DİYARBAKIR PATLAMASININ AYRINTILARI NETLEŞİYOR
ASAYİŞ 14.05.2016 16:54:27 413 0

DİYARBAKIR PATLAMASININ AYRINTILARI NETLEŞİYOR

Diyarbakır´da önceki gün 4 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı ve 13 kişinin kayıp olduğu patlamanın ayrıntıları netleşmeye başladı.

Terör örgütü mensupları, yaklaşık 15 ton patlayıcının bulunduğu kamyonu, Tanışık Köyü´nde saklamak istemesine karşı çıkan köylülerle tartıştı. Köylüler, silahla tehdit edildikleri teröristleri kovalarken, takip edildiklerini anlayan PKK´lılar, bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Diyarbakır´ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi Dürümlü mezrasında önceki akşam bomba yüklü bir kamyon terör örgütü mensuplarınca infilak ettirilmiş, olayda Orhan Yakar, Seyithan Yakar, Uğur Yaman ve Teyfik Yaman hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmış 13 kişinin ise izine ulaşılamamıştı. Olayın ardından patlamanın olduğu alanda 30 metrekare genişliğinde, 5 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştu.

Patlamaya ilişkin ortaya atılan iddialar da netleşmeye başladı. Olayda hayatını kaybeden Seyithan Yakar´ın kardeşi Şefik Yakar´ın aktardığı bilgilere göre, olay günü içinde terör örgütü mensuplarının bulunduğu bir kamyon Seyithan Yakar´ın evine geldi. Burada Seyithan Yakar ile görüşen PKK´lılar, bomba yüklü araçta malzemelerinin bulunduğunu belirterek, aracın bir müddet garajda bekletilmesini istedi. Buna izin vermeyen Seyithan Yakar ile terör örgütü mensupları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Tanışık köyünden ayrılan PKK´lılar Dürümlü mezrasına doğru hareket etti. Tartışmayı ve kendisine silah çekilmesini içine sindiremeyen Seyithan Yakar, telefonla akrabalarına haber vererek durumu anlattı ve kamyonun peşine koyuldu. Bu sırada takip edildiğini anlayan PKK´lılar, Dürümlü mezrası girişinde içinde 15 ton patlayıcının bulunduğu kamyonu infilak ettirdi.

VALİ TAZİYE ZİYARETİNE KATILDI
Patlamada hayatını kaybedenler için Tanışık köyünde taziye kuruldu. Taziyeye, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kurum amirleri, çevre köy, ilçe ve illerden çok sayıda kişi katıldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler burada hayatını kaybedenler için dua okudu. Taziye yerinde kısa bir konuşma yapan Aksoy, ?Bu köylü vatandaşlarımız terörle mücadele konusunda kararlı bir şekilde bu kamyonu takip etmişler ve maalesef sonucunda böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Ben vatanını, milletini seven bu köyümüze, terörle mücadele konusunda duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Aksoy, ?Kimlikleri tespit edilemeyen vatandaşlarımız ile ilgili DNA çalışmaları yapılıyor. Örnekler alındı ve Adli Tıp Kurumu´na gönderildi dün gece itibari ile. Onların kimlik tespitleri yapıldıktan sonra cenazeleri ailelere teslim edeceğiz ve definleri sağlanacak. Yaralıların önemli bir kısmının tedavileri yapıldı ve hastaneden taburcu edildi. Kriminal incelemeler devam ediyor ama oldukça güçlü bir patlayıcı olduğunu biliyoruz. Uzman arkadaşlarımızın bize verdiği bilgiler bu yönde. Çok şiddetli bir patlama zaten oradaki çukurdan da anlaşılıyor. Burada köylülerimiz büyük bir duyarlılık göstermişler ve şüpheli olan bu kamyonu oraya kadar takip etmişler. Köylülerimizin bu hassasiyeti nedeni ile bütün bu vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Terör konusunda Diyarbakır halkı belirli bir hassasiyeti öne çıkardı. Surda yapılan operasyonlar sırasında da Diyarbakırlılar teröre destek vermedi. Ben bu vesile ile Diyarbakır halkına tekrar teşekkür ediyorum. Özellikle bu köyde vatandaşlarımızın duyarlı bir şekilde buna davranış ortaya koyması takdire şayandır. Vatanını milletini seven bu köyümüze bu vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çalışmalar ilgili birimlerimiz tarafından yürütülüyor? diye konuştu.

AYNI AİLEDEN 13 KİŞİ KAYIP
Daha sonra konuşan Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, olayla ilgili bir şey görmediğini belirterek, ?Bomba patladığını duydum ve oraya gittim başka bir şey görmedim. Şu anda 13 kişi kayıp, oğlumdur, torunumdur, yeğenimdir hepsi benim akrabamdır, yabancı kimse yok? dedi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı taziye evi çevresinde asker hazırda beklerken, kayıp kişilerin yakınları ile parçalanmış cesetlerden alınacak DNA örneklerinin karşılaştırılacağı, bunun üzerine ortaya çıkacak eşleşmeler sonucunda cenazelerin teslim edilerek defnedileceği öğrenildi.
Öte yandan, terör örgütü mensuplarının bomba yüklü aracı saklamak istediği Seyithan Yakar´ın evinde sessizlik hakim. Yakar´ın evinde kimsenin bulunmadığı, hayatta kalanların ise ya yaralıların yanında olduğu ya da taziyeye katıldığı belirtildi. 

AYDIN YORAT

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli