ÇUKUROVA BELEDİYESİ´NDEN TÜRKMENLERE YARDIM TIRI
YEREL 15.07.2017 12:07:42 342 0

ÇUKUROVA BELEDİYESİ´NDEN TÜRKMENLERE YARDIM TIRI

Kuzey Irak´ın Kerkük bölgesinde, yaklaşık 2 yıl IŞİD kontrolü altında kaldıktan sonra, Türkmenlerin yeniden yerleştiği Beşir, Tuzhurmatu ve Amirli kasabalarına, içerisinde gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu 2 TIR yardım malzemesi Türkmen halkına ulaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Kerkük Türkmenlerine yardım çağrısıyla harekete geçen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kısa sürede hazırlattığı 2 TIR yardım malzemesini Türkmen halkının yaşadığı sınır ötesi bölgelere gönderdi.


Türkmen halkıyla her zaman dayanışma içerisinde olduklarını ve orada yaşayan halkın IŞİD terör örgütünün zulmünden 2 yıl sonra kurtulduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, "Türkmen kardeşlerimize yardım konusunda her zaman duyarlı davranan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğu´nun bu bölgelere yardım çağrısını alır almaz, ekiplerimizle harekete geçtik ve bölgede yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını gözeterek, yardım paketleri oluşturduk. Gönderdiğimiz 2 TIR yardım malzemesi bölgeye ulaştı ve Türkmen kardeşlerimize dağıtıldı. Ortadoğu´nun bu savaş ortamında Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

TÜRKMENLERDEN TEŞEKKÜR
Çukurova Belediyesi´nin Kerkük´ün Beşir, Tuzhurmatu ve Amirli kasabalarına ulaştırdığı 2 TIR(30 ton) yardım malzemesinin dağıtımı sırasında açıklamada bulunan Kuzey Irak Bölgesi Basın Sendikası Basın Sorumlusu Cevdet Asaflı, "Biz Irak Türkmenleri olarak, Türkiye´yi her zaman kardeş görüyoruz. Bizlere bu yardımları ulaştıran siz değerli dostlarımızdan Allah razı olsun. Yoğun bir şekilde buradaki mazlum insanlara yardım paketlerini ulaştırdı. Yaklaşık 2 yıl, köyümüz IŞİD kontrolü altında kaldı. İnsanlarımızın bu yardımlara ciddi şekilde ihtiyaçları vardı. Bu yardımların bizim için toplanması büyük bir onurdur. 3 yıldır Türkiye´den ilk kez bu kadar büyük bir yardım görüyoruz. Bu yardımların bize ulaştırılmasını sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YARDIM TIRLARINA CHP´Lİ GENÇLER EŞLİK ETTİ
Halkçı Gençlik Derneği´nden gençlerin eşlik ettiği yardım TIR´ları, zorlu yolların ardından Türkmenlerin yaşadığı Beşir, Tuzhurmatu ve Amirli kasabalarına ulaştırıldı. Bölgelerde, ihtiyaç olan yardım paketleri, IŞİD zulmünden kurtulan ve savaş kalıntılarıyla yaşayan halka dağıtıldı. Bölge halkı, kardeş Türk halkının her zaman kendilerine destek olduğunu belirterek, en büyük desteğin bugün yapıldığını aktardı.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli