Ç.Ü.´ye yeni hizmet binaları
YAŞAM 14.05.2018 11:05:52 350 0

Ç.Ü.´ye yeni hizmet binaları

Türkiye´nin en zengin endemik bitki türlerine sahip ´Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi´nde açılış heyecanı vardı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi´nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesine bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Neredeyse Çukurova Üniversitesi´nin kuruluşundan itibaren kurulmaya çalışılan, yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesi Projesi tamamlanarak bilim dünyasına ve halka açıldı.

Tekfen Holding ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit´in desteğiyle ÇÜ Balcalı Yerleşkesi´nde 200 dönümlük alanda kurulan bahçeye ´Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi´ adı verilmişti.

Yeni Yapılan Yönetim ve Hoşgeldin Binaları Törenle Açıldı.

Resmi açılışın ardından Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi´nde bir açılış heyecanı daha yaşandı. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle yapılan yönetim binası ile hoşgeldin binası, düzenlenen törenle açıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ve akademisyenlerin katılımıyla yeni hizmet binalarının kurdeleleri kesildi.

Botanik Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan törende yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye´de botanik bahçesi kurulması için en uygun yerin iklimi nedeniyle Çukurova Bölgesi olduğunu anımsattı. Bahçenin kuruluşuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Çakan, Botanik Bahçesi´nin insanların gezdiği, ilgili öğrencilerin eğitim gördüğü, çocukların üretim ve hasat yaptığı bir mekân haline geldiğini söyledi. Koruma altına alınan bitki türlerinin gelecek nesillere aktarılması adına büyük bir görev üstlendiklerini kaydeden Prof. Dr. Çakan, açılışı yapılan yönetim ve hoşgeldin binalarının eğitim amaçlı kullanılacağını ifade etti.

Prof. Dr. Kibar: "40 Yıllık Proje Tamamlandı..."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Çukurova Üniversitesi´nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje olan Botanik Bahçesine bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Botanik Bahçesi kurmanın kolay bir iş olmadığının altını çizen Prof. Dr. Kibar, projenin arkasında büyük bir ekip, büyük bir emek ve büyük bir maddi kaynak kullanımı olduğunu söyledi.

Açılışın ardından akademisyenler yeni hizmet binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Adil Güner törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar´a, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki resimli Türkçe Türkiye Florası Ansiklopedisini armağan etti.  (CO)       

        

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı