Dev banka Katar´a satıldı
EKONOMİ 16.06.2016 09:42:47 313 0

Dev banka Katar´a satıldı

Orta Doğu ve Afrika´nın önemli finansal kuruluşu QNB Group, Finansbank A.Ş.´nin yüzde 99.81 hissesini satın alma süreci tamamladı.

Orta Doğu ve Afrika´nın önemli finansal kuruluşu QNB Group, Finansbank A.Ş.´nin yüzde 99.81 hissesini satın alma sürecini bugün tamamladı. Bu satın alma işlemi, QNB Group´un uluslararası genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde olduğu belirtildi. Türkiye pazarına, ülkenin lider bankalarından birini bünyesine katarak giren ve böylece uluslararası pazardaki varlığını güçlendiren QNB Group bu hamlesiyle, Türkiye-Ortadoğu ve özellikle Türkiye-Katar arasında hızla gelişen ticaret hacminden ve güçlenen ekonomik bağlarından azami şekilde fayda sağlayacağı kaydedildi. Bu satın almanın, QNB Group´un aynı zamanda Türkiye bankacılık sektörünün ve ekonomisinin uzun vadede potansiyeline duyduğu güvenin de bir yansıması olduğu vurgulandı.
Öte yandan, toplam varlıkları, müşteri mevduatı ve kullandırdığı kredilerle Türkiye´nin en büyük 5´inci özel bankası olan, deneyimli yönetim kadrosuyla organik olarak büyüyen Finansbank; yurt genelinde 620´den fazla şubesi, 12 binin üzerindeki finans profesyoneli ile 5.3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor. 31 Mart 2016 itibarıyla, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre Finansbank´ın aktifleri 32 milyar dolar, kredileri 21.8 milyar dolar, mevduatları 17.3 milyar dolar ve özkaynakları da 3.8 milyar dolar seviyesinde.

TÜRKİYE, QNB İÇİN STRATEJİK PAZAR
QNB Group CEO´su Ali Ahmed Al-Kuwari, satın alma işlemi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Bu satın alma işlemi, QNB´nin 2017 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Afrika´nın ikonu olması vizyonumuz doğrultusunda hayati önem arz ediyor. Stratejimizi, rekabet avantajı öngördüğümüz, yüksek büyüme kapasiteli pazarlara yoğunlaşmak oluşturuyor. Piyasa büyüklüğü, nüfusu, büyüme performansı, güçlü ekonomik ve bankacılık sektörü verileri, Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki stratejik konumuyla Türkiye´yi, tam da böyle bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye´nin ve Finansbank´ın gelecekteki büyümesinde rol oynamak, QNB bünyesinde Finansbank´ın uluslararası piyasalarla bağlantılarını güçlendirmek ve Finansbank´ın ölçeğini bir sonraki seviyeye taşıyacak olmak bizleri çok heyecanlandırıyor?.
Satın alma sonrası Finansbank hisselerinin yüzde 99.81´ine sahip olan QNB Group, kalan yüzde 0.19´luk hisse ile ilgili olarak ilerleyen zamanda zorunlu çağrıda bulunacak.

FİNANSBANK YENİ BİR ÖLÇEĞE TAŞINACAK
Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO´su Ömer Aras da, satın alma ile ilgili olarak, "QNB ile başlayan bu yeni dönem Finansbank için heyecan verici bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. QNB Group bünyesinde yer almaktan ve yeni bir döneme girmekten heyecan duyuyoruz. Bu satın alma aynı zamanda, Finansbank´ın mükemmeliyet tutkusunun uluslararası standartlarda gördüğü kabulün yetkin bir kanıtıdır. Bu güç birliği sonrasında, Finansbank´ı yeni bir ölçeğe taşıyacağımıza ve QNB Group´un artık bizim de bir parçası olduğumuz geniş uluslararası ağı sayesinde, müşterilerimize ve paydaşlarımıza istisnai hizmetler sunacağımıza inancımız sonsuzdur" değerlendirmesinde bulundu.
QNB Grup, Finansbank´ın bünyesine katılmasıyla, bugün üç kıtada 30´dan fazla ülkede geniş kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesiyle faaliyet gösterir hale geldi. QNB´nin, bin 200´ün üzeri işyerinde, 27 bin 300´den fazla çalışanı ve 4 bin 300´ün üzerinde ATM´si bulunuyor.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı