?Doçent Cinayeti´ Davasında Karar!
ASAYİŞ 26.06.2015 16:10:25 424 0

?Doçent Cinayeti´ Davasında Karar!

Konya Selçuk Üniversitesi´nde Doç. Dr. Celalettin Özdemir´i odasında bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Prof. Dr. Ahmet Gülce 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakültenin eski sekreteri Asuman E. ise beraat etti.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, kasten adam öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanık Prof. Dr. Ahmet Gülce, cinayete yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Asuman E. sanık ve taraf avukatlarıyla maktul Doç. Dr. Celalettin Özdemir´in yakınları katıldı.

Karar celsesini açan mahkeme başkanı, ilk olarak maktul yakınlarından savcının esasa ilişkin mütalaasına bir diyeceği var mı diye sordu. Öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdermir´in kardeşi Mustafa Özdemir söz alarak yaptığı konuşmada, ?Biz ömrümüzde ne adliye ne karakol bildik. Çok değer verdiğim ağabeyimi kaybettim. Sanıklardan birisi cinayeti işledim diyor diğeri kabul etmiyor. Asuman´ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Bizim vicdanımız rahat değil. 76 milyon Asuman´ın suçlu olduğunu biliyor. Okların hepsi Asuman´ı gösterdiği halde soruyorum bu kadın sütten çıkma ak kaşık mı?? dedi.

?BU DÜNYADA HER ŞEYİMİ KAYBETTİM?

Maktul avukatlarının esasa ilişkin mütalaaya yaptıkları itirazın ardından mahkeme başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce´ye söz verdi. Metin halinde hazırladığı savunmayı okuyan Ahmet Gülce de, ilk olarak Asuman E.´ye 80 bin lira verdiğini kabul ederek, ?Asuman´a bu parayı bundan sonra düzgün bir hayat yaşasın diye vermiştim. Borç olarak vermedim. Hatta inşallah eşim bu durumu anlamaz diye düşünmüştüm? dedi. Doç. Dr. Celalettin Özdemir´in odasına bir plan dahilinde gitmediğini anlatan sanık Ahmet Gülce konuşmasına şöyle devam etti:

?İster inanın ister inanmayın. Bütün kutsal bildiğim değerlerin üzerine yemin ederim ki kesinlikle 3´den fazla bıçak darbesi vurmadım. Adli Tıp Kurumu´nun bile yönlendirildiğini düşünüyorum. Ben odaya girdiğimde Celalettin hocanın yüzünde değişik sanki öfkeli bir ifade vardı. Onu öldürmem için bir neden yok. Yanına sadece konuşmaya gitmiştim. Bana karşı fiili bir saldırıya geçince çok korktum. Kendimi korumak amacıyla 3 bıçak darbesi vurdum. Gerçekten aklım almıyor. Bu şuna benziyor. Güçlü bir takımın zayıf bir takımdan gol yemesine benziyor. Çok şaşırmıştım. Şu an mezarda ben de olabilirdim. Boğazına gelen üçüncü bıçak darbesiyle ilgili otopside öldürücü bir darbe olmadığı ortaya çıktı. Odama giren sineği bile ölmesin diye tutup dışarı atan birisiyim. Ben de Celalettin kadar mağdurum. Bu dünyada her şeyimi kaybettim. Ahiretimle ilgili neyi kaybedip kaybetmediğimi bilmiyorum ama dünyada her şeyimi kaybettim. Onun ölmesinden duyduğum üzüntü belki ailesinden daha fazla. Büyük bir pişmanlık duyuyorum.?

?ASUMAN´IN ARKASINDA KİRLİ VE KARANLIK ELLER VAR?

Sanık Prof. Dr. Ahmet G.´nin konuşmasının ardından avukatı Fatih Ruşen söz alarak yaptığı konuşmada, ?Sizin adaletinize muhtacız bunu inkar etmiyoruz. Bizim tek sıkıntımız maddi gerçekliklerin ortaya çıkmaması. Yargılamada çıkan sonuç vicdanları tatmin etmeyecek. Boşuna olay yerinin keşfi için çaba göstermeyelim çünkü amacı kalmadı. Asuman buzdağının görünen kısmı. Asuman´ın arkasında kirli ve karanlık eller var. Bu bir cinayet ise bu cinayetin karanlık kalması ikinci bir cinayettir. Asuman beraat eder de müvekkilim ağır ceza alırsa vicdanlar beraat etmeyecektir? diye konuştu.

SEKRETER ASUMAN: ?CİNAYETİ BEN ORTAYA ÇIKARDIM?

Mahkeme başkanı daha sonra Asuman E.´ye söz hakkı verdi. Doç Dr. Celalettin Özdemir´in parasının kesinlikle kendisinde olmadığını iddia eden Asuman E., ?50 yıl geçse bu böyle. Bundan sonra bir dava daha olsa Asuman da cinayet anında odadaydı diyecekler herhalde. Ben üniversitedeki bütün hocalarla, çalışan arkadaşlarımla yemeğe çıktım şimdiye kadar. Allah izin verirse yarın da çıkacağım. Cinayeti ben ortaya çıkardım. Cinayetle ilgili hiçbir alakam yok. Vicdanım rahat. Sonsuza kadar da rahat olacak. Beraatımı istiyorum? ifadelerini kullandı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme başkanı duruşmayı karara bağlayacağını belirterek mahkemeye yarım saat verdiği aranın ardından sanıklara son sözlerini sordu. Prof. Dr. Ahmet Gülce, iddia edildiği gibi maktulle farklı meşreplerden olmadığını ifade ederek, pişman olduğunu söyledi.

DOÇENTİN AİLESİNDEN KARARA TEPKİ

Sanıkların son sözlerini alan mahkeme başkanı kararını açıklayarak, cinayete yardım ettiği iddiasıyla yargılanan Asuman E.´ye cinayette kastının bulunmadığı gerekçesiyle beratını hükmederken, Prof. Dr. Ahmet Gülce´ye ise kasten adam öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası verdi.

Kararın ardından Doç. Dr. Celalettin Özdemir´in yakınları karara tepki gösterirken, maktul Özdemir´in kardeşi Mustafa Özdemir, kararı temyiz edeceklerini belirterek, ?Buradaki mahkeme adil yargılama yapmadı. Savcıyı ve mahkeme üyelerini Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu´na (HSYK) şikayet edeceğiz? dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli