DAVUTOĞLU´NA GÖRE SON 30 YILIN EN KRİTİK FAKAT EN BAŞARILI TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI !
ASAYİŞ 14.12.2015 17:22:55 349 0

DAVUTOĞLU´NA GÖRE SON 30 YILIN EN KRİTİK FAKAT EN BAŞARILI TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI !

BAŞBAKAN SÜRDÜRÜLEN OPERASYONLAR İÇİN, ?BÜTÜN O İLÇELER, BÜTÜN O ŞEHİRLER BU TERÖRİST UNSURLARDAN TEMİZLENECEK. GEREKİRSE MAHALLE MAHALLE, EV EV, SOKAK SOKAK. CİZRE´DE, SİLOPİ´DE, SUR´DA TEK BİR SOKAK KALMAYACAK Kİ BUNLARDAN TEMİZLENMEMİŞ OLSUN,? DİY

ANKARA (İHA) - Ahaber´de yayınlanan "Gündem Özel" programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şu anda beni bu gece rüyamda uykusuz bırakan veya gece 3´te bile kaldıran şey, yürüyen terör operasyonları, olabilecek ekonomik sonuçları, Irak´taki askeri mevcudiyetimiz, FED karar alacaksa Cuma günü Ekonomi Değerlendirme Kurulu toplantısında yaptığımız şeyler... Yani şu anda onun için dikkati dağıtmamak lazım. Sürekli Cumhurbaşkanı-Başbakan ilişkisi üzerinden spekülasyon yapılmasını da soru sorulmasını da doğru görmüyorum" dedi.


"Şırnak´ın Cizre ilçesindeki öğretmenler bakanlıktan gelen bir SMS neticesinde görevlerini terk ettiler. Cizre´de neler oluyor? Yıl ortasında eğitim kesiliyor, öğretmenler şehir dışına çıkıyorlar. Acaba bu orada büyük bir operasyonun işareti mi? Çocuklar öğretmensiz kaldılar, bütün bunlar nasıl giderilecek?" sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, "Son 30 yılın en kritik fakat en başarılı terörle mücadele operasyonlarını yürütüyoruz. Çünkü daha önce terör genellikle kırsal kesimde faaliyet gösterirken tedbirler de oralarda alınır, çatışmalar da oralarda yaşanırdı. Fakat terör örgütü bilinçli bir şekilde biraz da Suriye´de ve Kobani benzeri yerlerde yaşanmışlıklardan gelen kibirle saldırganlıkla terörün alanının şehirlere ve kritik ilçelere doğru yaydı" dedi.

"NEDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULUYORUZ?"
Başbakan Davutoğlu, "Kantonel özlem mi bu?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Onun olmayacağını biliyorlar. Zannediyorlar ki bu yaptıkları eylemlerle bizi yıldırabilirler, yavaşlatabilirler ya da bizi terörle mücadeleden caydırabilirler. Bunun olmayacağını görüyorlar. Yoksa Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, belli ilçelerde yoğunlaşan bu tür barikatlar, hendekler, bir takım hayatın normal akışını engelleyen şeyler, bunun üzerinden halkı bizar etmek istiyorlar. Buna devlet tedbir aldığı zaman da halk dönüp devleti suçlayacak diye bekliyorlar. Neden sokağa çıkma yasağı uyguluyoruz? Ben de memnun değilim bundan, açık söyleyeyim. Ama niye almak zorunda kalıyoruz çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden yapacağınız her alanda terör mücadele ve operasyon, sivil kayıplara yol açabilir. Barikatlar kuruyorlar, hendek kazıyorlar. Hendeğin öte tarafında okul var. Hendeğin öte tarafında hastane var. Hendeğin öte tarafında sağlık tesisleri veya sosyal tesisler var yani halk için açılmış yerler. Oraya öğretmen tayinle gittiğinde ülkenin hangi yerinden giderse gitsin Cizreli çocuklara eğitim vermek için gidiyor, Silopili çocuklara eğitim vermek için gidiyor. Ama bunların derdi bu değil bazı yerlerde okullar işgal ederek okulları bir terör karargahı gibi kendilerince veya yığınağı gibi kullanmaya çalışıyorlar, bazı yerlerde de okulları yakıyorlar."

"ÇÖZÜM: MÜCADELEYİ KARARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRMEK"

"Çözüm şu: mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmek. Çözümler, mücadele konusunda herkesin ortak bir tavırda buluşması" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Onun için Sayın Kılıçdaroğlu Diyarbakır´a gittiğinde ´hendek kazan arkadaşlar´ dediğinde ben hayretle onu takip ettim. Nereden arkadaşı oluyorlar bunlar Kılıçdaroğlu´nun? Hendek kazıp halkın gününü, normal hayatını tümüyle tarumar edenlerden arkadaş olur mu? Birileri onları arkadaş görürse onlar da kendilerini halka karşı her türlü zulmü yapabilecek meşruiyette görürler. Şimdi olan mesele şu, Cizre, Silopi ve diğer tüm bağlamlarda, bu mücadelenin, bu yöntemin uygulanabildiği belli noktalar kalmış. Dikkat ederseniz kırsal kesimde Irak-Türkiye sınırındaki Oramar Dağı´na kadar Özel Birliklerimiz çıktılar. Oradaki bütün mağaraları, bütün terör yığınaklarını tasfiye ettik ve ilk defa oldu. Genelkurmay Başkanlığımızın bize verdiği bilgiler, ilk defa Türkiye-Irak sınırı çok yalçın dağlardan oluşuyor, üzerinden helikopterle geçtim, biliyorum. Son Yüksekova´ya gidip Dağlıca şehitlerimizle ilgili, askerlerimizle beraber olduğumuzda da görme imkanımız oldu. Oramar, İkiyaka dağları tümüyle terörden arındırıldı. Ve biz bu mücadeleyi yürütürken kırsal kesim, mücavir alandaki bütün mezarlık görüntüsü altında terör faaliyeti yapılan yerlerdeki binalar, mezarları gerçek mezarsa dokunulmadan binalar yıkıldı. Bu sefer şehre terörü çekerek belli ilçelere çekerek halkı orada bizar edip varlık göstermeye çalışıyorlar. Bu konuda da tavrımız açık. Bütün o ilçeler, bütün o şehirler bu terörist unsurlardan temizlenecek. Gerekirse mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak."
 
"TEK BİR MAHALLE KALMAYACAK Kİ..."
Başbakan Davutoğlu, "Öğretmenlerin terk etmesi olumsuz görüntü vermedi mi?" sorusu üzerine ise, "Şimdi bizim bu mücadelede nasıl bu kararlılığımız varsa şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Cizre´de, Silopi´de, Sur´da tek bir sokak kalmayacak ki bunlardan temizlenmemiş olsun. Tek bir mahalle kalmayacak ki oradaki camisiyle okuluyla hastanesiyle herkes huzur içinde olmamış olsun. Tek bir ev kalmamış olacak ki yığınak yapılmış ya da alttan tünellerle birbirine bağlanıp oradaki halkın hayatı zehir edilmiş yer kalmayacak ki bu temizlenecek" karşılığını verdi.

"EN KISA ZAMANDA EN ETKİN MÜCADELEYLE TEMİZLENECEK"
"Ne kadar sürede öngörüyorsunuz?" sorusu üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:
"En kısa zamanda en etkin mücadeleyle. Birisi eğer Cizre´yi Kobani´ye çevirmeye kalkarsa ki öyle yapmaya çalışıyorlar kendilerince. Cizre´de DEAŞ yok, Kobani´de DEAŞ vardı. Cizre´de halkına muhabbetle, sevgiyle, şefkatle bakan bir devlet var, o halkın çocuklarını eğitmek için giden öğretmenler var. Onlar için orada gece gündüz, zor şartlarda görev yapan doktorlar, hasta bakıcılar, hemşireler var. Bunlar bu ülkenin insanları, DEAŞ gibi dışarıdan insanlar değil. Cizre de Türkiye Cumhuriyeti topraklarının en asli, El Cezeri´den itibaren bizim medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biri. Bu ilçelerimizde de bu mücadele sürecek. Eğitim faaliyetlerinin aksamaması için büyük çaba sarf ediliyor. Ama zaten belli mahallelerde hendekler, barikatlar dolayısıyla çocukların okula gitme imkanları kalmıyor. Bunun için gerekli mücadele yürütülecek."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı