Ç.Ü.´den mezun olan ziraat mühendisleri hayata uğurlandı
YAŞAM 12.06.2018 11:21:25 718 0

Ç.Ü.´den mezun olan ziraat mühendisleri hayata uğurlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi, 2017-2108 Eğitim Öğretim yılını tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen törenle uğurladı.

ÇÜ Ziraat Fakültesi yeni mezunlarına düzenlenen törenle diplomalarını verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, akademisyenler, öğrenciler, aileleri ve TMMOB Peyzaj Mimarları, Gıda Mühendisleri ve Ziraat Mühendisleri Oda Başkanları ve yöneticileri katıldı.

Doğan: "Ülke Tarımının Gelişimi İçin Bilimsel Bilgiyle Donatılmış Genç ve Dinamik Mühendislere İhtiyacımız Var."

Mezun öğrenciler adına ÇÜ Ziraat Fakültesi birincisi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Kazım Tekeli´nin konuşmasının ardından TMMOB Peyzaj Mimarları Gıda Mühendisleri Ve Ziraat Mühendisleri Odası adına Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Doğan öğrencilere Türkiye´nin en saygın üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi´nin Ziraat Fakültesi´nden mezun olduklarını hatırlatarak bu fakülteden mezun olarak her kapıyı açacak bir anahtar teslim aldıklarını söyledi. Velilere ve öğretim elemanlarına öğrencilere olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Doğan, ülke tarımının daha ileri seviyelere taşımak için bilimsel bilgiyle donatılmış genç ve dinamik mühendislere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Torun: "ÇÜ Ziraat Fakültesi Türkiye´de İse İlk Üçe Girmeyi Başarmıştır."

Dekan Prof. Dr. Bülent Torun da kuruluşunun ellinci yılını tamamlamış Ziraat Fakültesi´nin 44. mezuniyet törenini düzenlediğini ifade etti. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi´nin kurulduğu günden bugüne kadar 14.096 Ziraat Mühendisi yetiştirdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Torun bu sayıya ilave olarak, ülkemiz tarımına hizmet etmek üzere bu mezuniyet töreniyle 199 öğrenciyi daha Ziraat Mühendisi olarak uğurladıklarını ifade etti.

Mezun öğrencilere "değerli meslektaşlarım" diye hitap ettiği konuşmasını Dekan Prof. Dr. Torun şöyle tamamladı;

"Değerli meslektaşlarım, mezun olduğunuz Çukurova üniversitesi, Dünya Üniversite Sıralama Merkezi´nin 2018-2019 yılları için hazırladığı ilk 1000 üniversite listesine Ülkemizden giren 13 Türk Üniversiteden biri olmuştur. Ayrıca "Clarivate Analytics InCites" işbirliğiyle 74 ülkeden 1.250 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği ´Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2018´e Çukurova Üniversitesi Türkiye´nin en iyi 10. üniversitesi seçilmiştir. Aynı değerlendirmede kendi kategorisinde Ziraat Fakültemiz dünyada 185, Türkiye´de ise ilk üçe girmeyi başarmıştır. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye´de aldığı proje sayısı, yaptığı çalışma ve yayınlar ve güçlü akademik kadrosuyla en saygın ve önde gelen fakültelerinden birisidir. Bu sizler için gurur kaynağıdır."

Prof. Dr. Kibar: "Ziraat Fakültemizin Üniversitemizin Saygınlığına Saygınlık Katmaya Devam Edeceğine Gönülden İnanıyorum."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise geçmişten beri Çukurova Üniversitesi´nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefini geliştirerek bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi. Üniversitelerin görevinin, çağdaş bir eğitim-öğretim vermek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmak olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

"Çukurova Üniversitesi´nin kuruluşunda yer alan Ziraat Fakültemiz; güçlü akademik ve idari kadrosu ile ülkemizin en önde gelen Ziraat Fakülteleri arasında bulunmaktadır. Elbette bu konumda bulunmasında 50 yıllık deneyim ve birikimin önemi de büyüktür. Kurulduğu günden itibaren binlerce araştırma projesi yürüten Ziraat Fakültesi, yetiştirdiği 14 bini aşkın ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve peyzaj mimarı ile ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada önemli katkılar sunmuş olmanın onur ve gururunu taşıyarak, bugün 44. dönem mezunlarını vermenin coşkusunu yaşamaktadır. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi de ilk günlerinin heyecanını koruyarak kendisine verilen görevleri yerine getirmeye çalışmakta ve yetiştirdiği binlerce öğrencisiyle övünmektedir. Fakültemizin, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yaptığı çalışmalarla üniversitemizin saygınlığına saygınlık katmaya devam edeceğine gönülden inanıyorum."

"Üniversiteler Mezunları İle Vardır."

"Sevgili Mezunlarımız, sizi uğurlamadan önce, her zaman Çukurova Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunuzu tekrar hatırlatmak isterim. Üniversiteler mezunları ile vardır. Çukurova Üniversitesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyun. Akıl ve bilimin öncülüğünde, temel insani değerlere bağlı, onurlu ve çalışkan birer Ziraat Mühendisi olarak, bizi her zaman bir adım öteye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum."

Açılış konuşmalarının ardından dönem birincisi Kazım Tekeli yaş kütüğüne plaketini çaktı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar´dan diplomasını alan dönem birincisi ve dereceye giren öğrencilere TMMOB adına Ziraat Odası Başkanı Abdullah Doğan hediyelerini takdim etti. Bölüm birincilerine ve diğer öğrencilerine diplomalarının verilmesinin ardından Ziraat Mühendisliği Andı´nın okunmasından sonra öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.(CO)

           


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli