DAVUTOĞLU´NDAN, ?TEK BAŞINA KALSAK DA YENİ ANAYASAYI YAPACAĞIZ? HAMLESİ
SİYASET 23.02.2016 16:27:55 349 0

DAVUTOĞLU´NDAN, ?TEK BAŞINA KALSAK DA YENİ ANAYASAYI YAPACAĞIZ? HAMLESİ

BAŞBAKAN,"BİZ BÜTÜN PARTİLERİN KATILIMIYLA BİR ANAYASA YAZIM SÜRECİNİ İLK ÖNCELİK OLARAK TERCİH EDİYORUZ AMA CHP KOMİSYONA KATILMAMA İNADINI SÜRDÜRDÜĞÜ TAKDİRDE BİZ DİĞER İKİ PARTİNİN İŞTİRAKIYLA ANAYASA KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİNE DEVAM ETMESİ GEREKTİĞ

ANKARA (İHA) - Davutoğlui, AKP olarak millete verilen yeni anayasa sözünü yerine getirmeye kararlı olduklarını belirterek  "Tek başına kalsak da milletimizin ihtiyaç duyduğu yeni anayasayı yapacağız. AK Parti güçlü iradesiyle çalışacaktır," sözleriyle yeni Anayasa çalışmalarına yeni bir yön tayin etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün siyasi partilere yeni anayasa çalışmaları konusunda çağrıda bulunarak, "Biz bütün partilerin katılımıyla bir anayasa yazım sürecini ilk öncelik olarak tercih ediyoruz ama CHP komisyona katılmama inadını sürdürdüğü takdirde biz diğer iki partinin iştirakıyla anayasa komisyonunun faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "CHP başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin hemen bu hafta içinde darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Derhal bugün bunun lafını etmek yerine adımını atalım. Hızlı bir çalışma ile Mart ayı içerisinde idari ve hukuki sistemimizi antidemokratik unsurlardan ayıklayarak coğrafyamızda yeni yılın başlangıcı olarak selamlanan bahara daha fazla demokratikleşmiş ülke olarak girelim" ifadelerini kullandı.

"AK Parti´nin başkanlık önerisini dayatma olarak niteleyen CHP, başkanlık sisteminden eskiden beri rahatsızlık duyarak açıkça parlamenter sistem dayatmasında bulunuyor" diyen Davutoğlu, "Bu ancak, kendi fikirlerinden emin olmayanların, toplumun ikna olmasından çekinenlerin sığınabileceği korkakça bir tavır. Düşünceniz neyse getirin ortaya koyun, mertçe açık yüreklilikle bunu tartışalım. Sayın Kılıçdaroğlu´na görüşmemizde söyledim, siz kendi sistem anlayışınızda anayasa teklifi getirin biz de getirelim. Hiçbir ön şart koymayalım" şeklinde konuştu.

Hiçbir ön şart dayatmadan bir müzakere ortamının sağlanmasından yana olduklarını belirten Davutoğlu, "Demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın ancak böyle yazılabileceğine inanıyoruz. Hiç kimsenin müzakere masasını ön şartlar olmazsa altına almasına da rıza göstermeyiz. Her fikri dinlemeye hazırız ama bize kimse bir şey dayatamaz. Dayatmaya hiçbir zaman tahammül göstermeyiz" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Daha esasa bile geçilmemişken, komisyon çalışma usulleri konuşuluyorken gerçekleştirdiği sabotajları CHP, toplumun beklediği yeni anayasa yerine, darbe ürünü mevcut anayasanın makyajlanmasıyla sınırlı bir anlayışa sahip olduğunu ortaya koydu. Türkiye, bu saatten sonra geride bıraktığımız 30 yıla yakın zamanda, neredeyse her maddesini revize ettiği mevcut anayasayı yeniden makyajlamaya dönük bir yüzeysel çabayla vakit harcayamaz. Milletimizin komisyondan beklentisi, ruhuyla ve formuyla yepyeni bir anayasayı Türkiye´ye kazandırmasıdır. Geride bıraktığımız bir hafta içinde kimin samimi bir şekilde Türkiye´yi demokratik bir anayasaya kavuşturmayı hedeflediğini gördü. Meclis Başkanımız CHP´nin sabotajıyla akamete uğrayan komisyonun Mecliste temsil eden 4 partinin katılımıyla çalışmalara tekrar başlaması için çağrıda bulundu. AK Parti olarak bu çağrıyı destekliyoruz. Temennimiz, CHP´nin bu samimiyetsiz tutumundan vazgeçerek, komisyonun mecliste temsil edilen 4 partinin ortak iradesiyle çalışmasına olumlu cevap vermesidir. Biz bütün partilerin katılımıyla bir anayasa yazım sürecini ilk öncelik olarak tercih ediyoruz ama CHP komisyona katılmama inadını sürdürdüğü takdirde biz diğer iki partinin iştirakıyla anayasa komisyonunun faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz."

AKP olarak millete verilen yeni anayasa sözünü yerine getirmeye kararlı olduklarını belirten Davutoğlu, "Tek başına kalsak da milletimizin ihtiyaç duyduğu yeni anayasayı yapacağız. AK Parti güçlü iradesiyle çalışacaktır" dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı