DAVUTOĞLU: ?GÜVENLİK İNŞALLAH TAM OLARAK TESİS EDİLECEK?
SİYASET 15.12.2015 16:02:00 283 0

DAVUTOĞLU: ?GÜVENLİK İNŞALLAH TAM OLARAK TESİS EDİLECEK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şırnak´ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır´ın Sur ilçesinde bazı güvenlik çalışmalarımız sürdürülüyor. İnşallah bu güvenlik tam anlamıyla tesis edilecek" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak´ın Cizre ile Silopi ilçesinde görevli öğretmenlerin terör tehdidine karşı şehirleri terk etmesine ilişkin, ilçelerde, şehirlerde sukünet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle bu güzel çocukların her birinin geleceğine sahip çıkacaklarını söyledi.

"HALKIMIZA ÖZELLİKLE SESLENİYORUM, BU TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI SESLERİNİZİ YÜKSELTİN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan´a yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı´nda basın toplantısı düzenledi  ve şunları söyledi:

 "Şimdi, özellikle Cizre, Silopi ve Sur´da bazı güvenlik çalışmalarımız sürdürülüyor. Dün Cizre ve Silopi´de, sokağa çıkma yasağı bu çerçevede ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ilan edilme sebebi de teröristlerin herhangi bir şeklide sivil halkı katletmesine, saldırmalarına sebebiyet verecek şekilde bir ortamın doğmasına engel olmak. İnşallah Cizre ve Silopi de de bu güvenlik tam anlamıyla tesis edilecek. Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık, görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık, en aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan savunsunlar, nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler ama belli ilçelerimizi sanki Irak ve Suriye´de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye´ye yaymak isteyenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat açıktır. Bu ateş çemberi içinde Cizre´yi de Silopi´yi de bütün ilçelerimizde, vatan toprağının her bir karışının tam bir huzur ve özgürlük alanı haline getireceğiz. O bakımdan Cizre ve Silopi başta olmak üzere yürütülen operasyonlar, birkaç ilçemizde yoğunlaşan operasyonlar, kesinlikle sadece ve sadece terör örgütünün faaliyetine dönüktür. Orada yaşayan halkımıza özellikle sesleniyorum, bu terör örgütüne karşı seslerinizi yükseltin ve günlük hayata bir an önce geçilebilmesi için de güvenlik birimlerimizle işbirliği halinde birlikte kendi şehrinizi, kendi şehrinizin sokaklarını koruyun."

Bir gazetecinin, "Cizre ve Silopi´de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, sonrasında bazı görüntüler yansıdı. Yeni bir operasyon hazırlığı mı var? Diğer yandan da, öğretmenlere yönelik gönderilen mesajlar, öğretmenlerin bölgeyi terk etmesi, öğrencilerin durumu ne olacak?" sorusuna Davutoğlu şu yanıtı Verdi:

 "Terörle mücadele, Türkiye´de özelikle ateş çemberi içinde olan Türkiye´de, çok yönlü olarak yürütülmek zorunda. 23 Temmuz´da Suruç, arkasından Ceylanpınar saldırısından sonra PKK´ya, DEAŞ ve DHKP-C´ye yönelik başlatılan Huzur ve Demokrasi operasyonumuz bazılarının iddia ettiğinin aksine, 1 Kasım seçimleriyle alakalı olmayıp, kararlı bir şekilde bütün Türkiye´de terör tümüyle yok edilene kadar, tümüyle yok etmek mümkün değil dünyada ama, bu anlamda etkisini minimize edene kadar da devam edecek. Bu bağlamda, önce Kuzey Irak´taki kamplara yönelik kapsamlı hava harekatları yapıldı, iyi neticeler alındı. Daha sonra, şehre mücavir bölgedeki bu mezarlık görüntüsü altında yapılan binalarda haraç toplama, bölge halkına zulüm etme şeklinde yürütülen faaliyetlere son vermek amacıyla mücavir bölgedeki bu tür yapılanmalar tek tek tasviye edildi. Yine, kırsal alanlarda, Beytüşşebap´ta, Ağrı Dağı, Tendürek´te terörün burada barınacağını düşündüğü her yerde, kırsal alanda, kapsamlı operasyonlar yapıldı birer birer o dağlar teröristlerden temizlendi. Dağlıca saldırısı olduğunda, 16 yiğit askerimiz şehit edildiğinde ben bölgeye gitmiştim ve bu dağlar tek tek temizlenecek demiştim. Bugün itibarıyla söylüyorum, Dağlıca ve civarında, Irak-Türkiye sınırında ulaşılamaz zannedilen o yalçın dağların hepsinde kontrol sağlandı. Tek tek mağaralar o ve bölge temizlendi. Bunun üzerine, terör örgütü ilçelerimizde, bazı ilçelerimizde özellikle yoğunlaşarak, halk ile devleti karşı karşıya getirmek için bir çaba içine girdi. Barikatlar kurmak, hendek kazmak, mayınlar döşemek, eğitim için kurulan okulları terör karargahı haline dönüştürüp oralarda çatışmalar çıkarmak, tarihi camilerimizi tahrip etmek şeklinde Sur´da, Lice´de, Silvan´da, oralarda birtakım faaliyetlere girdiler. Özellikle de Cizre, Silopi, Nüsaybin, Dargeçit,Yüksekova´da bazı yaygın halkı devletle karşı karşıya getirecek faaliyetlere yöneldiler. Bu konuda da biz kararlı bir tutum takındık. Birçok ilçemizde son derece başarılı operasyonlarla ilçelerimiz bu terör unsurlarından temizlendi" cevabını verdi.

"BİR ÖĞRETMEN OLARAK DA SÖYLÜYORUM"

"Okullara gelince, tam bu soruyu HDP´lilere sormak lazım" diyen Davutoğlu, "O okullar, oradaki Cizreli, Silopili masum ve gözleri ışıl ışıl parlayan çocukları yetiştirmek için. O okullar çocukların dağa çıkıp, genç yaşta heba olmaları için değil. TBMM´ye sizler gibi gelip siyaset yapabilmelerini sağlamak içindir, sizler gibi siyaset değil, gelip siyaset yapmalarını, ama ümit ederim o okullarda yetişen çocuklar hiçbir böyle terör siyaseti yapmayacaklar. Bir öğretmen olarak da söylüyorum, bu çocuklarımızın her birinin en iyi şartlarda eğitimine devam etmesi için her türlü tedbir alınacak. Kısa dönemde sokağa çıkma yasağı üzerinde, ilçelerimizde, şehirlerimizde sukünet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle bu güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye´yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenler dış birtakım güçlere izin vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli