DOLAR 5 LİRAYA DOĞRU
GÜNDEM 23.05.2018 15:33:20 335 0

DOLAR 5 LİRAYA DOĞRU

Bankalararası piyasada yükselişini sürdüren dolar/TL 4,9290 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Rekor seviyeyi görmesi sonrasında dolar 4,85´in altına kadar geriledi.

Türk Lirası´nda  yaşanan kayıpların vahametini dile getiren Prof. Hayri Kozanoğlu,   ?Bu zararların iyileşmesinin de sanıldığı kadar kolay olmayacağını söyledi. Kozanoğlu, vatandaşın nasıl olsa ekonomi daha kötü olamaz diyerek oy kararı almamasını, ekonomiyi bu hale getirenlerden hesap sorulmasını istedi.

Dün 3.5 şiddetinde depremden bahsederken bugün 7.5 şiddetinde depremden bahsediyorum. Döviz alanlar, kar realizasyonu için satışa geçebilir. Veya birileri ?Artık Türkiye´ye girmenin vaktidir´ diyebilir. Bundan sonra ne olur? Bu gidiş çoklu organ yetersizliğinden hastanın kaybına doğru gidebilir.

Kapitalist düzende ?Kimse yeterince kar ettim, doydum´ demez. Ama burada ?Kar ettim, şimdi dövizi bozup TL cinsinden fiyatı düşen malları alayım´ diyebilir. Benim kastım; çoklu organ yetersizliğinden hasta ölmese bile eski normal hayatına devam edemez.

Kim seçilirse seçilsin ekonomide ciddi kemer sıkma politikaları olacak o zaman kimi seçsem aynı olur denmemesi lazım seçmenin. Bizi kazaya uğratan kimse, şoför olarak onlar sorumlu olacak. Oy tercihlerinde onun sorumlu tutulması lazım.? ifadesini kullandı.

YÜKSELİŞTE FİTCH RAPORU MU ETKİLİ OLDU?

Önceki akşam saatlerinde yaşanan dalgalanma ile doların rekor tazeleyerek sabaha karşı 4,8124´ü bulduğu gözlenirken Euro ise 5.6887 ile tarihi rekorunu kırdı. Euro´nun erken saatlerde 5.6182 civarında seyretmeye başladı.

Bilindiği gibi dolar, Türk Lirası karşısındaki gün içi kaybını geri almasının ardından 4.66 seviyesini aşarak rekor tazeledi. Uzmanlar doların yükselişinde Fitch raporunun etkisini işaret ediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings´in Salı günkü raporunda Türkiye´de para politikası bağımsızlığının azalmasının not üzerinde baskı yaratacağı belirtilmişti. Fitch, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın açıklamalarının Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra keyfi politika yapımı ve politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini belirtmişti. Fitch ayrıca bu durumu daha zorlu küresel finansman koşullarının Türkiye´nin dış finansman ihtiyacının yarattığı kırılganlığı test edeceği bir zamanda gelmesi muhtemel olduğunu da dile getirmişti.

Öte yandan dün Reuters´a konuşan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor´s (S&P) yetkilisi, Türkiye´nin mali durumunun TL´deki sert düşüş için harekete geçilmezse, oldukça hızlı kötüleşebileceğini kaydetmişti.

Foreks´in aktardığına S&P´nin Türkiye hakkındaki diğer değerlendirmeleri şöyle:

?Türkiye´nin sürdürülebilir tamponları ve mevcut ekonomik sıkıntılardan bir çıkış yolu var.Türkiye´de eğer bir şey yapılacaksa, bunlar Merkez Bankası´nın ne yapacağına bağlı olacak.Türkiye´nin kredi notunda durağan görünümü, piyasa üzerinde baskı azalmazsa potansiyel olarak yeniden gözden geçirilebilir.?

TAHTAKALE´DE DÖVİZ ALIM-SATIMI DURDU!

Kurlarda sert dalgalanma ´Tahtakale´yi de etkiledi. Türk Lirası´nın dolar karşısında 4,92, euro karşısında 5,76 ve sterlin karşısında 6,59 zirvesine ulaşması Tahtakale´deki dövizcileri de hareketlendirdi.

Dövizdeki dalgalanma nedeniyle bazı döviz bürolarının tabela kapattığı, yani döviz alım ve satışını kısa süreli durdurduğu görüldü.

Dolar/TL bugün 4.9270 seviyesine kadar yükselirken, ardından 4.82´lere kadar geriledi. Bugün yüzde 4´ün üzerinde kayıp yaşayan TL, dolar karşısında 4.85 seviyesindeki seyrini sürdürüyor.

Euro/TL ise 5.7694 ile rekor tazeledikten sonra 5.6950 seviyelerinde.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli