Dünyanın en ünlü 100 sporcusu belirlendi
SPOR 23.05.2018 09:26:05 468 0

Dünyanın en ünlü 100 sporcusu belirlendi

ESPN´in araştırmasına göre listenin ilk sırasında Real Madrid´in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo yer aldı.

ABD´nin en büyük spor yayın organı ESPN, ?Dünyanın En Ünlü 100 Sporcusu Listesi?ni açıkladı.

ESPN´den yapılan açıklamada, Real Madrid´in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo?nun listenin zirvesinde yer aldığı bildirildi.

Bu yıl üçüncü kez açıklanan listede, sosyal medyada 121,7 milyon takipçisi bulunan Ronaldo´nun bu alanda da dünyadaki sporcular arasında ilk sırada geldiği belirtildi.

Açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi´nde bugüne kadar 120 gol kaydederek bu alanda da zirvede olan 33 yaşındaki futbolcunun sponsorluk anlaşmalarının değerinin ise 40 milyon doları bulduğu vurgulandı.

Listenin ikinci sırası, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers´ın ABD´li yıldız oyuncusu LeBron James´in oldu.

Açıklamada, sosyal medyada 40,8 milyon takipçisi bulunan 33 yaşındaki James´in NBA´in en iyi oyuncusu olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca James, 55 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmalarıyla bu alanda dünyadaki sporcular arasında ilk sırada geldi.

?Dünyanın En Ünlü 100 Sporcusu Listesi?nde üçüncü sıraya ise Barcelona´nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi yerleşti.

Açıklamada, sosyal medyada 88,1 milyon takipçisi bulunan 30 yaşındaki futbolcunun sponsorluk anlaşmalarının değerinin 25 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Listeden detaylar;

İngiltere´de yılın sporcusu seçilen Muhammed Salah Hamid Gali, orta saha pozisyonunda oynayan Mısırlı millî futbolcudur. Premier League ekiplerinden Liverpool´da forma giyen Salah, ESPN´nin listesinde 100. sırada yer aldı.

Bir dönem Galatasaray´da oynayan Didier Drogba listede 80. sırada yer alıyor.

Almanya´da top oynayan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil listenin 30. sırasında yer aldı.

Rus asıllı tenisçi Mariya Yuryevna Shrapova 23. sırada yer aldı. Listede yer alan bilgiye göre Sharapova´nın Ttwitter´da 5,2 milyon takipçisi bulunuyor.

Shrapova´nın 2 sıra üzerinde ise Serena Williams yer alıyor. Williams´ın twitter takipçi sayısı 7,9 milyon.

Listede 10. sırada Tiger Woods yer alıyor. Tüm zamanların en başarılı golfçüsü kabul edilen Woods, dünya birincisi olarak, 2008´de 110 milyon $ almıştır ve saniyede 148 $ kazanıyor.. 1997 Masters Turnuvası´nı 12 vuruş farkla kazanarak rekor kırdı.

9. sırada yer alan İspanyol tenisçi Rafael Nadal Parera, bir sezonda toprak, çim ve sert zeminde grand slam kazanan tek erkek tenisçi. Tenis tarihinde bir grand slami 9 kez kazanan ilk tenisçi oldu.

8. sırada ise Amerikalı profesyonel basketbolcu Kevin Wayne Durant yer alıyor. Kevin Durant, NBA takımlarından Golden State Warriors formasını giyiyor.

Jamaikalı efsane kısa mesafe koşucu Usain St. Leo Bolt, listede 7. sırada yer alıyor. Bolt, 100 metre ile 200 metre dünya rekorlarının ve takım arkadaşlarıyla birlikte de 4 x 100 metre bayrak yarışı dünya rekorunun sahibi.

Listede 6. sırada yer alan Brezilyalı forvet Neymar da Silva Santos Júnior ya da bilinen adıyla Neymar, halen Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain FC´de 10 numaralı formayı giyiyor.

ABD´li golfcü Philip Alfred Mickelson, listede beşinci sırada yer alıyor. PGA Tour´da beşi büyük turnuvalarda olmak üzere 40 birinciliği bulunmaktadır. Dünya sıralamasında birkaç kez ulaştığı ikincilik şu ana dek gerçekleştirdiği en iyi derecedir.

4. sırada yer alan İsviçreli tenisci Roger Federer, daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 302 hafta kalarak bir rekor kırmıştı.

?Dünyanın En Ünlü 100 Sporcusu Listesi?nde üçüncü sıraya ise Barcelona´nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi yerleşti.

Listenin ikinci sırası, Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers´ın ABD´li yıldız oyuncusu LeBron James´in oldu.

Açıklamada, Real Madrid´in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo´nun listenin zirvesinde yer aldığı bildirildi. Bu yıl üçüncü kez açıklanan listede, sosyal medyada 121,7 milyon takipçisi bulunan Ronaldo´nun bu alanda da dünyadaki sporcular arasında ilk sırada geldiği belirtildi.(Öİ)


Haber Kaynak : https://www.ilan.gov.tr/

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı