DMO İle Üniversite Hastaneleri Arasında
YAŞAM 11.03.2020 10:38:00 470 0

DMO İle Üniversite Hastaneleri Arasında "Tedarik İşbirliği Protokolü"

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ile aralarında Çukurova Üniversitesinin de bulunduğu Türkiye'nin önde gelen 6 üniversitesi arasında "Tedarik İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Protokol törenine Çukurova Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal katıldı.

 Sağlık Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşlarının, sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları tıbbi sarf, ilaç ve tıbbi malzemelerin temin edilmesi amacıyla "Sağlık Market" uygulaması hayata geçirildi. Bu kapsamda yaklaşık 880 kamu hastanesinin ihtiyacı olan ilaç ve tıbbi malzeme tedariki Sağlık Market sistemi üzerinden sağlanıyor.

 DMO Üniversite Hastanelerinin İlaç ve Tıbbi Malzeme İhtiyaçları İçin Devrede

DMO'nun, Sağlık Market'e üniversite hastanelerinin de dâhil edilmesi için yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde tören düzenlendi. Törende DMO ile aralarında Çukurova Üniversitesinin de bulunduğu Türkiye'nin önde gelen 6 üniversitesi arasında "Tedarik İşbirliği Protokolü" imzalandı. Protokolle üniversitelere bağlı hastanelerin, sağlık hizmeti sunumlarının yürütülmesinde ihtiyaç duydukları ve Sağlık Market'e konu olan ilaçlarla tıbbi malzemelerin DMO aracılığıyla temin edilmesi öngörülüyor.

 Törene Rektör Prof. Dr. Kibar ve Başhekim Prof. Dr. İnal da katıldı

Açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in yaptığı törene, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları Celalettin Sıvacı ve Ali Mercan Aydın, DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, DMO Genel Müdür Yardımcısı İsmet Keskin, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal ile üniversite ve DMO yetkilileri katıldı.

 Sağlık Market’e Kayıtlar Devam Ediyor

Konuyla ilgili açıklama yapan DMO Genel Müdürü Mücahit Özdemir, üniversitelerin Sağlık Market'e kayıtlarının devam ettiğini belirterek, ihtiyaçlarına ilişkin taleplerinin alındığını kaydetti.

Üç gün içinde sonuçlandıracakları elektronik ihalelerle üniversitelerin bu ihtiyaçlarını karşılamaya başlayacaklarını ifade eden Özdemir, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile üniversite hastanelerinin yaklaşık 24 adet jenerik kodundaki ilaç ihtiyaçlarına yönelik taleplerin alınmasıyla ilaç alımlarının başlatılacağını, iş birliği yapılacak diğer üniversitelerle de protokol çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli