıza dokunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, donanımlı bir şekilde yetiştirip, teori ile pratiği bir arada yürüterek nitelikli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Günümüz, Ar-Ge ve inovasyon çağı. Bu doğrultuda edebiyat fakültemiz bünyesinde bulunan 13 bölüm 7 laboratuvarı ile proje üretmeye ve topluma hizmet etmeye devam ediyor. Öğrencilerimize ve hocalarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. 

Laboratuvarda neler yapılıyor? 
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde bulunan laboratuvarların işleyişi hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcı Prof. Dr. Arife Karadağ da, laboratuvarların Coğrafya Bölümü ve Psikoloji Bölümü bünyesinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Karadağ, "Coğrafya Bölümü bünyesinde Alüvyal Jeomorfoloji Laboratuvarı, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Laboratuvarı, Uzaktan Algılama Laboratuvarı ve Dendrokronoloji Laboratuvarı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünde ise Çocuk ve Ergen Araştırmaları Laboratuvarı, Gelişim Psikolojisi Laboratuvarı, Klinik Psikoloji Laboratuvarı faaliyet göstermektedir. Edebiyat Fakültesindeki bünyesindeki bütün laboratuvarlar proje bazlı çalışıyor ve öğrencileri bu alanda deneyim sağlamalarına katkıda bulunuyor? diye konuştu. 
Alüvyal Jeomorfoloji Laboratuvarında akarsuların taşıdığı materyalleri biriktirdiği alanlarda geçmiş dönemlere ait bulgulardan çıkarımda bulunulduğunu belirten Prof. Dr. Karadağ, laboratuvarda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAB) formatında projeler yürütüldüğünü de söyledi. 
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Laboratuvarında tematik haritalar hazırlandığını söyleyen Prof. Dr. Karadağ, "Şehircilik, nüfus, turizm konularını çalıştığımız gibi toprak, morfoloji gibi konular üzerine de çalışıyoruz. Bütün bunların tematik haritaları Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Laboratuvarında üst teknoloji hazırlanıyor. Hazırlanan sayısal haritalar gelişmelere ilişkin veri tabanlarını içeriyor ve sentezleyen raporlar hazırlıyor. Bu çalışmalar hem fiziki coğrafyada hem beşeri coğrafyada yapılan lisansüstü çalışmalara ve projelere katkı sağlıyor? diye konuştu. Karadağ, laboratuvarda çalışan öğrencilerin sertifikaları ile kolaylıkla iş bulduklarını açıkladı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false