Çukurova Cup´ta; bayanlarda Türkiye, erkeklerde Bulgaristan şampiyon
SPOR 2.05.2017 10:31:49 698 0

Çukurova Cup´ta; bayanlarda Türkiye, erkeklerde Bulgaristan şampiyon

17´nci Çukurova CUP 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası´nda 10 günlük heyecan sona erdi. Turnuvada tek erkeklerde Bulgaristan´dan Ivan Penev şampiyon olurken, bayan tenisçilerimiz tekler ve çiftlerde şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü´nde (ATDSK) 22 Nisan´da eleme maçlarıyla başlayan 17´nci Çukurova Cup, tekler final maçları ile son buldu.  Çukurova Genç İşadamları Derneği´nin sponsor olduğu, 14 ülkeden 145 sporcunun katıldığı turnuvada toplam 12 kupanın 8´i Türk tenisçilerin oldu.

    TEKLER

    Tennis Europe turnuva takviminde yer alan Çukurova CUP´ın tekler finalinde erkeklerde turnuvanın 1 numaralı seribaşı  Ivan Penev şampiyonluk kupasını kaldırdı. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Almanya´dan Maximilian Homberg ile karşılaşan Penev, ilk seti 1-6 kaybetmesine karşılık ikinci seti 6-4 alarak oyunu final setine taşıdı. Penev , final setini de 6-1 alarak şampiyon oldu.

    Tek bayanlarda ise turnuvanın 3 numaralı seribaşı Türkiye´den Eda Arlı ve 1 numaralı seribaşı Semra Aksu şampiyonluk için karşılaştılar. İlk seti tie-break´ten 7-6 ikinci seti de 6-3 kazanan Eda Arlı maçın kazananı oldu, rakibi Semra Aksu da ikincilik kupasını  aldı.

    ÇİFTLER

    Çift erkeklerde Maximilian Homberg ve Ivan Penev çifti, Türkiye´den Toprak Avcıbaşı ve Furkan Selçuk Keriöz çiftine karşı yaptıkları mücadelede 6-1 ve 6-4´lük  setlerle maçı 2-0 tamamlayarak şampiyon oldular. Avcıbaşı ve Keriöz de ikincilik kupasıyla korttan ayrıldılar.

    Çift bayanlarda da 6-4 ve 6-3´lük setlerle maçı 2-0 kazanan Semra Aksu-Mina Toğlukdemir birinci, Eda Arlı-Melisa Şenli ikinci oldular.

        Maçların ardından yapılan törene Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Tenis İl Temsilcisi Ferudun Açan, yönetim kurulu üyeleri, ATDSK üyeleri, tenisçiler, aileleri, antrenörler ve tenis severler katıldı. Turnuvanın Başhakemi Mehmet Ali Akgün´e turnuvaya katkısı nedeniyle teşekkür plaketi sunulurken, Mert Aytekin´e de ?En Centilmen Sporcu? plaketi verildi. Törende konuşan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, tenis severlere 10 gün süresince tenis şöleni yaşatan, büyük heyecan sonunda şampiyon olan ve final oynayan tüm sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Keskin, ?Adanalı her yaştan tenis sever için çok güzel bir turnuva oldu. Sporcularımızı kutlarken, turnuvamızın sponsoru Çukurova Genç İşadamları Derneği´ne da katkıları nedeniyle huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim? dedi.

    Tenis dolu bir turnuvayı daha geride bıraktıklarını belirten ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Performans Tenis Kaptanı Serkan Şenlik de, ?Uluslararası turnuvalarda 14 yaşta prestijli bir turnuva olan Çukurova CUP, kulübümüz sporcuları açısından ayrı bir tecrübe oldu. Sporcularımızın diğer turnuvalarda elde ettikleri başarıları uluslararası turnuvalarda da göstermesi açısından her turnuva, her maç bir tecrübedir. Edinilen tecrübeler ve antrenörlerimizin desteğiyle sporcularımızı daha iyi başarılar elde etmesi için çalışacağız? diye konuştu.

    Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, kendisinin de üye olduğu ATDSK kortlarında oynanan uluslararası turnuvaların spor turizmi ile birlikte Adana tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurguladı, başta ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin olmak üzere emeği geçenleri kutladı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı