?DOLMABAHÇE MUTABAKATI YOK DENİLİRKEN  TÜRKİYE´NİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR?
SİYASET 25.04.2016 15:03:43 360 0

?DOLMABAHÇE MUTABAKATI YOK DENİLİRKEN TÜRKİYE´NİN AKLIYLA ALAY EDİLİYOR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ?Cumhurbaşkanı Dolmabahçe Mutabakatı yok demiş. İddia ediyorum, o toplantıda Yalçın Akdoğan´ın beyaz gömlek içine kırmızı kravat takmasını isteyen de Erdoğan´dır.?dedi.

Malatya İl Binasında İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve partililer ile birlikte basın açıklaması yapan P Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Partinin internet sitesinden yapılan duyuruya göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba´nın açıklaması şöyle;

?Ülkemizde gündem değiştirme uzmanı bir kişi var. O konuştuktan sonra sağ olsun tüm basın haber yaptığı için halk neden cevap vermediniz, gerçekleri söylemediniz diyor. Bu nedenle, basın açıklamamızın ilk kısmını zorunlu olarak Tayyip Erdoğan´a ayırıyoruz. Bundan yaklaşık 1 yıl önceye gidelim. 28 Şubat 2015 günü, Hükümet´ten 4, HDP´den 3 temsilci, Dolmabahçe Sarayı´nda bir araya gelip, kamuoyuna bir mutabakat metni açıklamışlardı.

Erdoğan, dün yine ?Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır" diyor.İddia ediyorum, Yalçın Akdoğan´ın beyaz gömlek içine kırmızı kravat takmasını isteyen de Erdoğan´dır. Yani Sayın Erdoğan benim haberim yok derken tüm Türkiye´nin aklıyla alay ediyor.

Biz defalarca görüşmelerin TBMM´de yapılmasın dedik, gizli görüşmeler olmasın dedik. Ne mutabakatı kardeşim diyen kişi, ?terör örgütüyle görüşen şerefsizdir´ de demişti. Bu fotoğrafa da tıpkı 17-25 Aralıktaki kayıtlarına dedikleri gibi montaj derlerse şaşırmayın. Bu resimdekiler kim? Çıkıp bunu da açıklasın o zaman Kimseyi kandırmasınlar, yaptıklarını inkar etmesinler. Dolmabahçe´de, Oslo´da, Kandil´de, İmralı´da Erdoğan´ın bilgisiyle görüşmeler yapılmıştır.

Bu mutabakatlar sonucunda 400 ün üzerinde şehit haberi geldi. Fakir fukara çocukları şehit düşüyor. Artık 1-2 şehit haber bile olmuyor.

Kilis ;

IŞİDSEVER Hükümet, IŞİDSEVER basınımız var. PKK´yla değil Kandille görüşüyoruz Öcalan´a değil İmralı´ya heyet gidiyordu. Şimdi de IŞİD değil, DEAŞ diyorlar. Roket saldırısı yapılmadı, Roket düştü diyorlar. Düşmek ne demek? Sanki yağmur yağıyor. Sanki meteorolojik bir olaydan bahsediyorlar.

Şu çok iyi bilinsin ki IŞİD aylardır Kilis´e saldırıyor. Ocak ayından bu yana Kilis´te roketler nedeniyle ölenlerin sayısı dün ki saldırılarla 16´ya yükseldi. Valilikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Devlet olarak buradayız. Fevri davranmak doğru değil. Sağduyulu olmalıyız.?demiş.

Sen sağduyulu davranacaksın diye, Kilis´de SAĞ vatandaş kalmayacak. Fevri davranmayın tabi. IŞİD´in sizin için ayrı bir önemi olduğunu artık sağır sultan duydu.

Angajman Kuralları gereği sınırı 2 saniye geçti diye Rus Uçağını düşürenler, 4 aydır roket saldırılarıyla, 16 kişiyi öldüren öfkeli gençlere neden gerekli cevabı veremiyorlar? Angajman kurallarında silah gönderdiğin örgüt aynı silahlarla sana saldırmaz diye bir kural da var mı?

Atalarımız boşuna dememiş; ?Besle kargayı oysun gözünü? diye.Bizim Adıyaman ve Suruç raporlarımızda AKP´nin IŞİD´e göz yumduğunu çok net bir şekilde ortaya koyduk. IŞİD, içinde ilaç var diye gönderilen MİT TIRlarındaki ağrı kesicileri roketlerle geri bize fırlatıyor. Türkiye´nin gönderdiği silahlarla, IŞİD Kilis´i vuruyor.

AKP, Türkiye´nin gelmiş geçmiş en beceriksiz hükümetidir. Cumhuriyet Tarihi boyunca hiçbir dönemde Anadolu halkı bu kadar tehditle karşı karşıya kalmamıştır.

23 Nisan kutlamaları;

23 Nisan kutlamaları terör nedeniyle iptal edildi. Oysa kutlamalarda daha önce de havai fişek,müzik,eğlence yoktu. Oysa Antalya EXPO etkinliklerinde davullu zurnalı, havai fişekli eğlenceler düzenlendi. Bu kadar ikiyüzlülük olmaz. Meclis başkanını tutumundan dolayı kınıyorum. Bizim tarihimizi unutturmaya çalışanlara inat mücadele etmeye devam edeceğiz.

Diyarbakır incelemeleri:

Diyarbakır´da 2 gün incelemeler yaptık. Devletin ve hükümetin bilgisiyle Sur´da yığınaklar yapılmış. Hendekler kazılmış. Öyle 1-2 metrelik değil 20 metre derinliği olan hendekler kazılmış. İş makineleri ile çalışmışlar. Bu iş hükümetten habersiz yapılır mı? Bunun sorumlusu AKP´dir.AKP terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır.

Cumhurbaşkanının Malatya ziyareti:

Cumhurbaşkanı belli bir siyasi görüşün mensubu olabilir. Ama Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Öğrendik ki Malatya´ya da gelecekmiş. Geleceğiyle ilgili açıklamayı Vali değil, AKP Malatya İl Başkanı yapmış. Sadece bu durum bile cumhurbaşkanının tarafsızlığına gölge düşürür.Madem açıklamayı AKP´nin İl Başkanı yapıyor, o zaman bizim Cumhurbaşkanımız değildir.

Cumhurbaşkanının Malatya´da ki toplu açılışları çok ünlü. Tüm Malatyalılar bunu biliyor. Açılışlar yapılıp, Cumhurbaşkanı Malatya´dan ayrıldıktan sonra bile neyi açtığını açıklamıyorlar. Defalarca gündeme getirdikten sonra zorla nereleri açtıklarını söyleyebiliyorlar.

Açtığı bazı tesisler bazen 2-3 yıldır zaten faaliyette olan yerler oluyor. Yatırımlar bir kez,açılışlar 3 kez yapılıyor. Her gelen bir açılış yapılıyor. 2 hastaneyi kapatıp yerine 1 hastane açtılar. Önüne gelen bir kez açtı. Bakalım Cumhurbaşkanı da bir kez daha açtıracaklar Sayın Valiye sesleniyoruz. Cumhurbaşkanı gelip gittikten sonra değil, gelmeden önce Malatya´da nerelerin açılacağını kamuoyuna duyursunlar.

Dün Hekimhan´da incelemelerde bulunduk. Depremin üzerinden 5 ay geçmiş. Hala hasar tespitleri bitirilememiş. AKP İlçe başkanlarından habersiz konteynır dağıtılmıyormuş. Konteynırların kişilere CHP´ye oy verip vermediklerine göre dağıtıldığı söyleniyor. Yazık olsun böyle bunlara izin veren bürokratlara..

Malatyalı üreticilerin sorunları

17 Mart tarihinde Malatya´da meydana gelen don nedeniyle hemen hemen tüm ilçelerde kayısı başta olmak üzere tüm ürünler zarar gördü. Aradan 40 gün geçti halen zararın net miktarını bilen yok. Zarar gören üreticiye nasıl yardım edileceğini bilen yok.

17 Martta meydana gelen donun ardından TARSİM 17 bin hasar ihbarı aldıklarını açıkladı. Malatya´nın değişik bir yapısı var. Ne zaman doğruları söylesek bir AKP Milletvekili çıkıp yok böyle bir şey diyor.

17 Martta beni yüzlerce üretici arayıp,ürünlerinin yandığını söyledi. Biz de konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırdık. Bir milletvekili ?Muhalefet kayısının yanmasını dört gözle bekliyor ? demiş. ?Kayısı gayet iyi´ demiş.

Milletvekili seçildiği şehirde 17 bin zarar ihbarı gelmiş, kayısı gayet iyi diyor. Kendi şehrinden bu kadar bihaber milletvekili olur mu??

Malatyaspor´a yapılan saldırı

Hafta sonu Adana´da oynanan maçta ,saha içerisinde ve dışında oyunculara, teknik heyete ve taraftarlarımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Taraftarların araçlarının camlarına saldırılması, saha içinde sporculara saldırılmak istenmesi üzüntü verici. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli