DEMİRTAŞ, ?ADANA MADDE BAĞIMLI ÖLÜMLERDE ÜST SIRALARDA?
SAĞLIK 29.06.2018 12:08:56 405 0

DEMİRTAŞ, ?ADANA MADDE BAĞIMLI ÖLÜMLERDE ÜST SIRALARDA?

Vali Mahmut Demirtaş, Ülkemizde Adana, doğrudan madde bağlantılı ölümlerde, üst seviyelerde yer almaktadır. Bu durum, görev sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Buradan açıkça ifade ediyorum. Gerek koordinasyon kurulu üyesi olan kişi ve kurumlar, ge

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi yetkililerince yapılan sunumların ardından katılımcılara hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, bugün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunların başında, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelenin geldiğine dikkat çekti.

Vali Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Çağın hastalığı olan bağımlılığı, fiziksel ve ruhsal bağımlılık şeklinde iki başlığa ayırmak ve değerlendirmeleri bu minval üzere yapmak, bizlerin bu konu üzerinde doğrulara ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Fiziksel bağımlılık, en basit tanımı ile kullanılan maddeye karşı duyulan fizyolojik bir istektir. Ruhsal bağımlılık ise, kişinin duygusal ya da kişilik yapısı gereği, gereksinimlerini tatmin etme, giderme amacı ile o maddeye düşkünlüğüdür."

 Bağımlılıkla mücadelenin en önemli başlığını kuşkusuz uyuşturucu ile mücadele oluşturmaktadır. Mücadelemiz; ekiminden üretimine, bulundurulmasından alış-satışına ve kullanımına kadar pek çok alanı kapsıyor. Tüm bu alanlarda polisimizle, jandarmamızla, istihbarat birimlerimizle yoğun bir mücadele yürütüyoruz.

 Uyuşturucu ile mücadeleyi sadece narkotik polisinin vazifesiymiş gibi değerlendirmek ise, büyük fotoğrafı teşhis edememek anlamına gelir. Bu mücadele çok yönlü olarak, kamu ve sivil toplumun tüm kesimleri ile topyekûn yürütülmelidir. 

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzün vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendirmek amacıyla kurduğu Whatsap ihbar Hattı ile sahada etkin görev alan belediye personelimizin uyuşturucu ile mücadeleye katkısının artırılması için başlattığı ?Narko Adana Elçi? projelerinin olumlu dönüşlerini almaya başladığımızı ifade etmeliyim. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları da kısa ve uzun vadeli hedeflere etkin bir şekilde ulaşabilmek için sürdürülmektedir. "

Ülkemizde Adana, doğrudan madde bağlantılı ölümlerde, üst seviyelerde yer almaktadır. Bu durum, görev sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Buradan açıkça ifade ediyorum. Gerek koordinasyon kurulu üyesi olan kişi ve kurumlar, gerekse sivil toplum kuruluşları, uyuşturucu sorununu çözmek adına üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmelidir. El birliği ile bu şehrin gündeminden uyuşturucuyu çıkarmalıyız. Üretim, satış ve kullanım zincirlerini kırmalıyız. Adana´da uyuşturucunun esâmesi okunmayıncaya kadar, var gücümüzle mücadeleye devam etmeliyiz. Bu tespitler ışığında bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının hayli yararlı olacağına inanıyor, katılımınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.? 

GÖRÜŞ ALIŞ VERİŞİNDE BULUNULDU 

Vali Mahmut Demirtaş´ın başkanlığında gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu" toplantısı, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunulmasıyla son buldu.

Valilik Toplantı Salonu´nda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı,  Vali Mahmut Demirtaş´ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Seyhan Tükel, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş,  İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Yusuf Yalçın, ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 (VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli