DEMİRTAŞ:
GÜNDEM 25.07.2017 13:52:02 408 0

DEMİRTAŞ: "ŞEHİR HASTANESİ ADANA´YI SAĞLIK ÜSSÜ YAPACAK"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı süren Şehir Hastanesi´nin Adana´yı bölgenin ve Ortadoğu´nun sağlık üssü konumuna getireceğini söyledi.

Vali Demirtaş, yapımı devam eden bin 550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesi´nin geldiği son durum hakkında yetkililerden bilgi alarak, hastaneyi gezdi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ve yüklenici firma yetkililerinde bulunduğu inceleme sırasında açıklamada bulunan Vali Demirtaş, Şehir Hastanesi´nin Adana´ya yapılan en büyük kamu yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

Vali Demirtaş, 328 dönümlük bir alan üzerine kurulan hastanede, 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alacağını söyledi.

Vali Demirtaş, yaklaşık 1 milyar 30 milyon liralık maliyeti olacak olan Şehir Hastanesi´nin Adana´yı bölgenin ve Ortadoğu´nun sağlık üssü konumuna getireceğini sözlerine ekleyerek, ?Bu dev yatırımın ilimize kazandırılmasında emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a, şuan ki Başbakan Yardımcımız önceki dönem Sağlık Bakanımız olan Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ´a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan´a, Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik´e ve Adana Milletvekillerimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN OTOYOL BAĞLANTI KAVŞAĞI YAPILACAK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Şehir Hastanesi´ne ulaşımı kolaylaştıracak, otoyol bağlantı kavşağının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Vali Demirtaş başkanlığında Adana´nın Sarıçam ilçesinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü şantiyesinde toplantı düzenlendi.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, sinevizyon eşliğinde yaptığı açıklamada, Adana Şehir Hastanesi Otoyol Bağlantı Kavşağı ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Demirtaş, daha sonra uygulama alanında incelemede bulunarak, kente ve bölgesine önemli hizmetler verecek olan Adana Şehir Hastanesi´ne ulaşımı kolaylaştıracak, otoyol bağlantı kavşağının bir an önce tamamlanmasını, yolun sadece hastaneye değil aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, 33 bin kişi kapasiteli Şehir Stadyumu ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi çok önemli merkezlere hizmet edeceğini söyledi.

Çalışmalarından dolayı Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost´a teşekkür eden Vali Demirtaş, söz konusu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını vurguladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli