Dardağan: ?Ufkumuz büyük, hedefimiz belli?
SİYASET 26.03.2019 15:02:41 925 0

Dardağan: ?Ufkumuz büyük, hedefimiz belli?

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan Yeni Adana Gazetesi´ni ziyaret etti. 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarını anlatan Dardağan; ?Bu zor ekonomik şartlarda seçimlere en iyi şekilde hazırlandık. Bundan sonra

İktidarın yönetimini eleştiren CHP´li Dardağan insanların artık kötü gidişatı görmeleri gerektiğini belirterek; ?16-17 yıldır korku ile insan yönetiyorlar, herkesin yaptıkları ortada. Seyhan Belediyesi´nde 5 yılda Zeydan Karalar´ın yaptıkları da ortada. Seyhan´a seçilmesine mutlak baktığımız Akif Akay oldukça tecrübeli bir siyasetçi. Hep birlikte artık Adana´da bir şeylerin değişmesini istiyoruz. Özellikle Büyükşehir ve Seyhan´da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yerelde ve genelde iktidar olmak için çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

?AKP´NİN ADAY ÇIKARMAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI?

Dardağan, İYİ Parti ile yapılan ittifakta adaylar konusunda sorun yaşamadıklarını, tüm adayların MHP´nin de benimsediği isimler olduğunu  ifade ederken, AKP´nin 1. Parti olmasına karşılık aday çıkarmamasının tabanda kafa karışıklığı yaşattığını söyledi. ?Bu çekimser oyların da bizim lehimize döneceğini umuyorum? diyerek şunları kaydetti: ?Özellikle Yüreğir´de bugüne kadar en güzel kampanya gerçekleşiyor. Seçim  Yüreğir´de geçecek. Diğer  ilçelerde sorun olmadığı için Yüreğir´e özellikle ağırlık verildi. Az önce bahsettiğim kararsız kesimin oylarıyla orada da bir sürpriz yaşayabiliriz. Buna inanıyoruz. En büyük yarışımız Yüreğir´de geçiyor. Diğer sol partilerin de kaybettirme amaçlı aday çıkardıkları için bizim seçmenimizden oy alabileceklerini düşünmüyorum. Çünkü seçmen oralara verilen oyların boşa gideceğini biliyor.?

?ZAMAN KÜSÜP KIRILMA DEĞİL, BİRLEŞME ZAMANI?

Cumhuriyet Halk Partisi içinde muhtelif sebeplerle küskün, ?sandığa gitmeyeceğim? diyen seçmenlerine seslenen Dardağan; ?Öyle bir seçim zamanı ki, bu şartlarda kırılmanın, küsmenin zamanı değil. Birleşmenin zamanı. İnsanlar sandığa mutlaka gitmeli. Ayrıştırarak değil, birleşip büyüyerek Adana´mızı birlikte yönetelim istiyoruz. MHP Genel Başkanının söylediği gibi bir beka sorunu değildir bu. Bu bir yarıştır, ?ben daha iyi yönetirim, güzelleştiririm, sorunları çözebilirim´ yarışıdır. Bir vatandaşın başka bir partiye oy verdiği için beka sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. Hangi partiye oy verip vermediğini kimse kimseye sormuyor. Sokakta böyle bir sorun yok. Azim Öztürk gitti Zeydan Karalar geldi. Beka sorunu mu oldu? CHP belediyeyi iyi yönetemiyor mu? 17 yıldır AKP ülkeyi yönetiyor beka sorunu mu oldu? Böyle bir şey yok. Biz Diyarbakırlı vatandaşlardan oy istediğimiz zaman terörist diyorlar fakat doğu illerinde AKP ikinci partidir. Özellikle  yerel seçimlerde böyle bir beka tartışmasını gereksiz görüyorum? dedi.

?ADANA 20 YILDIR GERİYE GİDİYOR?

Dardağan, Türkiye´nin 3. Büyük kenti iken şu anda 16. sıralara kadar gerileyen Adana´nın bugünkü durumunun kötü yönetimlerden kaynaklandığının altını çizdi. ?20 senedir Adana geriye gidiyor. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi yapmadı. Seçmenlerimizin bunları görmesini bekliyoruz. İşsizlikte, hava kirliliğinde, ekonomik sorunlarda artış olmasının sebebi vizyonsuz yönetim anlayışıdır. Yerel yönetimler seçimi bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta eşit şartlarda gitmiyoruz ama  Adanalı seçmenimiz de bu gerilemeye artık dur demesini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptıklarımızla ortadayız. Şu anda Büyükşehir Belediyesi´nin 3-4 kreşi var  ama buna karşılık Seyhan Belediyesi 5 yılda 14 tane yaptı. Yeşil alanlar yenilendi, Kent Meydanı´nın büyük bir kısmı gelişti. Megakente yakışır bir il olmak istiyoruz? diye konuştu. (Öİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false