Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Afrin bildirisine imza atanlara sert tepki
SİYASET 28.01.2018 16:19:49 234 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Afrin bildirisine imza atanlara sert tepki

Erdoğan: ?Madem barışseversiniz, niçin bölücü örgüt mensupları, ailelerinin gözü önünde güvenlik görevlilerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız. Hainler. Aybüke hoca, Necmettin öğretmen şehit edilirken vicdansızlar niçin sesiniz çıkmadı? Polislerimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin harekatına karşı bildiri yayınlayan yazar, akademisyen ve sanatçılara sert tepki göstererek, ?Madem barışseversiniz, niçin bölücü örgüt mensupları, ailelerinin gözü önünde güvenlik görevlilerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız. Hainler. Aybüke hoca, Necmettin öğretmen şehit edilirken vicdansızlar niçin sesiniz çıkmadı? Polislerimiz şehit edilirken niye sesiniz çıkmadı? Onların kanı yerde kalmayacak? dedi.
AK Parti Çorum İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın hedefinde Afrin bildirisine imza atan sanatçı, akademisyenler vardı.
Kendilerini gazeteci, düşünür, sanatçı, siyasetçi sananların terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyondan neden rahatsız olduklarını bilmediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Biz terörü bitirdikçe, terör örgütü tarihin en büyük zayiatını verdikçe birileri rahatsız oluyor. Hem ülke içinde hem de yurt dışında kimi çevreleri çok rahatsız ediyor. İkbalini Türkiye´nin tökezlemesine bağlayanların operasyonlarımızdan hayal kırıklığına uğraması doğaldır. Neymiş bunlar savaş karşıtıymış. Bölgede çakışma istemiyormuş. Neymiş Türkiye´nin sınırlarını korumasının yolu YPG ile sulh içinde yaşanmasından geçiyormuş. Yememiş, içmemişler bunun gibi bir sürü hezeyanın altına imza atmışlar. Sonra da utanmadan bunu milletvekillerine göndermişler. Adama sormazlar mı şimdiye kadar aklınız neredeydi. Madem çatışma istemiyorsunuz, terör örgütü son bir senede 700 defa ülkemize saldırırken, siz neredeydiniz. Kan dökülmesine karşıydınız da bölücü örgüt Suriye´de on binlerce insanı vahşice katlederken niye gıkınız çıkmadı. Polislerimiz, askerlerimiz şehit edilirken niye sesiniz çıkmadı. Onların kanı yerde kalmayacak bunu böyle bilesiniz? dedi.
Afrin bildirisine imza atanların yaptıklarını riyakarlık, sahtekarlık, fikir soytarılığı olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Teröristlerin elinde olan bir kardeşimizin eşini aradım. ´Eşim canlı veya şehit. Beni onlara verin, onlar eşimi bana versinler.´ Eşi bunu söylüyor. Dedim ki, biz her türlü adımları atıyoruz. Elimizde terör örgütünden çok kişi var. Biz ne yapacak ulaşacağız. Biraz sabırlı olun. Benim canlı veya şehit kardeşimin eşi bunu düşünürken be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyorsunuz. Bizimle neyin pazarlığını yapıyorsunuz. Profesör olsan ne yazar, sanatçı olsan ne yazar. Siz sözde sanatçısınız. Burası sözün bittiği yerdir bu böyle bilinsin. Niçin bugüne kadar bir kez olsun bölücü örgütün evinden kovduğu milyonlarca Suriyeli için bir açıklama yapmadınız? Hem bunları yapmayacaksınız hem de utanmadan arlanmadan bugün bize barıştan, adaletten bahsedeceksiniz. Barış konusunda bizimle yarış edebilecek göremiyoruz. Utanmadan bugün bize barıştan, adaletten bahsedeceksiniz. Bunların yaptığı riyakarlık, sahtekarlık, fikir soytarılığıdır. Bunun adı teröristlere canlı kalkan olmaktır. Sözüm ona barışseverlik adı altında teröristlere yardakçılık yapanlar ancak böyle sıfatlandırırlar. Bunların asıl derdi güvenlik güçlerimizin sınırlarımızın ötesinde tepesine bindiği teröristlere sınırlarımız içerisinde kol kanat germek, destek vermektir. Ancak ne kadar yırtınırlarsa yırtınsınlar beyhude. Nasıl Cerablus, El Bab´taki teröristler yok olmaktan kurtulamadıysa, Afrin ve ve Münbiç´teki teröristler de kendilerini bekleyen acı sondan kaçamayacak. Ülkemizin güney sınırında tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele sürecek. Hiçbir tehdit baskı bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacak" ifadelerini kullandı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli