Davutoğlun´dan Balkon Konuşması
SİYASET 2.11.2015 10:31:31 452 0

Davutoğlun´dan Balkon Konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ´Sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için Meclis´e giren bütün partilere yerli ve milli anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri´nde AK Parti´nin yakaladığı başarı sonrası parti genel merkezinde balkon konuşması yaparak partililere seslendi. Davutoğlu, "İstiklalimizin karargahı, cumhuriyetimizin başkenti, milli iradenin tecelligahatı, aziz Ankara´nın değerli yürekli insanları, kardeşlerim. 81 vilayetimizde şu anda coşkuyla demokrasi bayramı yapan değerli vatandaşlarım, sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum, Allah´ın selamı üzerinize olsun. Bu demokrasi kürsüsünden 78 milyon vatandaşımızın her birine selamlarımızı, muhabbetlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz. Kurucu genel başkanımız, halkın doğrudan oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir demokrasi ve uzlaşma şölenine çevirdiği bu balkondan sizlere bir kez daha hitap etmekten büyük bir gurur duyuyorum. İstanbul´a, Diyarbakır´a, Bursa´ya, Şanlıurfa´ya, İzmir´e, Adana´ya, Konya´ya 81 vilayetimize selam olsun. İlk başkentimiz Konya´dan selçuklu başkentinden, Cumhuriyet başkentine geldik sizlere Hz. Mevlana´dan selamlar getirdik. Kendileri gurbette olup da yürekleri burada olan, Rumeli, Üsküp, Saraybosna´da dünyanın dört bir yanında bizleri ekranları başında gözyaşlarıyla dualarıyla izleyen gönüldaşlarımıza selam olsun. Kudüs´ten Beyrut´a, Bakü´den, Gazze´ye, Karadağ´dan Bişkek´e Bağdat´tan Saraybosna´ya kadar gözlerini bu mübarek ülkeye, Türkiye´ye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne heyecan içerisinde çeviren bugünkü sonucu bekleyen milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. Kaderini Türkiye´nin kaderine bağlamış ellerini semaya çevirmiş hayır dualarını bu kardeşlerini eksik etmeyen, bir buçuk milyarlık İslam alemine selam olsun. bu partinin kurucu genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a bir kez daha selam ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu hareketin içinde bulunmuş bütün gönüldaşlarıma bir kez daha selam ediyorum" diyen Davutoğlu, "Yurtiçinde ve yurtdışında rekor katılım göstererek iradelerine sahip çıkan vatandaşlarıma selam ediyorum. Tercihleri ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız bugün vakur bir şekilde demokrasi destanı yazdılar. Seçimlerde yer alan güvenlik birimlerine, sandıklarını terk etmeyen sandık müşahitlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler, iradenize sahip çıkarak sandığı, barışı birliği kardeşliği sağduyuyu seçtiniz. Sadece Türkiye´de ya da Ortadoğu´da değil bütün dünyada barışı hakim kılmak için iradenizi gösterdiniz. AK ellere teşekkür ediyor, o elleri bir kez daha barış için kaldırmaya davet ediyorum. Allah, bu AK elleri bir arada kılsın, bu ülke için el ele yürüyen vatandaşların yüreklerinde hissettirsin. 2002´den bu yana sahip çıktığınız partinize her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Millet olarak ´Biz var oldukça AK Parti´de var olacak´ dediniz milletin kaderini partimizin kaderiyle birleştirdiniz. Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları izlediniz, gördünüz kıyamete kadar buradayız dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye´nin partilerini değil, eski Türkiye´nin kaosunu, istikrarsızlığını gömdünüz. 81 ilin, 7 bölgenin, 780 bin kilometre karenin tamamında oylarını artırarak AK Parti´ye tek başına iş başına dediniz" şeklinde konuştu.

"KAYGI VE ENDİŞE YERİNİ GELECEĞE DÖNÜK UMUDA VE ÖZGÜVENE BIRAKMIŞTIR"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milletimizin talimatı başımızın üzerinedir. Hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz. Allah gönülden gelen bu tekbirleri bu semalardan hiç eksik etmesin, bu tekbirlerin ifade ettiği vahdeti aramızda daim kılsın. Türkiye 7 haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi ve odağı haline geldi. Birileri, AK Parti´nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek kirli emellerini harekete geçirmek için yola çıktılar. Biz ise, 7 Haziran akşamı bir bizim milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur, bu iradenin gereği olarak ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız, Türkiye´yi 2023 hedeflerine götüreceğiz dedik. Şahit misiniz? İşte AK Parti´nin tek bir derdi vardır, Türkiye´yi daha güçlü istikrarlı ve müreffeh bir hale getirmek. Sandıkların açıldığı ilk dakikalardan itibaren kaygı ve endişe yerini geleceğe dönük umuda ve özgüvene bırakmıştır. Yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklandık. Bizim büyük hedeflerimiz var, büyük rüyalarımız var."

"BUGÜN BU SEÇİMDE YENİLEN YOKTUR"

"Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek" diyen Davutoğlu, "Türkiye, demokrasiyle özgürleşmeye kalkınmaya devam edecektir. Buna destek veren herkese minnetle şükranlarımızı ifade ediyorum. Bu balkondaki bütün arkadaşlarımla, bu zafere imza atan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye´yi her türlü gerilimden çıkaracağız. Sandıkta ne istediğini açıkça söyleyen emin olsunlar, AK Parti´ye oy veren bütün seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Bugün, coşku sizin hakkınız ama coşkuyu vakarla yaşayacaksınız. Bizi bağrına basan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün değilse bile inşallah gelecek seçimde AK Parti´ye oy verecek olan diğer seçmenlerimize de selamlarımızı iletiyorum. Bugün bu seçimde yenilen yoktur, Türkiye milletimiz kazanmış hiç kimse yenilmemiş demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin olsunlar verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır. Siz, 7 Haziran´da bu meydanda dik durarak bugünkü zaferi aslında o gün akşam bize müjdelediniz. Bu vakarla kararlılıkla hareket ettiniz, vakarınızı hiçbir zaman terk etmediniz" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE, BU SONUÇLA AYAKLARINA VURULAN PRANGALARINDAN KURTULMUŞTUR"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "7 Haziran´da buradaydık, sizlere hitap ederken Türkiye´yi hükümetsiz bırakmayacağız demiştim, bizler hep buradayız her seçim sonrasında da burada yeni bir zaferi hep beraber kutlayacağız daha nice zaferleri kutlayacağız. Milletimizin mesajını aldık dedim o gün, bugün 7 Haziran´da verdiğim sözleri yerine getirmiş olmanın gururuyla karşı karşıyayım. Türkiye bu sonuçla ayaklarına vurulan prangalardan kurtulmuştur. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hakettikleri cevabı milletten almıştır. Kazanan gençler, öğrenciler, kadınlar, engellilere, çiftçiler, işçiler, emeklilerdir, kazanan 78 milyondur."

Başbakan Davutoğlu, "Saatlerce burada soğuk altında bekleyip meydanı terk etmeyen yiğit Ankaralılar, seymenlerle gurur duyuyoruz. Bugünün kazananı yoksullar, kimsesizler, kısık seslilerdir, bugün sandıktan çıkan sonucu demokrasinin adaletin, huzurun istikrarın zaferidir. Bugün, sadece AK Parti değil AK Parti´ye gönül verenler değil, bütün Türkiye kazanmıştır. geleceğimiz umudumuz kazanmıştır, bu Aziz millet her türlü tartışmaya gerginliğe son noktayı koymuş, Türkiye´nin istikrarı üzerindeki bütün soru işaretlerini bir oyla sona erdirmiştir" diye konuştu.

Milletin mesajını aldıklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Hiç merak etmeyin, biz mesajınızı aldık. 7 Haziran´da verdiğiniz mesajı da bugün söylemek istediğinizi de anladık. AK Parti toplumun her kesimini kucaklamaya devam edecektir. Bugün burada sizlere sadece seçimi büyük bir onurla kazanmış genel başkan olarak değil 78 milyonun Başbakanı olarak da hitap ediyorum. Etnik kökeni ne olursa olsun omuzlarımızda aldığımız sorumluluğumuzu bütün vatandaşlarımıza ayrım yapmadan yerine getireceğiz. Bu temiz topraklara biz sadece sevgi tohumları ekmeye geldik, sevgi çınarları büyüteceğiz. 78 milyonu kardeş kılacağız tek bir ferdi ayrımcılığa dışlanmaya muhatap olmayacak" dedi.

Bütün gençlere teşekkür ettiğini belirten Davutoğlu, "AK Parti bugün 7 bölgenin, 81 ilin kuzeyin güneyin doğunun batının Orta Anadolu´nun tek ve muzaffer partisidir. 63 ilde birinci olduk. Diğer illerde de büyük zaferler kazandık. Bu zafer hepimize aittir, bu ülkenin farklılıklarını bir zenginlik kaynağı olarak görmeye kararlıyız. Kimse bu andan itibaren son 13 yılda kazandığımız demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını, ayrımcılığa tabi tutulacağı vehmine kapılmasın. Türkiye´nin meselelerinin her meselesinin çözümünün iradesi olmaya devam edeceğiz. Güvenliği özgürlüğe, özgürlüğü güvenliğe asla feda etmeyeceğiz. Yeni Türkiye´yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, düşünce ve fikir özgürlüğü bizim teminatımız altındır. Bugünkü sonuçtan sonra terörle mücadeledeki kararlılığımızdan da bir an bile ayrılmayacağız. Eski Türkiye´nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük, gömmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Bugün 2002 devriminin millet tarafından bir kez daha tescil edilmesidir" diyen Davutoğlu, "İlk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz, yarından itibaren tek başına iş başına diyoruz. Oynanmak istenen oyunu görmüş Türkiye´nin kaderine sahip çıkmış aziz milletimize taahhütte bulunuyoruz. Bizi gönülden selamlayan kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz. milletimiz kumpasları çökertmiştir. Bugün bu referandumda yeni Türkiye´ye mutlak bir şekilde evet denmiştir. Bugün eski Türkiye´nin kararlılığıyla yeni Türkiye´nin aydınlığı arasında seçim yaptık. Sizler açıkça dediniz ki eski Türkiye bir daha gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür. AK Parti´nin öncülüğünde yeni Türkiye en güçlü şekilde inşa edilecektir. Yeni Türkiye´nin inşası, 1 Kasım´da millet tarafından hayata geçirilmiştir. AK Parti 1 Kasım´da 63 ilde birinci 17 ilde ikinci olmuştur. Artık milletin yüreği özetle milletin ta kendisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN TERÖR DESTEKÇİLERİ SANDIĞA GÖMÜLMÜŞTÜR"

Blok siyasetinin demokrasi siyaseti karşısında diz çöktüğünü belirten Davutoğlu, "Hayır siyaseti bugün yeni Türkiye´ye ´evet´ diyen millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır. 4 milyona yakın yeni oyla bizi destekleyen bütün yeni seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Kendi partisine verdiği oydan feragat ederek AK Parti saflarına katılan bütün seçmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün toplum mühendisleri, medya baronları, terör destekçileri sandığa gömülmüştür" dedi.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kardeşlerim, sizlerin huzurunuzda buradan siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, artık enerjinizi Türkiye´nin çıkarları, bu milletin geleceği için harcayın, bugünkü sistemin Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılamadığı, artık bu gömleğin bu ülkeye dar geldiği apaçık ortadır, kavganın, gürültünün, kutuplaşmanın olmadığı siyasetin normalleştiği herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. İlk günden bu yana yapmış olduğumuz anayasa davetini, her iki kişiden birinin oyunu alan Türkiye´nin bu anlamda kaderinin öncüsü olan bir partinin, iktidar partisinin genel başkanı olarak bir kez daha tekrarlıyorum, sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için Meclis´e giren bütün partilere yerli ve milli anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü bir anayasa için hep beraber el ele verelim´ diyorum."

"KİMSE BU HAREKET İÇİNDE EN UFAK FİTNEYE İZİN VERİLMESİNİ BEKLEMESİN"

Davutoğlu, makamlar ve koltukların gelip geçici olduğunu anlatarak, "Bir gün göçüp gideceğimizin farkındayız. Bu AK davayı, AK Parti´yi asla kibirle kirletmedik bundan sonra da kibirin, böbürlenmenin bu kapıdan içeri girmesine asla izin vermeyeceğiz. Kampanya süreci boyunca istemeden de olsa kalbini kırdığımız, gücendirdiğimiz tek bir kardeşimiz varsa bizlere hakkını helal etsin. 78 milyon adına şuana kadar emanetinize sahip çıktığımıza şahitlik eder misiniz? Bizim hakkımız bu toprakların havasını soluyan herkese helaldir. Seçim süresi boyunca gecesini gündüzüne katan milletvekili adaylarına teşekkürlerimi sunuyorum. AK Parti kadrolarının 2001´den bu yana bu kadrolara emek veren bütün büyüklerimize, milletvekillerimize, bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu hareket birliği bütünlüğü ile aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Kimse bu hareket içinde en ufak fitneye izin verilmesini beklemesin. Biz iriyiz,diriyiz, biriz. 2023 hedeflerine hep beraber yürümeye var mısınız? Bir kez daha 1 kasım demokrasi bayramını kutluyor, sizleri Allah´a emanet ediyorum. Allah , yeni Türkiye istikbalini hepimize mübarek eylesin" dedi.

Başbakan Davutoğlu, balkon konuşmasını yaparken, Nükhet Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ayhan Sefer Üstün, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehmet Özhaseki, Bekir Bozdağ, Vedat Demiröz, Mehmet Ali Şahin, Aldülhamit Gül, Lütfiye Selva Çam, Selçuk Özdağ, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Emrullah İşler, Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Doğan Kubat, İsmail Kahraman, Ahmet İyimaya, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Taha Özhan, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Ali İhsan Arslan da Başbakan Davutoğlu´nun yanında yer aldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli