DEMİRTAŞ DİYARBAKIR´DA, ?GÜNDEMİMİZDE İSTİFA YOK?  DEDİ
SİYASET 11.03.2016 16:32:38 277 0

DEMİRTAŞ DİYARBAKIR´DA, ?GÜNDEMİMİZDE İSTİFA YOK? DEDİ

HDP Eş Genel Başkanı dokunulmazlıkları konusunda sine-i millete dönecekleri ve parlamentoda istifa edecekleri gibi konuların gündemlerinde olmadığını söyledi

DİYARBAKIR (İHA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, sine-i millete dönecekleri ve parlamentoda istifa edecekleri gibi konuların gündemlerinde olmadığını söyledi, yargılanmaktan kaçmadıklarını kaydetti. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Osman Baydemir, İmam Taşçıer ve Mehmet Ali Aslan ile birlikte, Diyarbakır´da cuma namazını kıldı. Demirtaş, merkez Kayapınar ilçesi Feqiye Teyran Camisinde kıldığı namazın ardından açıklamalarda bulundu.

?DOKUNULMAZLIKLARI TÜMDEN KALDIRALIM?
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, diğer partilerin destek vermemesi durumunda bile partisinin 59 milletvekili ile Anayasa´nın dokunulmazlık maddesini değiştirmeye hazır olduğunu kaydetti. Sadece kürsü dokunulmazlığının kalmasını istediklerini anlatan Demirtaş, ?Onun dışında hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Mecliste hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, tecavüz suçları var. Bunlar niye yargılanmıyor, kaldıralım dokunulmazlığı, biz de gidelim hakimin huzuruna siz de gelin. Gelin dokunulmazlıkları tümden kaldıralım? dedi.

?EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ? 
Haklarında fezlekelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun emriyle hazırlandığını ileri süren Demirtaş, şöyle konuştu: ?Başbakan çıkıp, ?Tutuksuz yargılatacağız´ diyor. Buna sen mi karar vereceksin? Demek ki en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve karar vermiş. Kendini savcı ve hakimin yerine koymuş. Şu isimleri tutuklamayacağız, meclisten almayacağız ama şuradan alacağız. Her şey kendisi olmuş. Hani mahkeme, nerede hakimler? Şapka düştü, kel göründü. Kendini mahkeme yerine koymuş. Tartışmışlar daha önceden nasıl alacağız, yapacağız diye.? 

?HUKUKTAN KAÇMIYORUZ?
Bir milletvekili ile 59 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması arasında fark olmadığını dile getiren Demirtaş, şunları söyledi:
?Yargılanmadan kaçmıyoruz, hukuktan kaçmayız. 550 milletvekilinin hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım. Fakat birinin bile kaldırılırsa biz hepimizin kaldırılmış gibi kabul ederiz. Parlamentoda 59 milletvekilimizin imzasıyla dilekçe duruyor. Hepimizin dokunulmazlıkları kaldırılsın diye, parlamento başkanının önünde dilekçemiz var, kendimiz imzaladık. Öyle birimizin ikimizin yok. Vekilim ne yapmışsa ben aynısını yapmışım. Eş başkan ne yapmışsa vekil de aynısını yapmış. Hep birlikte 59 kişi hareket ederiz. Sine-i millete döneceğiz, parlamentoda istifa edeceğiz gibi bir tartışma gündemimizde yoktur. Merkez yürütme kurulunda ve Pazartesi gurup toplantısında bütün bunları değerlendireceğiz. Kurullarımız bütün bunları değerlendirecek. En gencinden en deneyimlisine ve yaşlısına hepimiz yekvücuduz. HDP gurubu olarak çelik bir leblebiyiz, ayrılmaz bir bütünüz. Herkesin de böyle bilmesi lazım."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli