DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ İÇİN “MESLEKİ EĞİTİM KAMPÜSÜ”
YAŞAM 21.11.2019 10:18:00 477 0

DENETİMLİ SERBESTLİK YÜKÜMLÜLERİ İÇİN “MESLEKİ EĞİTİM KAMPÜSÜ”

Adana’da, denetimli serbestlik yükümlülerinin meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ve Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje kapsamında, 10 bin metrekare alan üzerine “Mesleki Eğitim Kampüsü” kurulacak.

 

 

               

                Adana Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlığında; belediyeler, odalar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan Koruma Kurulu, 2019 yılının ikinci toplantısını Adana Ticaret Borsasında gerçekleştirdi.

                Toplantıda Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce sunum yapılarak, katılımcılara, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

                Sunumda yer alan bilgilere göre; Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün son bir yıl içerisinde Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile çeşitli alanlarda açtığı 162 kursta başarılı olan 475 yükümlüye MEB onaylı sertifika verildi. Ayrıca, “Artık Mesleğim Elimde” sloganıyla başlatılan proje kapsamında açılan “İş Makinesi Operatörlüğü” kursu ile 11 denetimli serbestlik yükümlüsü iş makinesi operatörü oldu.

                Öte yandan, Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne iş başvurusunda bulunan 21 yükümlüden 8’i Koruma Kurulu’nun çalışmaları kapsamında işe yerleştirilirken, 2’sinin meslek edinme kursuna dahil edildiği, diğer kişiler için iş arayışına devam edildiği belirtildi.

 

                TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

                Koruma Kurulu üyeleri, denetimli serbestlik yükümlülerinin meslek sahibi olmalarını hedefleyen “Mesleki Eğitim Kampüsü” projesi hakkında da bilgilendirildi.

                Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje, ağustos ayında Seyhan Belediye Başkanlığı, Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile başladı. Seyhan Belediyesi, şu an Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak hizmet veren 10 bin metrekare alan üzerine kurulu tesisin kullanımını, denetimli serbestlik bünyesindeki dezavantajlı yükümlülerin meslek sahibi olmalarını sağlamayı hedefleyen proje için Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne tahsis etti.

 

                FİDAN VE SÜS BİTKİSİ SERASI KURULACAK

                Hayata geçirilecek “Mesleki Eğitim Kampüsü”nde ilk olarak mobilya ve kaynak atölyeleri açılacak, fidan ve süs bitkisi serası kurulacak. Mobilya ve kaynak atölyelerinde, ekonomik ömrünü tamamlamış okul masa ve sıraları yenilenerek, tekrar kullanıma hazır hale getirilecek. Böylece MEB’e bağlı okullardaki sınıf şartları iyileştirilerek, devlet bütçesine katkı sağlanacak. Atölyelerde çalışacak yükümlülerin meslek sahibi olmaları için ahşap boyama, vernikleme, ahşap montaj elemanı ve kaynak kursları açılacak.

                Seyhan Belediyesinin peyzaj çalışmaları sırasında dikimini yapacağı bitkiler, fidan ve süs bitkisi serasında açılacak bahçecilik kurslarında yetiştirilecek.

                Tahsis edilen alanın Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce aktif olarak kullanılmaya başlanmasıyla hayata geçirilerek proje için ihtiyaç duyulan makine ve teçhizatların temini, kurul üyelerinin desteğiyle sağlanacak.

 

                “BİR İNSANIN CEZA ALMASI ONU OTOMATİK OLARAK KÖTÜ YAPMAZ”

                Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, hükümlülere ön yargıyla yaklaşmamak gerektiğine dikkat çekerek, “Görev yaptığım her şehirde ilk bu ön yargıyı kırmaya çalışıyorum. Bir insanın hayatının bir döneminde, hak ederek ya da adli hata sonucu cezaevine girmesi, o kişiyi otomatik olarak kötü yapmaz. Biz bu insanların elinden tutmalıyız, tekrar topluma kazandırmalıyız. Hedef kitlemizde 10 bin kişi olsa, biz bunlardan sadece birine dahi fayda sağlasak o kişi için başarı oranı yüzde 100 demektir. Bu asla azımsanacak bir başarı değildir. Karamsarlığa kapılmadan, olaya bu mantıkla bakmamız lazım” dedi.

                Koruma Kurulu’nun faaliyetleri kapsamında hayata geçirilecek “Mesleki Eğitim Kampüsü” projesinin de yükümlülerin meslek sahibi olmalarına ve iş disiplini kazanmalarına ciddi katkı sağlayacağını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül, “Kurul üyelerimizin de desteğiyle çok güzel bir proje olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu