Diyarbakır´da Polise Saldırı: 1 Polis ve 1 Vatandaş Şehit Oldu!
ASAYİŞ 30.07.2015 09:20:19 337 0

Diyarbakır´da Polise Saldırı: 1 Polis ve 1 Vatandaş Şehit Oldu!

Diyarbakır´ın Çınar ilçesinde devriye görevi yapan polis aracına bir grup terörist tarafından silahlarla ateş açıldı. Olayda bir polis ve yoldan geçen iki vatandaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan polis memuru ve bir vatandaş hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır´ın Çınar ilçesinde meydana geldi. İlçede devriye görevi yapan resmi polis aracı bir grup terörist tarafından otomatik silahlarla tarandı. Saldırıda, araç içerisinde bulunan bir polis memuru ile çevreden geçen iki vatandaş yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yaralı vatandaş Osman Caran yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı vatandaş İbrahim Turan´ın ise ameliyata alındığı öğrenildi.

Öte yandan, saldırı sonrasında ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda özel harekat polisinin katıldığı operasyon sürüyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürü´nden Şehit Polis Açıklaması

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çınar ilçesinde polise yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası açıklama yaptı. Dr. Böğürcü, vatandaşın sorusuna nezaketen inip cevap veren polis memurlarına her zamanki gibi kalleşçe saldırı yapıldığını söyledi.

Diyarbakır´ın Çınar ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan polis memuru Mehmet Uyar´ın şehit edilmesinin ardından, Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine gelen Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu.

Dr. Böğürcü, olayda bir şehidin olmadığını birde bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve iki tane şehidin olduğunu vurguladı. Dr. Böğürcü, ?Olayda 3 kişi yaralandı. Biri meslektaşımız diğer iki kişi orada yerel iş yapan vatandaşımızdı, onlardan biri de şehit oldu. Bir diğer vatandaşımızın ise hayatı tehlikesi devam ediyor. Polis memurları akşam göreve çıkıyorlar. Çınar´da herkes birbirini tanıyor. Şehit arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapmaktadır. Son derece sevilen ve takdir edilen bir memurdur. Vatandaşlar görevli memura bir şey soruyorlar. Nezaketen araçtan inip onlarla konuşuyor. O sırada kendilerini takip eden bir araçtan her zaman yapıldığı gibi kalleşçe sıkılıp kaçılıyor. Olay yerinde 22 adet boş kaleşnikof kovanı bulunuyor. Allah rahmet eylesin. Şuna inanıyoruz ki hiç bir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoymayacaktır. Şuan için herhangi yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor" dedi.

?SUR İLÇESİNDE YOL KAPATMAK İSTEDİLER?

Aynı olayların Diyarbakır´ın merkez Sur ilçesinde de yaşandığını hatırlatan Dr. Böğürcü, Sur ilçesinde de yol kapatmak isteyen gruplar olduğunu ifade etti. Böğürcü, ?Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Neticede özel hareket polisleri birini bacağından yaralı olarak yakaladı. Yanında birde arkadaşı vardır. Onların tahkikatı devam ediyor? diye konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false