DOLANDIRICI: ?BENDE VİCDAN NE GEZER??
ASAYİŞ 15.11.2017 12:02:38 226 0

DOLANDIRICI: ?BENDE VİCDAN NE GEZER??

Adana´da kendini polis olarak tanıtıp FETÖ tehdidiyle vatandaşları kandıran bir kişi, yaşlı bir kadından yarım kilo külçe altın, 6 bin lira, bin dolar ve 1 kişiden de 60 bin lira dolandırdı.

Yakalanan zanlı adliyeye sevk edilirken, "Vicdanım yok, ben kendime, aileme bile acımıyorum" diye bağırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, 8 Kasım´da Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi´nde meydana geldi. İddiaya göre, kendini polis olarak tanıtan Emin A. (20), Günay D.´yi (79) arayıp, "FETÖ´ye üye bir terörist ölü olarak bulundu üzerinde sizin kimliğiniz çıktı. Sizin masum olduğunuzu biliyoruz. Biz sizi bu olaydan kurtarmak için mücadele edip çok gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Ancak soruşturmanın devam etmesi için evinizde ne kadar altın ve para varsa vermeniz lazım" dedi.

Bunun üzerine yaşlı kadın evinde bulunan yarım kilo külçe altın, 6 bin lira para ve bin dolar olduğunu söyledi.

Telefon görüşmesinin ardından, yaşlı kadının evine giden zanlı, parmak izi bırakmamak için zile kıyafetini geçirdiği eliyle dokunup kapıyı da böyle açtı. Güvenlik kamerasını görünce de, elindeki dövmesini gizledi. Günay D., poşet içine koyduğu altın ve paraları, polis sandığı Emin A.´ya kapıda verdi. Emin A. altın ve paraları alıp apartmandan ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı.

Daha sonra Emin A., 65 yaşındaki Ömer T.´yi aynı yöntemle arayıp bu kez kuyumcuda soygun olduğunu, para ve altın çalındığını paraların seri numarasının incelenmesi gerektiğini söyledi. Bankada 80 bin lirasının olduğunu söyleyen Ömer T., dolandırıcısı ile Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı´nda buluştu. Uzaktan yaşlı adamı izleyen dolandırıcı, poşet içindeki paraları ağacın dibine bırakmasını söyledi. Parayı bırakan adam daha sonra evinin yolunu tuttu. Zanlı ise parayı alıp kayıplara karıştı.

60 yaşındaki Belgin G.´yi de arayan Emin A., yaşlı kadının 2 bileziği ve 13 bin lira parasının olduğunu öğrendi. Belgin G., evine gelen zanlıya paraları vermek istemeyerek, "Paraları burada inceleyin, eğer emniyete götürecekseniz ben de sizinle geleceğim" dedi.

Bunun üzerine Emin A., "Benim iyi niyetimden faydalanma, paraları vermezseniz evinizi didik didik ederim" dedikten sonra para ve altınları almadan ayrıldı.

Şikayet üzerine mağdurların ifadesini alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, zanlıyı yakalamak için harekete geçti. Olayların meydana geldiği 50 güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen uzman polisler, dolandırıcının kimliğini ve adresini tespit etti. Emin A., şafak vakti yapılan operasyonda dedesinin evinde yakalandı.

"Bende vicdan ne gezer"

Sağlık kontrolüne götürülen Emin A., gazetecilere, "Özenme çocuk ortam bozuk. Mahpushane gelsin deli sevdam. Babalar olmuş kurabiye, ne babalar gördük güle güle öldük. Memlekette baba benim" dedi. Basın mensuplarının "Neden yaşlı kadını dolandırdın vicdanın sızlamadı mı" diye sorması üzerine de zanlı, "Ben kimseyi dolandırmadım, onlar bana dolandı. Benim alakam yok, varsa cezamız yatarız. Bende vicdan ne gezer, ben aileme acımıyorum, kendime bile acımıyorum onlara mı acıyacağım. Fark ederse kahrolayım, giderim tek ayak üzerinde o cezaları yatarım" dedi.

Emin A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu