Çukurova Sulama Birlikleri Derneği Genel Kurulu´nu Yaptı
YAŞAM 9.01.2018 12:44:13 684 0

Çukurova Sulama Birlikleri Derneği Genel Kurulu´nu Yaptı

ÇUSUDER´in Olağan Genel Kurulu, Güney Yüreğir Sulama Birliği´nin (GYSB) ev sahipliğinde yapıldı. Yapılan oylama sonucunda ÇUSUDER´in Faruk Yaşar Umar başkanlığındaki yönetim kurulu Aziz Sarı, Abdurahman Özdoğan, Arif Tünk, Münir Irgal´dan oluştu.

Örgütlenmenin önemine vurgu yapılan genel kurulda söz alan ÇUSUDER Başkanı Faruk Yaşar Umar, bölgede 54 sulama birliğinin hizmet verdiğini, ancak sadece 23´ünün derneğe üye olduğunu belirterek, öncelikli hedefleri arasında üye sayısını arttırmak olduğunu dile getirdi.
Umar, "Ne kadar güçlü olursak o kadar iyi olacaktır. 3 yıllık faaliyetlerimizde birliğimizi en iyi şekilde temsil etmeye özen gösterdik. Son yıllarda katılım sayımız diğer derneklere oranla daha fazla ancak, yeterli bulmuyoruz. Bunu daha iyi yerlere taşıma çabası içerisindeyiz. Çukurova Bölgesi olarak 4 ili kapsıyoruz, ancak sınırımız yok. Başka illerden de birlikler üye olmak istiyor. Konya´dan çok talep var. Kayseri´den, Kahramanmaraş´tan, Malatya´dan arkadaşlarımız üye olmak istiyor. Üye sayımızın artmasıyla birlikte 6. Bölge Sulama Birlikleri fark yaratacak" dedi. 

ÖZELLEŞTİRME MALİYETİ ARTIRIR
Geçtiğimiz dönemlerde mevcut sulama birlikleri yerine farklı model arayışları olduğunu hatırlatan Umar, şunları dile getirdi;
"Bunlar, sulama hizmetinin belediyeler eli ile verilmesi, özelleştirme ve hizmet alımı şeklinde işlerin yürütülmesi şeklindeydi. Belediyelerin siyasi bir yapısı yar. Sulama hizmetinin belediyelere devri halinde istediğimiz verimi alma şansımız olmayacaktı. Özelleştirme de maliyeti arttıracaktı. Çünkü, sulama birlikleri kar amacı gözetmeden bu hizmeti veriyor."
 
"OLUMSUZ İZLENİMİ BİRLİKTE SİLECEĞİZ"
Sulama birlikleri hakkında kamuoyunda olumsuz bir görüş hakim olduğuna da işaret eten Umar, bu sorunun çözümü içinde birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Umar, "Özellikle Güneydoğu´daki bazı birliklerde yaşanan olumsuzluklar sanki ülkenin tüm birliklerinde yaşanıyormuş gibi bir anlayış hakim. Bu durumun düzeltilmesi için hepimizin gayret içerisinde olması gerekiyor. Konuyla ilgili vali beyden randevu aldık. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
"BİRLİKLER DİJİTAL ORTAMA TAŞINACAK"
ÇUSUDER olarak temel amaçlarının sulama birliklerinin işletme haritasını dijital ortama taşımak olduğunu da dile getiren Umar, "Bu sistem sayesinde parsellerin yerini öğrenmek çok basit hale gelecek. İşletme alanımızı çok hızlı bir şekilde belli edebileceğiz. Diğer alanları da sorgulayabileceğiz. Bize ne gibi faydası olacak, en önemli kısmı ise orası. Herhangi bir parsel arayacağımız zaman, parsel çizgilerini çok net bir şekilde görebiliyoruz, sorgulayabiliyoruz. Parselin kimlere ait olduğunu görebiliyoruz ve oraya ait çekilen fotoğrafları görüp sorgulama fırsatı yakalıyoruz. Parsellerin mevcut borcu var mı yok mu sorgusunu yapabiliyoruz. Arazi hakkında bilgi toplayabiliyoruz" dedi. 
 
"TARIMDA ÖRGÜT YAPISI ZAYIF"
Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuz Beyarslan da, tarımda sağlam bir örgüt yapısının olmamasını eleştirdi. Başkan Beyarslan, "Tarımda örgütlenme yok gibi bir şey. Tarım camiasındaki en iyi örgüt bizim Sulama Birlikleridir. Çünkü başkanı ile toplum arasında organik bir bağ var. Sıcak bir bağ var, iletişim var, diğerlerinde bu yok. Oysa biz sahadayız ve çiftçi bizi dinliyor" diye konuştu.
 
"BİRLEŞİRSEK SÖZ SAHİBİ OLURUZ"
Örgütlenme konusunda 1980 yılından beri mücadele verdiklerini belirten Beyarslan, "Ancak bir mesafe kat edemedik. Örgütlenme yapısı zayıf. Önce kendi kapımızın önünü temiz tutalım. Biz birleşirsek Ankara´ya gittiğimizde söz sahibi oluruz. Tüm birliklerimizden ricam daha aktif olalım. 6. Bölge lokomotif olmak zorunda. Tek vücut hareket edeceğiz. Özelleştireme karşı birlik olacağız. Biz devlete külfet olmak istemiyoruz. Seyhan ve Çatalan Barajı çok önemli, buraları özelleştirmelerini kesinlikle istemiyoruz" diye konuştu.
 
"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"
Açıklamasında Seyhan Barajı giderlerine sulama birliklerin ortak edilmek istenmesini de eleştiren Başkan Beyarslan, "Benim aklımda kaldığı kadarıyla Seyhan Barajının yapılış projesinde, yüzde 60 taşkın önleme, yüzde 40´da sulama ve elektrik olarak belirlenmişti. Bizleri de masrafa ortak etmek için bunu yüzde 33 elektrik, yüzde 33 su, yüzde 33 taşkına çevirdiler. Bunun karşısında durmak için güç birliği yapmalıyız. Sulama birlikleri bir araya gelerek bölgesel güç oluşturduğunda tüm bu sorunların üstesinden gelebiliriz" dedi.  
Genel kurulun sonunda söz alan ÇUSUDER Başkanı Faruk Umar yeni yönetim kurulu adına tüm birliklere başarı dileklerini iletti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı