Dt. Fatih Güler, “Eşitlik İlkesine ve Anayasaya aykırı davranılıyor”
YAŞAM 15.12.2019 10:56:00 632 0

Dt. Fatih Güler, “Eşitlik İlkesine ve Anayasaya aykırı davranılıyor”

Güler, milletvekillerinin kendi haklarını genişletmelerini protesto ederek “Ağzında hiç diş olmayan vatandaş bir implant bile yaptıramazken, milletvekillerinin kendilerine, anne-babalarına, üst düzey yargı ve orgenerallere devletimizin kesesinden 12 tan

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, milletvekillerinin kendi haklarını genişletmelerini protesto ederek “Ağzında hiç diş olmayan vatandaş bir implant bile yaptıramazken, milletvekillerinin kendilerine, anne-babalarına, üst düzey yargı ve orgenerallere devletimizin kesesinden 12 tane implant desteği verilmesi eşitlik ilkesine ve Anayasaya aykırıdır” dedi. 

BÖYLE ADALETSİZLİK OLUR MU?

Sheraton Grand Adana Otelde düzenlenen “Başarısız İmplant Tedavilerinde İkinci Şans” Adana Sempozyumunda konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Milletvekili seçilen birinin sağlık ödeneklerinin tamamı devlet bütçesinden karşılanmaktadır. Her vekil on iki implant yaptırma hakkına da sahip oldukları gibi eş ve çocukları da bundan faydalanıyordu. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnameyle Orgeneral rütbesinde olanları emeklileriyle birlikte bu kapsamın içerisine aldılar. Bununla birlikte Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay üyelerini de aldılar. Bakanları da bu kapsama aldılar. Yetmedi bakıma muhtaç olmayan anne babalarını da aldılar. Bakıma muhtaç olmayan anne babalar bu kapsama alındığında Anayasamızın ‘Eşitlik İlkesi’ çiğnenmiş oluyor. 25 yaşından büyük kızlarını da bu kapsama aldılar. O zaman damatları, gelinleri, torunları da bu işin içerisine koyun olsun bitsin. Böyle adaletsizlik olur mu?” dedi. 

SESSİZ KALANLARI KINIYORUZ

Türkiye’nin yüzde onunu oluşturan 65 yaş üstü nüfusun ve sekiz milyon emeklinin yüzde ellisinin total dişsiz olduğunun da altını çizen Başkan Dt. Güler, “Bir ülkenin dört milyonu total dişsiz. Devletten bir implant desteği bile alamıyorlar. Ama milletvekillerimiz devletimizin kesesinden kendileri için anne babaları için üst düzey yargı için orgeneraller için 12 tane implant desteği alıyor. Bu adalet mi? Bu adaletsizliği kamu yararı gözeten bir meslek grubu olan Adana Diş Hekimleri Odası olarak kınıyor ve protesto ediyoruz. Eşitlik İlkesi ve Anayasaya aykırı bu duruma sessiz kalan tüm sağlık örgütü ve sendikaları da kınıyoruz. Parti ayırımı yapmaksızın bu duruma sessiz kalan siyasi partileri de kınıyoruz. Kimi kime şikayet edeceğiz? bilemiyoruz” diye konuştu. 

SEMPOZYUM

Konuşmanın ardından “İmplantolojide Cerrahi Komplikasyonlar ve Komplikasyonların Yönetimi” konu başlığıyla Puria Parvini, “”İmplant Komplikasyonları-Biyomateryal Başarısızlığı veya İmplant Başarısızlığı” konu başlığıyla Yuval Zubery, “İmplantolojide Flep Dizaynına Biyolojik Bakış Açısı” konu başlığıyla Nejat Nizam, “Hayatta her Şey İkinci Şansı Hak Eder” konu başılığıyla Hakan Uysal, “Anterior Bölgede Başarısız İmplantlarda Estetiği Tekrar Yakalamak” konu başlığıyla Mehmet Dikmen, “Dental İmplantolojide Farklı Bakış Açısıyla İkinci Şans” konu başlığıyla Doğan Koç, “Sinüs Augmentasyonunda Zorluklarla ve Komplikasyonlarla Mücadele” konu başlığıyla Emre Benlidayı, “Dental İmplantolojideki Riskler, Sonuçları ve Çözümleri” konu başlığıyla Yurdanur Uçar, katılımcı diş hekimlerine sempozyum sundu.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli