ÇUKUROVA BELEDİYESİ HALK GÜNÜNDE TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
SİYASET 3.04.2016 15:56:58 350 0

ÇUKUROVA BELEDİYESİ HALK GÜNÜNDE TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI

Türkiye´de yaşanan terör olaylarının sona ermesi gerektiğini ve bunun için Türkiye´de yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta düzenlenen halk günü toplantısında toplumsal

Türkiye´yi yönetenlerin, özellikle siyasi iradenin, ne yapıp edip terörü durdurması gerektiğini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ?Önümüzü göremiyoruz. Yarın ne yaşanacağını hiç kimse bilmiyor. Bu olayların ne zaman son bulacağı hakkında kimse bir şey bilmiyor. Bu da bizim yüreğimizi kanatıyor? dedi.

Göreve geldiği günden bu yana, her hafta Cuma günü ?Halk Günü´ toplantısı gerçekleştiren ve halkla buluşan Başkan Soner Çetin, toplantıdaki konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, ölümlerin son bulması ve terör olaylarının sona ermesi için toplumsal barış çağrısında bulundu.

Terör olaylarının her geçen gün can almaya devam ettiğini belirten Başkan Çetin, ?Artık toplum da yoruldu, biz de yorulduk. Devleti yönetenlerin, siyasi iradenin, ne yapıp edip, bu terörü, bu ateşi, anaların ağlamasını durdurması lazım. Kötü olan ise terör olayları nedeniyle önümüzü göremiyoruz, ne olacağını bilen hiç kimse yok. Yarın ne yaşanacağını hiç kimse bilmiyor. ?Şu sürede, şu olacak´ diyebilen hiç kimse yok. Bu da, tabi ki yüreğimizi kanatıyor.

Türkiye´deki toplumsal barış ve kardeşlik duygularını ön plana çıkarmamız gerekiyor? diye konuştu. 

Toplumsal barış, birlik ve beraberlik konusunda, geçtiğimiz hafta Çukurova Belediyesi öncülüğünde toplanan hemşehri dernekleri toplantısını örnek gösteren Başkan Soner Çetin, ?Hemşehri dernekleriyle yaptığımız toplantının asıl amacı, bu derneklerimizin kendi memleketlerine ait kültürlerini ve yöresel ürünlerini tanıtmaları için panayır havasında etkinlikler düzenlenmesini konuşmak, farklı kültürleri buluşturmaktı. Ancak, Trabzonlular Dernek Başkanı çok güzel bir konuşma yaptı. Herkesin el ele tutuşmasını ve birlik, beraberlik mesajı vermesini istedi. Orada bulunan herkes, el ele tutuşarak, ellerini havaya kaldırdı. O görüntü, dünyaya, Türkiye´ye örnek olacak bir mesajdı. Bu günlerde, birlik ve beraberlik duygularını yansıtması açısından çok önemliydi. Buradan bir kez daha, bu vatan için şehit olan askerlerimizin, polislerimizin, ne olursa olsun, kim olursa olsun herkesi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Terörde kurban verdiğimiz canlarımız, hepsinin ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. İnşallah bugünler de geçer diyorum? diye konuştu.

 ?TEMİZ MAHALLE YARIŞMASI YAPMALIYIZ?

Beyazevler Mahallesi´nde ilk gerçekleştirilen ve geçtiğimiz hafta Toros Mahallesi´nde devam eden ?Bahar Temizliği´ etkinliğine de değinen Başkan Çetin, temizlik çalışmalarında giydiği personel kıyafeti nedeniyle bir takım haksız eleştirilerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Eleştirilerin haksızlığını vurgulayan Başkan Çetin, şöyle devam etti:
?Ben orada giydiğimiz personel kıyafeti ve elime aldığım süpürge ile birilerine mesaj veriyorum. Ben başkan olarak, o sokaklarda izmarit süpürüyorsam, süpürgeyi elime alıp, sokaklarını temizleyebiliyorsam, bunu herkes yapabilir. İşte ben bu mesajı veriyorum. Aynı zamanda, katıldığım etkinlikle, personelimizin ne kadar zor bir işi başardığını bizzat yaşayarak görüyorum. Mahallelerimizi hep birlikte temiz tutacağız. Temizlemesi bizden, temiz tutması sizden. Aslında bunu sağlamak için ?En temiz mahalle´ yarışması başlatmalıyız. Belki o zaman Türkiye´nin en temiz ilçesi olan Çukurova´mız daha temiz kalabilir.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli