?DİYANET İŞLERİ FETÖ KONUSUNDA EKSİK VE ÇOK GEÇ KALDI?
SİYASET 5.08.2017 21:22:44 350 0

?DİYANET İŞLERİ FETÖ KONUSUNDA EKSİK VE ÇOK GEÇ KALDI?

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı´na eleştiride bulunarak, ?İmam hatipte farkı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Bunun için eğitim sistemimizi defalarca altüst ettiler. FETÖ terör örgütü bu zaafı kullanarak kök salmış, milletimizin başına bela olmuştu

?Diyanet İşleri Başkanlığının FETÖ konusunda ciddi eksikliği var. Çok ama çok geç kalmıştır" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Zeytinburnu Kültür Merkezi´nde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği" kapanış programına katıldı ve burada öğrencilere seslendi..

?Ben yeni nesilden ümitliyim?

Birilerinin bazı platformlarda yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Ancak ben yeni nesilden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah´ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğini görüyorum. Türkiye´nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama inşallah siz göreceksiniz? dedi.

 ?Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır?

?Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkusu olmuştu. İmam hatip alerjisinin sebebi de budur? diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
?İmam hatipte farkı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Bunun için eğitim sistemimizi defalarca alt üstettiler. FETÖ terör örgütü bu zaafı kullanarak kök salmış, başımıza bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda ciddi eksikliği var. Çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca ikazlarımızı yaptık. Güneydoğu, Doğu buralardaki çalışmalarda geç kaldı. Diyanet İşlerinin görevi İslam´ı en doğru, en sağlıklı şekilde topluma ve elbette çocuklarımıza öğretmektir, anlatmaktır. Görüldüğü gibi boş bırakılan her alanı birileri gelip dolduruyor. Onun için alanları boş bırakmaya tahammülümüz yok. Camilerimizi de aynı şekilde dört duvar bir mihrap bir imamdan ibaret mekanlar olarak bırakamayız. Camilerimizin içinde bir hayat, bir ruh olmalı. Sadece beş vakit namaz kapıyı kapa çekil git, böyle cami olamaz. Camilerimize bu anlayışı yerleştiremedik. İbadetin dışında camilerimiz sürekli hareket halinde olmalı. Hocalarımız namaz vakitlerinin dışında halkımızı 7´den 77´ye alacak, camilerimizde eğitecek. Bunu başlatmamız lazım. Mahalleli mahalle imanına güvenir, kapısını ona açar. Bu güven devam ediyor mu onu da araştırmak lazım. Devam etmiyorsa burada bir sıkıntı var, bunu yeniden tesis etmek için neler yapmalıyız. Hanım kardeşlerimizin Diyanet İşlerindeki sayısının ve görevlerinin arttırılmasının isabetli olacağını düşünüyorum. Toplumumuzun yüzde 52´si hanım.?

"Milletimizi kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, ideolojik fitnelerle kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye´de, Irak´ta yapılanların benzeri Türkiye´ye yapılmaya çalışıldı. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Onun için çalışıyoruz. Kimi zaman kısmi neticeler alınsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. PKK hangi amaçla kullanılıyorsa, FETÖ de aynı amaç için kullanılmıştır. Gabar´da, Tendürek´te güvenlik güçlerimiz sizlerin huzuru, refahını tesis etmek için mücadele ediyor? dedi.

?PKK´yı Kürt kardeşlerimizle, DEAŞ´ı İslam´la, FETÖ´yü Allah rızası için çalışan yapılarla özdeş hale getirmek, yanlış burada yapıldı?

Erdoğan, yapılan yanlıştan da bahsederek, "PKK´yı Kürt kardeşlerimizle, DEAŞ´ı İslam´la, FETÖ´yü Allah rızası için çalışan yapılarla özdeş hale getirmek, yanlış burada yapıldı. ´Adamlar Allah rızası için çalışıyor´ diyor. Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir. FETÖ´yü tarif ettim. Bunlar böyle. Şu anda yargı sürecinde içeride ne yalan söylüyorlar. ´Ben o değilim´ diyor. Hakim diyor ki, ´Sen nasıl değilsin, bak sen busun´, o ´Ben değilim, görüntüler ortada ben değilim.´ Çünkü bunlarda yalan meşrudur, takiyeyse takiye de var, yalan dolan çok. Ümmeti böyle parçaladılar. Ümmeti sıkıntının içine böyle soktular. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki daha erken yanacak inşallah. DEAŞ ile PKK ile PYD ve YPG ile mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Bu tende bu can oldukça Allah´ın izniyle bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Bir yandan bu örgütün kökünü kurutacak tedbirleri hayata geçirirken, aynı örgütlerin istismar araçlarını ellerinden alacağız. PKK´nın kiralık katiller güruhu, DEAŞ´ın aynı şekilde karanlık operasyon aracı, FETÖ´nün bir mankurtlar sürüsü olduğu gerçeğini tüm dünyaya kabul ettireceğiz" diye konuştu.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false