ÇUKUROVA 10. KİTAP FUARI YARIN AÇILIYOR
EĞİTİM 6.01.2017 12:36:20 512 0

ÇUKUROVA 10. KİTAP FUARI YARIN AÇILIYOR

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, 9 gün sürecek olan fuarın başladığı şekilde bitmesi dileğinde bulunarak, ?Bu fuarda güvenlik konusuna ağırlık verilecektir. Özellikle buna değinmenizi isterim. İnsanların tedirginliği etkinli

 

HABER: FEHMİ NCEOĞLU

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile hazırlanan Çukurova Kitap Fuarı, 7-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştiriliyor.

Fuarla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, 9 gün sürecek olan fuarın başladığı şekilde bitmesi dileğinde bulunarak, ?Bu fuarda güvenlik konusuna ağırlık verilecektir. Özellikle buna değinmenizi isterim. İnsanların tedirginliği etkinliklere de yansıyor. İçimizi ferah tutalım, endişelenmeyelim. Geçen yıl İstanbul´daki kitap fuarlarına çok sayıda katılım oldu, rekor kırıldı. Bunun halkımız yaptı. Bu, teröre karşı bir meydan okuma olarak algılandı. Teröre karşı etkili olabilmek için korkusuzluğumuz göstermek zorundayız? dedi.

Kavukçuoğlu, kitap fuarlarının giderek arttığını, başka kentlerden de kitap fuarları talebinin olduğunu, ancak bu kadar fuarı kaldıracak güçte olmadıklarını söyledi. Gelecek yıl fuar açılışlarının daha iyi duygular içinde olmasını istediklerini kaydeden Kavukçuğlu, ?Kitap fuarlarımız demokratik bir platformlardır. Her düşünce ve siyasi görüşten kişi ve kuruluşlar barış içinde eserlerini ve etkinliklerini sergilemektedirler. 35 yıl önce İstanbul´da başlattığımız barış içinde bir arada bulunma isteği tüm Türkiye´de hakim olsun. Terör gibi tüm ulusun başına bela olan olayı ancak bir arada olarak defedebiliriz? diye konuştu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celâl Zeynioğlu´da konuşmasında ?Ülkenin ne kadar kötü durumda olsa da Adana´da kitap fuarı ile içimiz açılacak. Terörün en büyük amacı kentleri yaşanmaz hale getirmektir. Bu ülke kolay kazanılmadı. Teröre karşı direneceğiz, etkinliklere sahip çıkacağız? dedi.

Adana´nın kültürün başkenti olduğunu vurgulayan Zeynioğlu, 2016 yılına ait Türkiye yayıncılık verilerini açıkladı. Zeynioğlu, ?2016 yılında toplam 666.856.579 kitap üretildi. Bu kitaplar için 404.129.293 adet bandrol satın alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılında ilk ve orta öğretim öğrencilerine 262.736.286 adet ücretsiz ders kitabı dağıttı. TUİK rakamlarına göre Türkiye´nin nüfusu 78.741.053 toplam kitap sayının nüfusa oranına göre, 2016 yılında kişi başına 8.4 kitap düştü.  2015´te Türkiye´de 620.751.618 adet kitap üretilmişti, kişi başına düşe kitap sayısı 8´di. 2016 verileri göz önüne alındığında, üretilen kitap adedinde yüzde 7.4 artış olduğu görülüyor. Uluslar arası Yayıncılar Birliği´nin (IPA) verilerine göre Türkiye Dünyanın en büyük 11 yayıncılık sektörü ve üretilen yeni kitap çeşidinde yine 11. Sırada yer alıyor? dedi.

ATO Başkanı Atilla Menevşe de, Türkiye´deki terörden dolayı olumsuz şartların devam ettiğini ancak ekonominin çarklarının her şeye rağmen döndüğünü, terör örgütlerinin görmek istediğini göstermeyeceklerini söyledi. Menevşe, İşadamları olarak durmak yok diyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz? dedi.

10. Kitap Fuarı´nın adana için hayırlı olması dileğinde bulunun Menevşe, Adana bir kütür şehridir. Entelektüel yapısı vardır. Bir ilin büyük olması yatırımların yanında kültürle olmaktadır. Bir ilin gelişmişliği kültürle ölçülmektedir. Adana´nın sanatçıları Adana´nın şöhretini artırmıştır? dedi.

ATO´nun öncülüğünde fuarcılığın 2003 yılında geliştiğini söyleyen Menevşe, bundan sonra da fuarlara maddi ve manevi desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

ÇUFAŞ A.Ş. Genel Müdürü Burak İnceoğlu ise, 10. Kitap Fuarına Adana Büyükşehir Belediyesi ve ÇUFAŞ olarak 16 otobüsle ilçelerden öğrenci taşıyacaklarını ayrıca Kent Konseyi ile birlikte 3 adet kitabı fuarda vatandaşlara ve öğrencilere dağıtacaklarını bildirdi.

Toplantıya TÜYAP Bölge Başkan Yardımcısı Salih Gökmen de katıldı.

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli