DONDURMA TEDAVİSİ İLE KALP HASTALARININ TABURCU OLMA SÜRESİ KISALIYOR
SAĞLIK 13.06.2016 11:22:24 718 0

DONDURMA TEDAVİSİ İLE KALP HASTALARININ TABURCU OLMA SÜRESİ KISALIYOR

Türkiye´nin ilk ve tek Kardiyoloji Enstitüsü olan İÜ Kardiyoloji Enstitüsü´nde uygulanan ?atriyal fibrilasyonda dondurma tedavisi (cryoablation) yöntemini?, bu merkezin invazif kardiyak elektrofizyoloji laboratuarında gerçekleştirmeye devam eden, İÜ Kard

Prof. Mustafa Yıldız, atriyal fibrilasyonun görülme sıklığının ilerleyen yaşla birlikte arttığını, bu ritim bozukluğunun klinik pratikte en sık görülen ve hastaneye yatış sebebi olan önemli bir problem olduğunu ifade etti. Hastalığın kontrol altında tutulmasının çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Yıldız konuşmasına şöyle devam etti: ?Atriyal fibrilasyona bağlı olarak genel iyilik hali ve yaşam kalitesi bozulmaktadır. Bu hastalarda sistemik emboli (özellikle beyin damarı tıkanıklığına bağlı inme), konjestif kalp yetersizliği ve kardiyomiyopati gibi yaşamı tehdit eden ciddi komplikasyonlar görülebilmektedir. Bu komplikasyonların önlenmesi amacıyla yapılabilecek tedaviler uzun süreli ve yüksek maliyetlidir. Antiaritmik ilaçlar her hastada aynı derecede etkili olmamakta veya önemli bazı yan etkileri nedeniyle her zaman kullanılamamaktadır. Ayrıca radyofrekans ablasyon ve pacing teknikleri de tedavi maksadı ile uygulanabilmektedir.?

?Hasta Daha Az Radyasyona ve Komplikasyona Maruz Kalıyor?

Kısmen yeni bir tedavi yöntemi olan dondurma tedavisinin (cryoablation) bu ritim bozukluğu nedeni ile yaşam şartları olumsuz etkilenen hastalarda kısa sürede iyileşme sağlayabildiğini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, ?Lokal anestezi altında hastanın kasık damarından sağ kalbin kulakçığına ve oradan da özel bir teknikle sol kulakçığa ulaşılmakta ve burada bulunan dört tane akciğer toplar damarı (pulmoner ven) ağzına özel bir balon yerleştirilmektedir. Bu bölge eksi 40-60 derecede dondurularak, kalp kası ile akciğer toplardamarları arasındaki elektriksel ilişki kesilmektedir. Böylece atriyal fibrilasyon tetikleyicilerinin sol kalp kulakçığına geçişi önlenmektedir. Bu yöntem, kalp kapak hastalıkları gibi yapısal kalp hastalığı bulunmayan, nöbetler halinde (paroksismal) çarpıntı şikayetleri olan, sol kalp kulakçığı boyutları çok artmamış genç hasta grubunda yüksek başarı oranları ile uygulanabilmektedir. İşlem süresi nisbeten kısa olup, hasta daha az radyasyona ve komplikasyona maruz kalmakta ve hastaneden ertesi gün taburcu olabilmektedir? şeklinde konuştu.

?Eş Hastalıklar Başarı Şansını Düşürüyor?

Yöntemin genellikle önemli ek başka bir hastalığı olmayan hastalarda daha başarılı olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, ?İlaçlara rağmen cevap alamadığımız hastalarda biz bu yöntemi uyguluyoruz. Bu hasta gruplarında başarı şansı oldukça yüksek oluyor? dedi. Tedavide kalp kapak hastalığı, diyabet, tansiyon gibi eş hastalığı olan kişilerde başarı şansının düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Yıldız, bu işleme bağlı olarak gerçekleşen komplikasyon oranlarının çok düşük olduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Yıldız, atriyal fibrilasyonda dondurma tedavisi (cryoablation) yöntemi ile hastaların kısa sürede normal yaşantılarına döndüklerini belirterek sözlerini noktaladı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli