DİYARBAKIR´DA EMNİYETE BOMBALI SALDIRI!
TERÖR 4.11.2016 16:47:45 550 0

DİYARBAKIR´DA EMNİYETE BOMBALI SALDIRI!

Diyarbakır´ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9´a yükseldi. Patlamada, 2´si polis, 1emniyet çal

Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi´nde bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binasına terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2´si polis, 1´i emniyet çalışanı, 5´i vatandaş 8 kişi şehit olmuş, 100´ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan bir kişi daha, tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Patlamada, şehit sayısı 9´a yükseldi.

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN DİYARBAKIR AÇIKLAMASI: 2´Sİ POLİS 8 ŞEHİT

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır´daki hain terör saldırında 2´si polis 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldırım, ?2 polis, 1 teknisyen 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1 terörist ölü ele geçirildi.? dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır´daki terör saldırısıyla ilgili olarak, ´´Maalesef Diyarbakır´da bölücü terör örgütü yapacağını yaptı. Alçak iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Şuana kadar 8 vefat var. 2 polis, 1 teknisyen 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1 terörist ölü ele geçirildi. 100´ün üzerinde yaralı vardı 93´ü taburcu edildi. 7´sinin tedavisi devam ediyor. Sayılar değişebilir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz´´ dedi.

BEKİR BOZDAĞ: ´POLİS VE SİVİL ŞEHİTLER VAR´

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır´daki bombalı saldırıya ilişkin, "Polis ve sivil şehitler var" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır´daki bombalı saldırıya ilişkin, "Polis ve sivil şehitler var" dedi.

2 ŞEHİD VE 100 YARALIYA NEDEN OLAN DİYARBAKIR SALDIRISINI PKK ÜSTLENDİ

Diyarbakır´ın merkez Bağlar ilçesinde patlama ile ilgili ikinci bir açıklama yapan valilik, patlamanın bomba yüklü bir araçla yapıldığını ve saldırının terör örgütü PKK tarafından üstlenildiğini bildirdi.   

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan ikinci açıklamada, "04.11.2016 Cuma günü saat 07.53´te ilimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır" denildi.

SALDIRIDA 2 ŞEHİT VE 100´ÜN ÜZERİNDE YARALI VAR

Diyarbakır´ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. İlk bilgilere göre, 2 kişi öldü, 100´ün üzerinde kişi yaralandı.

Yaralılardan 1 polis, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehit polisin, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır´a tayininin çıktığı ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Olay, Diyarbakır´ın merkez dört ilçesinden biri olan Bağlar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından Emek Caddesi´nde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´nün bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Şiddetli patlamanın yaşandığı bölgede bombalı saldırının ardından teröristler tarafından emniyet binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 6-7 dakika süren çatışma teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi. Çatışmanın ardından şiddetli patlamanın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulans ve vatandaşların araçlarıyla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu 100´ün üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yaralıların çoğunluğunun iş yerlerine ve okullarına gitmek üzere bölgede yürüyen ya da araç bekleyen vatandaşlar olduğu tahmin ediliyor. Patlamada emniyet binası büyük hasar görürken, binanın yaklaşık 600 metre çevresindeki binalarda da hasar oluştu. Emniyet binasına yakın bölgedeki binalardan bazılarının duvarlarının yıkıldığı görüldü.

Bölgede bulunan birçok bina ve iş yerlerinin ise camları kırıldı. Emniyet binası önünde park halinde bulunan çok sayıda araç hurdaya dönerken, bir özel halk otobüsü de büyük hasar gördü. Geniş güvenlik önlemlerinin sürdüğü bölgede UMKE, 112 ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, terör soruşturması çerçevesinde dün gece saatlerinde evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ziya Pir´in de emniyet binasında bulunduğu iddia edildi.

POLİSTEN DİYARBAKIRLILARA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Diyarbakır´daki bombalı araç saldırının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı. Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi. Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken, yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta link edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

?GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR?

Bölgeye toplanan grup polis aracına yürümek istedi. Araçtan inen 2 polis havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından anons aracındaki mikrofonu eline alan bir polis, ?Gün dayanışma günüdür. Lütfen el birliği ile Diyarbakır´ı hak ettiği yere taşıyalım. Biz bu günleri Allah´ın izniyle atlatacağız? anonsu yaptı. Daha sonra bir vatandaş da halkı sakinleştirmek için polisin mikrofonundan Kürtçe anons yaptı. Kürtçe anons yapan vatandaş, ?Hepimizin yaralıları var, acı çekiyoruz. Hepimiz birbirimize yardımcı olmak durumundayız. Lütfen sakin olalım? dedi. Bölgede gergin bekleyiş devam ediyor.

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Diyarbakır´da emniyet binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının görgü tanıkları, dehşet anlarını anlattı.

Diyarbakır´ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi´nde içerisinde Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerinin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya tanık olan vatandaşlar, dehşet anlarını İhlas Haber Ajansı´na (İHA) anlattı. Patlamada, yaralanan Mahsum Akdeniz adlı öğrenci, ?Patlama olduğunda otobüsün içindeydik. Camlar üzerimize doğru geldi. İçerdekiler paniğe kapıldı. Şoför paniğe kapılıp, durdu. Ben de hemen hastaneye sürmesini söyledim. Yaralılara sakin olmasını söyledim. Bombadan hemen sonra mermi yağmuru oldu. Otobüsün içerisinde 25 kişi vardı. Hemen hepsi yaralılardı. Şoför hastaneye sürmeseydi mermilerin de hedefi olabilirdik? dedi.

?ÖNÜMDEKİ ARAÇLAR TAKLA ATTI?

Mahsun Erek adlı otobüs şoförü ise, ?Emniyetin kapısına varmadan önümde patlama olduğunu düşündüm. Camlarım kırıldı. İlerdeki araçların takla attığını gördüm. Patlama olduğu sırada frene bastım. Herkes yere yığıldı. 20-25 yolcum vardı. 3 kişi hafif yaralandı benim gibi. Diğerleri iyiydi. Herkes o panikle bağırmaya başladı. Önümdeki araçları gördüm. Takla atmışlar, camları kırılmıştı. Şoka girdik? diye konuştu.

DİYARBAKIR´DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN BÖLGEDE GÖÇ BAŞLADI

Diyarbakır´ın Bağlar ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından bölgede yaşayan ve patlamada evleri hasar gören vatandaşlar, göç etmeye başladı.

Dün sabah saat 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi ek emniyet müdürlüğü, çevik kuvvet ve terörle mücadele şube müdürlüğü binaları önünde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından 2´si polis 8 kişi şehit olmuştu. Patlamanın olduğu bölgede bulunan onlarca binada büyük hasar oluşurken, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, bölgeden göç etmeye başladı. İtfaiye ve AFAD ekipleri bölgede hazır bekletilirken, kullanılabilir durumda olan ev eşyalarını araçlara yükleyerek bölgeyi tahliye eden vatandaşlar, güvenli bölgelere taşınmaya başladı. Sabah uykudayken patlamaya yakalandıklarını anlatan bir vatandaş, ?Kalkar kalkmaz patlama oldu. Patlamadan sonra sağa baktık sola baktık. Patlama nerede olmuş diye. Millet herkes ayağa kalktı. Polis okuluna geldik. Halk olarak iç içe girdik. Şu anda evimiz burada ve evimizi taşıyoruz. Kolonlar kalmamış, kullanılamaz hale gelmiş. Nereye gideceğimiz belli değil, eşyalarımızı ambara bırakacağız ?dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false