Davutoğlu: ´Herhangi bir savaşın parçası değiliz´
GÜNDEM 24.07.2015 13:42:49 254 0

Davutoğlu: ´Herhangi bir savaşın parçası değiliz´

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye savaşa girecek söylentileriyle ilgili olarak, "Herhangi bir savaşın parçası değiliz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD´e yönelik operasyonun hedefine ulaştığını söyledi.
Başbakan Davutoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye´nin kritik bir süreçten geçtiğinin altını çizen Davutoğlu, "Çevre ülkelerin çoğunda kamu düzeni sarsılmış, terör örgütünün baskıları altında son derece kaotik bir dönem yaşanıyor. Güvenlik boşlukları sınırlarımızı etkiliyor. Türkiye kendi güvenliğini tahkim etmek, diğer taraftan özgürlükçü demokrasiyi korumak zorunda. Çevredeki ülkelerin çoğunda seçim yapmayı bırakın, günlük hayatı bile sürdürmek mümkün değil. Ama Türkiye sadece bölgenin değil dünyanın en güçlü demokrasilerinden biri olduğunu ortaya koydu. Türkiye yeni bir döneme hazırlanırken, milletimizin beklentileri doğrultusunda adımlar atarak, Türkiye´nin daha güçlü şekilde geleceğe hazırlanmasını sağlarken, üçlü bir kıskaç terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir taraftan daha biz 2013 ekim ayında kendisini terör örgütü olarak ilan ettiğimiz ve her aşamada da Suriye´deki yıkıcı ve tahrip edici özelliği dışında İslam dünyasında oluşturduğu kötü algı dolayısıyla açıktan tehdit olarak gördüğümüz DEAŞ´ın saldırıları. Bununla ilgili planlamalar yaparken, PKK´nın bir çok ilde araç yakmaları dışında Adıyaman´da bir askerimizi şehit etmesi, Ceylanpınar´da iki polisimizi şehit etmesi ve bunu küstahça alçakça üstlenmesi ve arkasından da Diyarbakır´da bir polisimizi şehit etmesi. Burada PKK´nın ve IŞİD´in terör eylemleri arasında neredeyse paralellik var. Yüzlerine maske takmaya devam eden DHKPC ve bağlantılı örgütlerin sahneye çıktığını görüyoruz. Türkiye´de demokrasi kökleşmiş, temsil kabiliyeti olağanüstü yüzde 95´e çıkmış bir meclis tablosu varken teröre tevessül edilmesi hem tesadüf değil hem de tehdittir. Bu çerçevede Suruç saldırısı olduğu gün hatırlarsanız açıklamada şunu söylemiştim, bu saldırının hedefi Türkiye´dir. Şu anki değerlendirmemiz de aynı değerlendirmedir. DEAŞ´ın saldırılarında, PKK´nın saldırılarında, DHKPC´nin saldırıları da Türkiye´yi hedef almıştır" dedi.

Alınacak tedbirleri tek tek gözden geçirdiklerini belirten Davutoğlu, "İl bazında, örgüt bazında değerlendirmeler yaptık. Başta TSK, MİT müsteşarlarımız olmak üzere güvenlikle ilgili birimlerimiz, en detay şekilde talimatlandırıldı. Alacağımız tedbirler konusunda yaptığımız çalışmalardan sonra, toplantının bitişine müteakip, cumhurbaşkanımızı da arayarak atacağımız adımları arz ettim. Cumhurbaşkanımız İstanbul´da olduğu için ikili görüşme imkanımız olmamıştı. Yarın görüşmemizi İstanbul´da gerçekleştireceğiz" dedi.
Türkiye savaşa girecek söylentileriyle ilgili olarak da Davutoğlu, "Herhangi bir savaşın parçası değiliz" dedi.(İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli