SİYASET 8.05.2018 14:56:21 156 0

"GARİBAN OLMAK ŞAİBELİ OLMAKTAN İYİDİR"

İnce kendisine gariban diyen Erdoğan´a, "Türkiye bu haldeyken bana gariban diyor, Genel Başkana da karikatür diyor. Ben baba tarafından Selanikliyim, baba tarafından Rizeliyim. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Erdoğan´a sesleniyorum, meydanlarda böyle laflar etm

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve beraberindeki heyet, DİSK´i ziyaret etmek üzere Türk-İş´ten ayrıldı. DİSK ziyaretinden sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün grupta kendisi ile ilgili söylediklerine cevap verdi.

 ?Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Erdoğan´a sesleniyorum, meydanlarda böyle laflar etme hemşerim

İnce şunları kaydetti: 

?AKP  Genel Başkanı benim için gariban demiş. Türkiye bu haldeyken bana gariban diyor, Genel Başkana da karikatür diyor. Ben baba tarafından Selanikliyim, baba tarafından Rizeliyim. Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Erdoğan´a sesleniyorum, meydanlarda böyle laflar etme hemşerim. Gel memleketin sorunlarına çare olalım. Gariban olmak, şaibeli olmaktan iyidir. Doğru söylüyorsun ben rahmetli kamyon şoförü Hacı Şerif´in oğluyum. 16 senedir milletvekiliyim, 14 senesi kirada geçti. Son bir buçuk yıldır da evim var. Bu memleketin çoğu gariban. Sokaklarda sessiz bir direniş var. ?Türkiye´yi barıştıracağız. Meclise önerimdir, bu madde değiştirilmelidir. Cumhurbaşkanı meydanlarda, tezek, gariban, kukla, karikatür demezse, toplumu germezse millet de cumhurbaşkanına laf söylemez ve cumhurbaşkanına hakaret olmaz"

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir´i ziyaret ettikten sonra Türk-İş Genel Merkezi´ne geldi. İnce´yi kapıda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay karşıladı. Daha sonra hep birlikte toplantı salonuna geçildi. Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Atalay, Muharrem İnce´yi merkezlerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ?Türkiye´nin içinde bulunduğu koşullar gerçekten ağır. Dünyanın bütün ülkelerinde yoksular mutsuzdur. Fakat burada ilginç bir şey var zenginler de mutsuz. Çünkü geleceklerinden kaygı duyuyorlar. Bu durumu değiştirmemiz lazım. Türkiye´nin huzura barışa ihtiyacı var. Bu sebeple dün cumhurbaşkanı adaylarından randevu istedim. Saadet Partisi ile görüştüm. Erdoğan ve Akşener´den cevap bekliyorum. Adalet Bakanlığı izin verirse Demirtaş´ı Çarşamba günü ziyaret edeceğim. Bu gerginliği sona erdirip Türkiye´yi demokratikleştirmemiz ve örgütlü bir toplum yapmamız lazım. Sendikalı işçi sayısı yerlerde sürünüyorsa burada bir sorun vardır. Bizim derdimiz Recep Tayyip Erdoğan´ı indirmek değil, bizim kişilerle işimiz yok. Türkiye´yi geri döndürmeyeceğiz, en ileri götüreceğiz. ´Tayyip Erdoğan´ı yargılayacak mısın´ diye soruyor halk. Hayır benim işim yargılamak değil. Benim cumhurbaşkanı olarak ekibimle birlikte bizim görevimiz adil bir yargı. Bağımsız bir mahkeme. İlk işimiz yargı olacak. Cumhurbaşkanını yargılayan hakimler istiyorum. Bundan sonra her şey kendiliğinden olacaktır. Buna bağlı olarak ekonomi güçlenecektir. Çünkü yabancı yatırımcı ülkeye güven duyacak. Düğme iliklemeyen çay toplamayan hakimler bulacağız. Bu vatanın namuslu evlatları var. Her mahkemede bir tane var. Tarafsız yargıçlar, buradan başlayacağız. Adalet Bakanlığı Hakimler Kurulundan çıkacak. Bunları yaptığımızda, 80 milyon vatandaş yargıya güvendiğinde ekonomimiz düzelecek? ifadelerini kullandı. 

?Kapıkule´den öteye pasaportumuzun değeri olacak
Örgütlü bir yaşama geçeceklerini belirten İnce, ?Bunu başarabiliriz. İnsanlar sendikaya üye olmaktan korkmayacak. Coğrafyamızın en genç nüfusuna sahibiz. Yoksulluk bizim kaderimiz değil. Kapıkule´den öteye pasaportumuzun değeri olacak. Derdimiz doları, euroyu, faizleri, benzini ve mazotu indirmek. Eğer Tayyip Erdoğan´ı indirdiğimizde bu dediklerimiz iniyorsa, o arkadaş da bir zahmet iniversin. 80 milyon ondan daha değerli. Hiçbir korkumuz yok. Sokak başaracağımıza inanmış, ben bunu görüyorum? şeklinde konuştu. 

?Sayın AKP Genel Başkanının partisine benim ayağım alışmaz
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?İnce´yi partime davet ederim? sözlerine ilişkin, Erdoğan´ın ?Partime davet edebilirim, hem ayağı alışsın? dediğini anımsatarak, ?Sayın AK Parti Genel Başkanının partisine benim ayağım alışmaz. Bence saraya davet etmemesinin nedeni, ayağım oraya alışır diye korktu herhalde. Oraya gidersem ayağım alışır bir daha oradan çıkmam diye düşünmüştür. Herkese imza konusunda yardımcı olunması gerektiğini tekrar tekrar söylüyorum. Emin olun ki son bir imza kalsa rakiplere ben de oy veririm? diye konuştu. 

?Memleket işlerinde küslük olmaz
"Cumhurbaşkanı Erdoğan sizi partisine davet ederse gitmeyecek misiniz" sorusuna İnce, ?Memleket işlerinde küslük olmaz. Biz memleket sevdası için yola çıktık. Fark etmez benim için simitçiye çağırsa oraya da giderim. Halk tipi bir cumhurbaşkanı olacağım. Ankara´da trafik aksamayacak. Bisiklete binen, simitçide oturabilen, esnaf lokantasında yemek yiyen, pazara giden, pazardan alışveriş yapan olacağız. Türkiye geleneklerine geri dönecek? cevabını verdi. 

?Bambaşka şeyler yapacağız yanı fabrika ayarları demiyorum, yeni ayarlar kuracağız
Cumhurbaşkanlığı makamı olarak Çankaya Köşkü´nü kullanacağını aktaran İnce, ?Sarayın ışığını kısacağım. Orayı gençlere vermeyi düşünüyorum. Bu ülkenin en akıllı çocuklarına vereceğim. Televizyonlarda bilim konuşulacak. Bambaşka şeyler yapacağız yanı fabrika ayarları demiyorum, yeni ayarlar kuracağız? diye konuştu. 

?Kaç aday olursa olsun hep birlikte televizyona çıkalım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı televizyon programına davetini yineleyen İnce, ?TRT´de yapalım. Bu ülkenin cumhurbaşkanı devletin televizyonuna prim yaptırmak istemiyor mu? Ben olsam TRT´ye prim yaptırmak isterdim. Kaç aday olursa olsun hep birlikte televizyona çıkalım. Ben hazırım, bütün bakanlarını valilerini alsın gelsin ve ben tek geleceğim? dedi. 
24 Haziran´da Cumhurbaşkanı olduğunda OHAL´i hemen kaldıracağını belirten İnce, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
?Çarşamba günü Edirne, Perşembe günü Hakkari ve Cuma günü de Rize´deyim. Kürt sorunu aynı zamanda bir ahlak sorunudur. Politikacılar Kürt sorununu ahlaksızca kullandılar. Her yerde farklı konuştular. Seçtiğim bu 3 şehirde aynı şeyleri konuşacağım ve yapamayacağım bir şey söylemeyeceğim.? 

. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs´ta ve 29 Ekim´de eksiklerini gidermeleri için 500 lira ödeme yapacağız. Önümüzdeki günlerde manifestomuzu açıklayacağız.? 

CHP Genel Merkezi´nde yaşanan asansör krizi ile ilgili gelen soruya ise Muharrem İnce, ?Kendi arkadaşlarıma fırça attım size ne. Benim akrabalarım onlar. Kendi yoğurdum ekşi diyebilirim? cevabını verdi. 
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve beraberindeki heyet buradaki ziyaretlerinden sonra hep birlikte Hak-İş Genel Merkezi´ne gitmek üzere DİSK´ten ayrıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false