DIŞ TİCARET AÇIĞI BİRAN ÖNCE ÖNLENMELİ
GÜNDEM 29.09.2020 14:47:00 433 0

DIŞ TİCARET AÇIĞI BİRAN ÖNCE ÖNLENMELİ

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet ÇULHAOĞLU “Türkiye İstatistik Kurumu Hazine ve Maliye Bakanının güdümünden kurtarılmalı, bağımsız olmalıdır ”Dedi.Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

TÜİK'ten yapılan son açıklamada 'işsiz sayısı beklentisi' ve 'tasarruf etme ihtimali' alt endeksleri Tüketici Güven Endeksi hesaplamalarından çıkartıldı. Ak Parti iktidarı bunları niye çıkarttırdı peki. Türk hane halkını derinden etkileyen 'işsizlik' gibi önemli bir sorunun endeks dışına çıkartılması, sorunları görmezden gelen, beceriksiz ve yönetme kabiliyetlerinin olmamasındandır bu işlem. Milletimizi yanıltıp, yaptıkları beceriksizlikleri kağıt üzerinde güzel gösterme gayretidir bu. İktidarda kalma adına, saltanat ve şatafatlarını sürdürmek için yapamayacağı şey yoktur bunların.

Türkiye'nin ekonomi politikalarının yapılmasında, uygulamasında çözüm üretmek yerine bahane üretmeye devam edildiğini görüyoruz ne yazık ki. Bu güne kadar yaptıkları ile çelişmiyor aslında. İktidarının Türkiye'nin ekonomi politikalarının yapılmasında, uygulamasında çözüm üretmek yerine yeni-yeni bahaneler ürettikleri hepinizin malumudur. Enflasyonun vatandaşın refah seviyesini düşürdüğünü, faizleri ve kuru yukarı çıkardığını hepimiz biliyoruz. O zaman enflasyonu düşürmek için, fiyat artışlarının iki ana nedeni olan, beceriksiz tarım politikaları ve üretim için imalat sanayinde reformlar yapılması gerekmiyor mu? Bırakın reform yapmayı, yanlışı iyi bilmeye devam edip ekranlarda hava atıyorlar. Enflasyon hesabı yapılırken, fiyat ölçümü yapılacak sepetin içine konulan gıda ürünlerinin yoğunluğunu düşürüp, sepetin önceki aylara göre fiyat değişimini daha az çıkartıyorlar. Yani şark kurnazlığına devam ediyorlar. Plansızlık ve Uygulanmakta olan günübirlik politikalar ülke ekonomisinin kötü gidişatına tuz-biber oluyor, bunda ısrarla devam ediyorlar. Biz çözüm önerilerimizi defalarca bu sütunlarda sizlerle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. En Kısa sürede Ak Parti iktidarının yapması gerekenleri özetlemeye devam edersek;

Öncelikle bir istikrar ve kamuda israf proğramı yaparak işe başlamalılar. İktidar mevcut ekonomik düzeni, yabancı sermaye girişi, özellikle sıcak para girişi üstünde yapılaştırdı. Hukuksal ve Demokrasi sorunlarımız nedeniyle yabancı sermaye çıkışı tavan yaptı. Hukuk ve demokrasi altyapısını yeniden kurulması için biran önce adım atmaları gerekmektedir. Bunları takiben yabancı sermaye kontrolü yaparak sıcak parayı kontrol etmeliler ve yalnızca doğrudan yabancı yatırımlara teşvik vermeliler. Bu şartlarda özellikle Çin'den çıkan yatırımlar için Türkiye büyük bir cazibe merkezi olabilir. Dış ticaret politikasının biran önce değişmesi benim dostumdan önce, ülke menfaatlerinin öncelenmesi gerekmektedir. Çine karşı kota koyarak her yıl bu ülkeye karşı verdiğimiz 20 milyar dolar dış ticaret açığı biran önce önlenmelidir. Merkez Bankamızın özerkliği tekrar tesis edilmeli, yönetenlerin diğer sektörlerin aleyhine haksız rekabet yaratan konut sevdası bitmelidir. Konut yapımı sosyal konutlar dışında piyasaya bırakılmalıdır. Geçen aylarda kısa sürelide olsa kamu bankaları 0.64 ve 0.74’den vatandaşın gözünü boyamak ve çok sevdikleri müteahhitlere destek çıkmak adına eksi konut kredisi verdi ama, konut fiyatları da ortalama yüzde 30 ila yüzde 150 oranında arttı. Yani bu olayda vatandaşın lehine hiçbir durum oluşmadı. Tüm bu olumsuzluklardan kurtulmak için, mutfaktaki yangının söndürülmesi, işsizliğin azaltılması, EYT’lilerin haklarını alması, 3600 ek gösterge bekleyenlerin yüzlerinin gülmesi, işçilerimizin memurlarımızın. ve emeklilerimizin hayat şartlarının düzeltildiği, güçlü parlamentonun tesis edildiği, üstünlerin hukukundan, hukukun üstün olduğu bir sisteme geçildiği, eş, dost, akraba ve yandaşlarla idare şeklinden kurtulmamız için, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemin biran önce tesis edilmesi ve hemen uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı