DAVUTOĞLU´DAN SÖZ: ?HAZİRAN SONUNDA VİZESİZ SEYAHAT MÜMKÜN OLACAK?
SİYASET 8.04.2016 14:39:47 193 0

DAVUTOĞLU´DAN SÖZ: ?HAZİRAN SONUNDA VİZESİZ SEYAHAT MÜMKÜN OLACAK?

Davutoğlu 2016 yılı eylem planını açıkladığı toplantıda, "Verdiğimiz vaatlerin yüzde yüzünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım. Reformlarımızın yüzde 70´ini 6 aylık reformlarımızın yüzde 30´unu gerçekleştirdik. Biz icraatlarla huzurunuzdayız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı´nı açıkladı. Haliç Kongre Mezkezi´nde düzenlenen programda   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu´na yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu sert sözlerle eleştirerek, ?Biz icraatlarla meşgul iken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları haya ve edep duygularını çiğneyerek muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Hakareti siyaset üslubu zannedenleri, şiddetle lanetliyorum,?diye konuştu.

 

"Coğrafyamızı da büyük yangınlar var? diyen Başbakan Davutoğlu, ?Canını kurtarmak için ülkemize sığınan milyonlarca kardeşimize gönlümü açmış bütün imkanlarımız seferber ettik. 7 Hazirandan bu yana terörle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Biz hiç bir zaman mazeretlerin arkasına sığınan bir hükümet olmadık olmayacağız. Eş zamanlı olarak reformlar yapıyor, kamu düzenini sağlıyor, AB hedeflerine yürüyoruz,? diyen Davutoğlu satırbaşları ile şu açıklamalrda bulundu:

  • Dış ticaret, uluslararası yatırımda rekorlar kırdık ekonomimizi, milletimizi tarihine yakışır şekilde şaha kaldırdık. Yüzde 4´lük büyümeyle Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkeler ortalamasının 2 katından fazla büyüdük. G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 4. ülke olduk. Bu büyümenin olumlu etkileri toplumun her kesiminde hissedildi. ABD´den sonra en fazla istihdam üreten ülke olduk. Kadınlarımızın iş gücüne katılımını artırdık. Bankacılık sektörümüzü sağlam bir zemine oturttuk. Böylece yıllıklandırılmış dış ticaret açığı 2010 yılından bu yana en düşük seviyeye indi.?
  • Mart ayında söz verdik Haziran´da vizesiz olarak Avrupa´ya gideceksiniz diye. Haziran´da huzurunuza çıkıp vizesiz olarak Avrupa´ya gitme hakkına elde etmiş olarak sizlerle paylaşacağız. Onun için 3 aylık reformların bir kısmını erteledik ki vize için yasal düzenlemeleri yapalım. Muhalefetin geçici bütçe ile kalıcı bütçeyi beraber çıkarma teklifimize olumlu yanıt vermemesi de gecikmeye neden oldu?
  • Kadına uzanan ellere nasıl ceza veriyorsuk kadına karşı uzanan dillere de aynı tepkiyi göstereceğiz. Gerek işçi gerekse memur kadın çalışanlarımıza ilk doğumda 60 gün ikinci doğumda 120 gün sonraki doğumlarda 180 gün hakkını getirdik. İşçi statüsünde yarı zamanlı kadınlarımızın çalışmadığı süreye ilişkin prim ve ücretlerini asgari ücretten biz karşılıyoruz. Ev eksenli olarak çalışan kadınları geçici iş ilişkisi kapsamına dahil ediyoruz?
  • Yeni anayasanın takvimini öne aldıklarını belirterek, ?AK Parti bünyesinde oluşturduğumuz Anayasa komisyonu kısa sürede yazımı tamamlayacak. Yeni Anayasa için vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. Türkiye´nin hızını kesen değil, önünü açan, yerli, milli, sivil bir Anayasa´yı hep birlikte yazacağız?

 ?ANAYASA VAADİMİZİN TAKVİMİNİ ÖNE ALDIK?

Davutoğlu, yeni i anayasa konusunda ise sözlerini şöyle sürdürdü:

?1 yıllık takvim öngörmüştük ancak komisyon çalışmaları, özellikle CHP nedeniyle akamete uğradı. Anayasa vaadinin takvimini öne aldık. En kısa sürede tüm kesimlerin kabul edeceği sivil bir milli anayasa yapacağız inşallah. 78 milyon vatandaşımızı dikkate alarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Milleti değil devleti tanımlayan bir Anayasa yapacağız. Her hafta akademisyenlerle, siyasilerle, devlet tecrübesine sahip arkadaşlarla sürekli toplantılar halindeyiz. Milletimizin beklentisini karşılamaya dönük özel çalışmalar planladık. AK Parti bünyesinde oluşturduğumuz Anayasa komisyonu kısa sürede yazımı tamamlayacak. Ortaya çıkan taslağı yetkili kurullarımızla olgunlaştırdıktan sonra meclisimize en kısa sürede sunmuş olacağız. Yeni Anayasa için vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. Türkiye´nin hızını kesen değil, önünü açan, yerli, milli, sivil bir Anayasa hep birlikte yazacağız inşallah. Hukukun üstünlüğünü benimsemiş, özgürlüklerin kısıtlanmasını bir Türkiye hayaliyle yola çıkıyoruz. Söz verdik yaptık. Bütün vaatlerimizi 3 ayda yerine getirdik. AK Parti hükümetleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sözünün eri olacak. Reformlarla Türkiye ekonomisinin ikinci atılım yapmasını sağlayacağız?. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı