Çukurova´nın Sosyal Altyapı Analizi Yapılıyor
YEREL 4.08.2016 10:51:31 252 0

Çukurova´nın Sosyal Altyapı Analizi Yapılıyor

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, kamu, stk ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek koordine etmek gibi büyük bir misyona sahip ajansların, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyecek araştırma ve analiz çalışmaları yapmakla sorumlu bir ku

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ortaklığında yürütülen ?Çukurova Bölgesi Sosyal Altyapı Projesi? kapsamında 1-2 Ağustos tarihlerinde Adana ve Mersin illerinde odak grup toplantısı yapıldı.

Çalışma kapsamında bölgenin mevut durumun analizini yapmak amacıyla düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve konu ile ilgili akademisyenler katılım sağladı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında, kamu, stk ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek koordine etmek gibi büyük bir misyona sahip ajansların, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyecek araştırma ve analiz çalışmaları yapmakla sorumlu bir kuruluş olduğuna değindi.

2016 yılını sosyal araştırmalara tahsis ettiklerini belirten Altunsu, ?Çukurova Bölgesindeki sosyal uyumu güçlendirmeye yönelik ihtiyaç duyulan altyapı yatırımlarının belirleyerek, bölgenin sosyo-ekonomik ve mekânsal bütünleşmesine katkı sağlamayı hedefleyen çalışma kapsamında Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ortaklık sağladık. Kurulan ortaklık ile göç açısından transit bölge konumunda olan Adana ve Mersin´in temel sosyal problemlerini bu kuruluş ile birlikte yapmaya karar verdik.? dedi.

Altunsu, TÜİK ile ayrı bir protokol imzalanarak yaklaşık 5000 civarında anket ile çalışmanın destekleneceğini belirterek ?Çalışma kapsamında odak grup çalışmaları ve anketler sonucunda ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Hedefimiz bölgede sosyal altyapı anlamında kreşinden, sağlık kuruluşlarına, spor merkezlerine kadar insanın gündelik yaşamda ihtiyaç duyacağı her alanda mahalle bazlı ne gibi tesislere ihtiyacı duyduğu, ihtiyaçları karşılama oranının ne olduğu, insanların kalkınma ve refah ile yaşamaları için yeterli imkânlar sağlanıp sağlanmadığı tespit edilecektir. ?açıklamalarında bulundu.

Daha sonra söz alan Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Pınar Uyan çalışmanın amacı ve metotları hakkında katılımcılara bilgi verdi. (VŞ)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false