Dünya Bankası´ndan şehirler için 91 milyon dolar kredi
EKONOMİ 13.04.2018 13:45:25 356 0

Dünya Bankası´ndan şehirler için 91 milyon dolar kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ?Türkiye´deki Sürdürülebilir Şehirler Projesi-2´ için 91,54 milyon dolar tutarındaki krediyi onayladı.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye´deki Sürdürülebilir Şehirler Projesi 2 için 91,54 milyon dolar değerindeki krediyi onayladı. Söz konusu proje, ilgili belediyelerin yatırımları için ihtiyaç duydukları finansmana erişimlerini ve vatandaşlarına daha iyi hizmetler sunmaları amacıyla sağlayacak. Türkiye´nin şehirlerinin ekonomik, finansal, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliklerini arttırmayı amaçlayan Sürdürülebilir Şehirler Programı kapsamındaki projeler dizisinin ikincisini oluşturuyor. 
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt kredinin onaylanması vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bugün Türkiye´deki vatandaşların yüzde 75´ten fazlası, ekonomik büyümenin güçlü sürükleyicileri haline gelen şehirlerde yaşamaktadır. Son birkaç on yıllık dönemde kentlerde hizmetlere erişim önemli ölçüde artmasına rağmen, bu nüfusun ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hem hizmetlerin kalitesini hem de uzun vadeli çevresel ve finansal sürdürülebilirliği sağlamak önemli birer zorlu görev oluşturmaktadır. Dünya Bankası Grubu Türkiye´nin kentsel gelişim sektörü ile uzun bir ortak çalışma geçmişe sahiptir ve bu ikinci sürdürülebilir Şehirler Projesi yoluyla Türkiye´nin şehirlerinin sundukları hizmetleri geliştirmelerine yardımcı olmaya devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz". 

"Yatırımlar her bir Büyükşehir Belediyesine yapılacak" 
Proje, İller Bankası tarafından uygulanacak ve özellikle Aralık 2012´de çıkarılan Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında belediyelerin hizmet vermekle sorumlu oldukları alanların artması sonucunda hizmet kalitelerini iyileştirebilmeleri için kullanılacak. İhtiyaç duyulan altyapı yatırımlarının finansmanı yoluyla Antalya ve Muğla şehirlerine yardımı olacak. Beklenen yatırımlar, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında her bir büyükşehir belediyesinin ve bunlara bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin hizmet bölgelerinde su ve kanalizasyon hizmetlerinin iyileştirilmesi üzerinde odaklanacağı kaydedildi. Öte yandan; bu iki şehir, Avrupa Komisyonu ile birlikte finanse edilen birinci Sürdürülebilir Şehirler Projesinin Kurumsal Güçlendirme Bileşeni yoluyla şehir planlarının ve finansal yatırım planlarının hazırlanmasında da destek alacak. 

Proje, 2018-2021 dönemini kapsayacak 
Proje, Dünya Bankası Grubu´nun Türkiye´ye yönelik olarak 2018-2021 dönemini kapsayan ve Dünya Bankası Grubu´nun özel sektör kolu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile koordinasyon içerisinde yapılacak. Kamu-özel sektör yatırım koordinasyon platformu üzerinde yatırım ve teknik yardım müdahaleleri yoluyla şehirlerin sürdürülebilirliğinin ve afetlere karşı dayanıklılığının arttırılması stratejik amaçlarını içeren ülke işbirliği çerçevesini desteklediğini belirtildi. Projeye yönelik finansman aracı sabit marjlı, ilk 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere 30 yıl vadeli şekilde düzenlendi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false