Çulhaoğlu, “Bakan Albayrak Ülke Ekonomisini Uçurumun Eşiğine Getirmiştir”
SİYASET 12.07.2020 16:58:00 531 0

Çulhaoğlu, “Bakan Albayrak Ülke Ekonomisini Uçurumun Eşiğine Getirmiştir”

İyi Parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu “Ekonomik Veriler Bu Senenin Çok Daha Zor Geçeceğini Gösterirken Hazine Ve Maliye Bakanı Hayal Görmeye Devam Ediyor” dedi.

Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti.

Bundan tam iki sene önce, 9 Temmuz 2018’de, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk kabinesi ilan edildi. Ekonominin dümeni de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teslim edildi.O günden beri bu görevi yürüten bakan ülke ekonomisini yap-boz tahtasına çevirmiş, ekonomiyi uçurumun eşiğine getirmiş, milletimizi vergi ve cezalarla bunaltmış, hiçbir başarı hikayesine imza atamamıştır. En son olarakta geçen hafta televizyon kanallarına canlı bağlanıp, "Ekonomik İstikrar Kalkanı ile verdiğimiz destekler, sektörel güven endekslerimize de yansıdı. Veriler, bu zor süreçten güçlenerek çıkacağımıza olan inancımızı destekliyor." dedi. Yani milletimizin aklı ile dalga geçmeye devam ediyor sayın bakan. Halktan kopuk bakan, çarşı – pazardaki yangını görmediği gibi ülke ekonomisinin can havli ile ayakta kaldığının bilinmemesi için elinden gelen bütün manipülasyonları yapıyor. Olmadı, beceremedik, beceremiyoruz diyemediği için bunları her ekrana çıktığında sürekli tekrar ediyor. Şimdi bakan beyi gerçeklerle yüzleştirmek için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının rakamlarıylakendi kendilerini tezata düşüren karnesine ve ekonomimizin durumuna kısaca bir bakalım.

İki sene önce 1 dolar4,60 lira iken bugün 6.85 liradan işlem görüyor. Yani iki senede Türk Lirası yüzde 50 değer kaybetmiş. Geçen iki senede ekonomi yüzde 6,5 küçülmüş, özel sektör yatırımlarıysa yüzde 16 azalmış. Kişi başı milli gelirimiz 9 bin doların altına düşmüş. Tarımda çalışanların sayısı 450 bin, hizmet sektöründe çalışanların sayısıysa 350 bin kişi azalmış. Yani Türkiye’yi uçuracak yıldız kadronun icraatları sayesinde sadece bu iki alanda istihdam kaybı 800 bine ulaşmış.İki senelik enflasyon yüzde 30 olmuş. Gıda fiyatlarındaki artışsa ortalama yüzde 35. Cari transferler için öngörülen 391 milyar 300 milyon lira ödenek, eklemelerle 402 milyar 200 milyon liraya çıkarıldı. Hazine yardımları ödeneği 130,5 milyar liraydı, ama 136 milyar liraya çıktı. Görev zararları için 79 milyar 600 milyon lira ödenek öngörüldü, ama zarar 91 milyar 300 milyon lira oldu, bu oran neredeyse tarımdaki ithalatımız kadar. Sayın bakan çıkıp diyor ki; “Görev zararı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, yap-işlet-devret projelerinin, yani otoyol, köprü ve Avrasya Tüneli’nin, garanti ve katkı ödemeleri de artışta etkili oldu”. Tam 116 milyar 450 milyon lira. Yani fakir fukaraya verilen 10 milyar liralık desteğin 11,5 katından fazla. Milyonlarca vatandaşımıza 10 milyar lirayı çok görürken, yandaş müteahhitlere 116 milyar lira ödenmiş. O para, milletimizin parası. O hazine, milletimizin hazinesi. Yazıktır, günahtır. Ne müteahhitlermiş,ne büyük dostluklarmış arkadaş. O beş müteahhidinizi bir türlüdoyuramadınız gitti. Eşi dostu zengin etmekten bir türlü bıkmadınız gitti. İsrafa, şatafata bir türlü doyamadınız gitti. Yazıklar olsun! Bütün bu iş bilmezliklerleTürk ekonomisinin geldiği nokta ortada. Bunu en iyi milletimiz yaşıyor, biliyor. Bunu bakkalda, markette, manavda, ödenemeyen faturalarla yaşamaktadır milletimiz. Çalışanlarımızın, memurlarımızın, durumu ortada. Çiftçimizin, esnafımızın, işletmelerimizin, KOBİ’lerimizin durumu ortada. İşsiz vatandaşlarımızın, gençlerimizin durumu ortada. Emeklilerimizin, emekli olamayan EYT’lilerimizin durumu ortada. Besleyip büyüttüğü müteahhitlerin parasını eksizsiz ödeyen iktidarın, en düşük memur emeklisine reva gördüğü 148 lira zam ortada. En düşük işçi emeklisine yapılan 72 lira zam ortada. Emeklilerimize günlük 2,5 lira, 5 lira zammı reva gören hükümet, Türkiye’de açlık sınırının 2.431 lira, yoksulluk sınırının da 7.942 lira olduğunu bilmiyor mu?

Milyonlarca vatandaşı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan bir ülkenin ekonomisi, nasıl oluyor da uçan ekonomi oluyor? Bakan’a göre borsamız rekor kırıyor, kayınpederine göre şahlanmamıza herkes tanık oluyor. Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor. Ama nedense ne bu rekorlar, ne de bu şahlanma, milletimizin tek bir ferdinin hanesine uğramıyor. Millet inim inim inlerken ekranlarda gülerek açıklama yapmıyorlar mı?.Saygılarımla.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu