Dünya STK günü Seyhan’da kutlandı
YEREL 1.03.2020 15:33:00 495 0

Dünya STK günü Seyhan’da kutlandı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Dünya STK günü”nde bir araya geldiği STK temsilcilerine “Çalışmalarımızı birleştirelim” çağrısında bulundu.

Seyhan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kadın Dayanışma Merkezi, “Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü” nedeniyle, Adana’da kadın, çocuk ve göç alanlarında uluslararası ve yerel düzeyde çalışan 25 sivil toplum kuruluşu temsilcilerini “Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğinin Kadın Çalışmalarına Katkıları” konulu toplantı çerçevesinde bir araya getirdi.

“TEK BAŞINA ÇÖZÜM OLMAZ

Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katılarak destek verdi. Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Akay, içinde bulunulan Dünyada, sorunların çözümüne ulaşmak için tek başına değil,  çok sayıda konu ile ilgili kişi veya kurumun çabasının gerektirdiğini kaydetti

“ÖRGÜTLÜ YAPILAR DÜNYANIN EN ÖNEMLİ UNSURLARI”

Örgütlü yapıların günümüz Dünyasından en önemli unsurlar haline geldiğini ifade eden Başkan Akay, “Özgür birey, örgütlü toplum ve Demokratik devlet bir bütündür” dedi. Akay şöyle devam etti;

“Devlet olmazsa örgütlü toplum olmaz. Örgütlü toplum olmazsa özgür birey olmaz. Özgürlüğün olmadığı yerde devlet demokratik olmaz. Bu değerleri bir bütün olarak tamamlamak için örgütlü yapıların öncelikli olarak güçlendirilmesi gerekiyor. Bu aslında bireyi de özgürleştirecek,  Devleti de demokratik hale getirecektir. Demokratik Devlet ise karar mekanizmalarında konunun paydaşlarının ortak olduğu çözümlere ulaşmak demektir”

“ÇALIŞMALARI BİRLEŞTİRİRSEK DAHA ÇOK SİNERJİ YARATIRIZ”

Kolay çözüme ulaşmak için işbirliği içinde çalışılması gerektiğine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Belediye ve STKlar olarak çalışmalarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Çalışmaları birbirimize rakip olmadan destek vererek sürdürürsek çok ciddi sinerji yaratır ve çok daha kolay çözümlere ulaşırız.  Bu konuda işbirliğine hazırız. Bir kez daha Dünya STK gününüzü kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

ORTAK HAREKET NOKTALARI İRDELENDİ

Daha sonra Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü kapsamında gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğinin Kadın Çalışmalarına Katkıları” konulu toplantıya geçildi. STK temsilcilerinin yerel yönetimlerle birlikte hareket etmesinin öneminin ve kadın çalışmalarına olan katkılarının konu edildiği toplantıda, belediyelere düşen görevlerle sivil toplum kuruluşlarına düşen görevlerin gerçekleştirilmesi aşamasında ortak hareket edebilecekleri yollar tartışıldı.

 

ftp://213.74.101.121/PUBLIC/  

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli