?CUMHURİYET YANLILARI ?HAYIR´DA BULUŞACAK?
GÜNDEM 7.04.2017 12:40:08 257 0

?CUMHURİYET YANLILARI ?HAYIR´DA BULUŞACAK?

İl Başkanı Barut ve Adana Milletvekili Tümer yaptıkları konuşmalarda, vatansever, Cumhuriyet yanlısı tüm yurttaşların HAYIR´da buluşacağını belirterek, Roman yurttaşlara da sandığa gitmeleri ve HAYIR oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Adana´nın Ceyhan ve Yüreğir ilçesindeki Roman yurttaşlarla kucaklaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, referandumda Cumhuriyet için, özgürlük için HAYIR oyu verilmesi gerektiğini belirterek, hemşehrilerinden ?HAYIR´ sözü aldı.

CHP Adana İl Başkanlığının davetlisi olarak dün Adana´ya gelen Türkiye´nin ilk ve tek Roman milletvekili olan Özcan Purçu, ilk olarak İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar´la birlikte Ceyhan´da Şahin Özbilen Mahallesi´nde yaşayan Roman yurttaşlarla buluştu. Burada ev ziyareti de yapan Purçu, daha sonra Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel´in de katılımıyla Yüreğir´in Akıncılar Mahallesi´ndeki Adana Roman Kültürü Derneği´nin açılışını yapıp, hemşehrileriyle kucaklaştı.

İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise Türkiye´nin dört bir yanında yaşayan Roman yurttaşların ortak noktasının yoksulluk olduğunu belirtti. Romanların yoksulluğa bağlı olarak eğitim olanaklarından yeterince yararlanamadığının altını çizen Purçu, tüm çocukların ve gençlerin eğitim alması gerektiğini kaydetti. Üniversite öğreniminin önemine vurgu yapan Purçu, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden Romanların, bayrağına, vatanına bağlı insanlar olduğunun altını çizen Purçu, ?Biz ülkemizi seven, evlatlarını askere kınalar yakıp davullarla, zurnalarla uğurlayan, cumhuriyete bağlı, Atatürkçü, vatansever ve özgürlüğüne düşkün insanlarız. Yoksul olabiliriz ancak onurlu ve gururlu insanlarız? dedi.

?CUMHURİYET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN ?HAYIR´ DEMELİYİZ?

16 Nisanda gerçekleştirilecek referandumda ?neden HAYIR? denilmesi gerektiğini de anlatan Purçu, kendisinin parlamenter sistem sayesinde milletvekili olabildiğine dikkati çekerek, ?Parlamenter sistemde Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olan herkes milletvekili, belediye başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı olabilir. Bu, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu demokratik parlamenter Cumhuriyet rejimin sağladığı bir haktır. Ancak, bugün millete yani bizlere verilen egemenlik tekrar bizden alınarak tek bir kişiye verilmek isteniyor. Başkanlık rejimine geçildiği taktirde tüm yetkiler bir tek kişide toplanacak. Bu nedenle Cumhuriyet için, özgürlük için, demokrasi için HAYIR demeliyiz? diye konuştu. Hemşehrilerinden HAYIR sözü alan Özcan Purçu, daha sonra karayoluyla Malatya´ya gitti


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false