Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası’nda muhteşem final
SPOR 30.10.2020 10:28:00 1284 0

Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası’nda muhteşem final

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) Akbal Rulman’ın sponsorluğunda düzenlenen Merve Akçay Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası’nda kupalar sahiplerini buldu.

Merve Akçay anısına düzenlenen turnuvanın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde yapılan töreninde Cumhuriyet coşkusu yaşandı. 

ATDSK’nın kulüp içi turnuvalarından biri olmakla birlikte herkese açık olan Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası, 1965’de Adana’da kurulan, Türkiye genelinde otomotiv ve sanayi sektörüne rulman, yedek parça ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Akbal Rulman’ın sponsorluğunda yapıldı. 320 tenisçinin katıldığı turnuva, Akbal Rulman’ın İstanbul Şubesi’nin yöneticiliğini yapan, geçtiğimiz mart ayında ani bir rahatsızlık sonucu genç yaşta yaşamını yitiren Merve Akçay’ın anısına gerçekleşti. 9 Eylül’de başlayan ve 27 Ekim’deki final maçıyla son bulan turnuvanın ödül töreni, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’inci yıldönümünün kutlandığı 29 Ekim’de yapıldı. Törende konuşan sponsor Akbal Rulman’ın Yönetim Kurulu Üyesi, ATDSK yönetiminde de bulunan Kemal Coşkun, Cumhuriyet coşkusu ile hüznü bir arada yaşadıklarını belirterek, “Akbal Rulman olarak üçüncü kez sponsor olduğumuz kulüp turnuvamızı bu yıl, ani vefatıyla bizi yasa boğan kuzenim Merve Akçay anısına gerçekleştirdik. Yaşasaydı, 30 Ekim’de doğum gününü kutlayacaktık. Bu anlamlı günde, Türk kadınına en yüce değeri veren, kortlarda Türk kadınlarının tenis oynayabilmelerinin de mimarı olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Cumhuriyet genci olarak doğan, yetişen ve ülkesi için çalışan kuzenim Merve’yi rahmetle anıyorum. Hüzün ve coşkuyu bir arada yaşadığımız bu anlamlı günde Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi. Coşkun’a turnuvaya verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi sunan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, “Atatürk’ün ‘vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ sözünden hareketle ATDSK yönetimine geldiğimiz ilk günden bu yana Türk Tenisi için çalışıyor, yatırımlar yapıyoruz. Damarlarımızda taşıdığımız kanımızın verdiği kudretle çok daha iyi işler, çok daha büyük projeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Keskin, turnuva hakemlerine de teşekkür ederek, hediye verdi. Turnuvanın şampiyonları ile finalistlerine kupalarının verilmesinin ardından, 10’ıncı Yıl Marşı seslendirilerek, tören son buldu. Sporcular ve davetlilerin, ellerindeki bayrakları sallayarak marşa eşlik ettiği tören, havai fişek gösterisi ile taçlandı.

TURNUVADA KUPA ALANLAR

ATDSK Başkanı Keskin, Genel Sekreter Can İstif ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Coşkun tarafından kupaları ile hediyeleri verilen şampiyonlar ile finalistlerin isimleri şöyle:

BAYANLAR : Master kategorisi Aylan Kurtar, Ece Şanıvar Koçak, A kategorisi Tülay Demir, Oya Bengi, B kategorisi Kübra Ay, Yağmur Çolak, C kategorisi Gülay Say, İnci Taşkın.

ERKEKLER : Master kategorisi Onur Homurlu, Bilgehan Büyüktaş, A kategorisi Aydın Gizir, İbrahim Erkan, B kategorisi Arda Gülü, Alper Bahçıvan, C kategorisi Hakan Yardımcı, Cihan Kıllı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı