Eczacılarla Huzurevi Sakinlerinin  Buluşması
YAŞAM 12.05.2017 10:29:11 497 0

Eczacılarla Huzurevi Sakinlerinin Buluşması

Adana Eczacı Odası(ADEO) Yönetimi ile eczacılar ´14 Mayıs Eczacılık Günü´ haftası dolayısıyla Seyhan Huzurevinde kalan yaşlılarla buluşarak birlikte yemek yediler.

ECZ. KIZILTEPE, "YAŞLILARIMIZIN MORAL MOTİVASYONA İHTİYAÇLARI VAR"

Adana Eczacı Odası (ADEO) YKÜ Ecz. Ahmet Gökhan Önal ve eczacıların katıldığı Seyhan Huzurevi sakinleriyle buluşma yemeğinde yaşlılarımızın toplumun olmazsa olmaz büyükleri olduğunu söyleyen ADEO YK Üyesi Ecz. Erdem Kızıltepe, yaptığı açıklamada "Yönetim olarak göreve geldiğimiz yıldan itibaren her yıl huzurevinde kalan büyüklerimizle bir araya gelerek paylaşımlarda bulunuyoruz. Gerek Yaşlılar Haftasında gerek 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliklerimizde; geleneksel olarak huzurevinde kalan ablalarımız, ağabeylerimiz ile bir araya gelip, sohbet edip, hatır sorup, dertlerini dinleyip, yemek yiyerek yaşamlarına dokunuyoruz. Gençlik anılarını bizlerle paylaşıyorlar. Bizler için farklı bir gün olduğu gibi kendilerinede değişik bir gün oluyor. Hepimiz mutlu oluyoruz. Biz her yıl bu görevimizi yerine getireceğiz. Yaşlılarımızı unutmamak lazım. Her insan her kurum, kuruluş belli zamanlarda benzeri etkinlikler yaparsa yaşlılarımıza moral motivasyon olacağını düşünüyorum. Allah hepsine sağlık sıhhat versin." dedi.

TÜLÜ, "YAŞLILARIN DUASI ÖNEMLİ"

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nin çalışmaları hakkında kısa bilgi veren Müdür Vekili Ünzile Uzun Tülü, "Merkezimizde  36´sı kadın 98 yaşlımız bulunmakta olup, yaşlılarımızı mutlu etmek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Kuruluşumuzda hem Rehabilitasyon (Yatağa bağımlı) hemde Huzurevi Birimi olarak iki bölümde hizmet veriyoruz. Bünyemizde 60 yaş üzerinde olan, bulaşıcı herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan, alkol veya madde bağımlısı olmayan, sosyal yada ekonomik yönden yoksunluğu bulunan yaşlıları barındırıyoruz. Seyhan Huzurevi olarak  yaşlılarımıza çeşitli spor aktiviteleri yaptırıyoruz. Her ayın son Perşembesinde o ay doğanlar için doğum günü eğlenceleri yapıyor, yaşlılar haftasında değişik eğlenceler düzenliyoruz. Diğer illerdeki huzurevleri ile turnuvalar tertipliyoruz. Kapalı cam seramız var. İlgilenenler çeşitli ürünler yetiştiriyorlar. Atölyemiz de seramik çalışması, ahşap boyama, elişi örgüsü gibi çalışmalar yapıyorlar. Yapılan elişi göz nuru çalışmaları düzenlediğimiz sergilerde sunuyoruz. Ben Türk Sağlık sisteminin yapı taşlarından biri olan eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günlerini kutluyorum. Bu özel günlerinde yaşlılarımızı unutmadıkları için şahsım ve sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum. Ben bu vesile ile halkımıza seslenmek istiyorum. Huzurevlerini sahipsiz bırakmasınlar. Devlet çalışanları olarak yaşlılarımızın tüm temel ihtiyaçlarını biz burada karşılıyoruz. Dışarıdan gelen her bir ziyaret yaşlılarımızı ayrı şekilde mutlu ediyor. Yakınları olan yaşlılarımız olduğu gibi kimsesi olmayan yaşlılarımız da var. Özellikle gençlerimiz yaşlılarımızı ninelerinin dedelerinin yerine koyarak sahiplensinler. Hayır dualarını alsınlar istiyoruz." diye konuştu.

Çoban Dede Türbesi ve Baraj Gölü manzarası eşliğinde yenilen yemeğin ardından huzurlu bir gün geçiren huzurevi sakinleri ADEO yöneticilerine teşekkür ederek sevgi gösterdiler.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false